Момичета, аз си мисля, че не трябва да се генерализира така. Това очевидно е първи опит на момичето и не е нужно да разбира всичко. Второ, не знаем какво точно и е обяснено и как тя го предава, предвид фактът, че очевидно много неща са й неясни. Голяма част от нас във форума сме свръхинформирани, което понякога е минус, а не плюс и ни дава самочуствието да си мислим, че знаем повече от лекарите, което обаче не е така. Какво значение има, че не е запомнила каква е бактерията, нали им е назначено лечение, тя се доверява на лекаря си и в това няма нищо лошо. Ще каже човек, че д-р Калчев е някакъв гаражен лекар и клиника "Малинов" не знаят какво правят. Не съм тяхна пациентка, но не може да говорите на момичето с такава категоричност, че не трябва да започва опит там, при положение че като гледам всички основни изследвания са им направени. Тя си има епикриза за тръбите, доктора си знае какво да гледа. Как си вадите изводи, че е пренебрегнал показателите на партньора й? Нали лекарят е казал, че е добра? Не виждате ли, че момичето дори не знае какво да гледа в спермограмата. И мислите, че момиче на първи опит знае каква е разликата между ин витро и ИКСИ? Отделно лоша и добра спермограма са много условни понятия. И на моя мъж може да се каже, че е лоша, но за ин витро оплождане става. Повечето от вас знаят, че имам 7 опита, всичките с при д-р Стаменов, но на първия си опит знаех съвсем малко. В последствие научих много неща,за съжаление. За част от изследванията, които съм си правила през годините, съм научила във форума и аз съм питала док дали да си ги правя. Някои от тях той не е сметнал за необходимо да ми ги назначи, което не ме кара обаче да се съмнявам в неговата компетентност. Включително уреаплазма и микоплазма съм пускала след четвърти-пети неуспешен опит по мое настояване. Док силно се съмняваше там да проблемът и така и си беше. Да не говорим и аз колко момичета съм срещала в клиниката, които изобщо не се задълбочават в това, какво точно им изследват, правят и назначават като терапия. Смятат, че това е работа на лекаря им и не е нужно да знаят всичко. Голяма част от тях вече са майки и се радват на бебета си без да са ескперти по репродуктивна медицина.