0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #120 -: Февруари 14, 2013, 16:11:09 pm »
Там съм да обаче сега чак виждам въпроса ти и не съм питала. Върнаха ми 3 ембриончета 1 с идеално качество и 2 с не чак толкова добро , но дано всичко е наред :) Успех на всички
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #121 -: Февруари 23, 2013, 11:49:35 am »
Здравейте момичета,
ако мога тук да споделя болката си 
:oops: :?
Пациентка съм на клиника Селена, доктора е Ставрев!
Първо незнам, защо не ми се дава възможност да разговарям по въпросите около начина на оплождане на яйцеклетките, развитието на ембрионите, причините за неразвитие и пр. с ембриолозите на клиниката, а цялата тази информация я получавам и то с недомлъвки от акушерката
Второ вече взех да се съмнявам, че и самите ембриолози са "толкова способни и кадърни" обяснявам защо.
От 15 яйцеклетки, ми се обясни, че само 12 били ОК. Били вид М, не че на мен това нещо ми говори
И от тези 12 са се оплодили само 4  които били с лошо качество  Ембриолозите били харесали един ембрион и го замразили на 3-ти ден, бил разделен на 8 клетки! Чудя, се колко ли е добър щом е от тези 4 лоши
На въпроса ми, защо така се е получило, получих отговор  най-веротно в яйцеклетките била вината
Дотук нищо странно и кой знае, колко необичайно, само дето яйцеклетките са от донорка ( т.к аз съм към донорската им програма за яйцеклетки)и нали тези жени, донорките се подлагат на редица изследвания и се преценява дали са годни за стимулация?! Как така се получава това нещо тогава?!?
Имам опцията, да ми върнат този ембрион (който даже се съмнявам, че би преживял размразяване), и ако преживее изобщо размразяване, а  ако се размрази пък се съмнявам в успешността на опита, или да чакам да ми намерят друг донор и ситуацията отново може да се повтори...
Ще се радвам ако споделите и вашите виждания по въпроса ;) само да допълня имаме проблем със спермограмата в частта на морфологията, странно ми е, че очаквах да ми кажат, че проблема с оплождането и изобщо с качеството на ембриончетата изхожда оттам, не очаквах да чуя, че е от яйцклетките :x :?

*
« Отговор #122 -: Февруари 23, 2013, 12:00:44 pm »
Мисля че трябва да настояваш за среща с доктора,и трябва да ти обясни и отговори на всичките ти въпроси.Длъжни са да ти дадат информация,не може така.
И аз мисля следващия ми опит да е там,но като чувам какво става се двоумя.Дано в този ембрион е твоето бебе :)
*
« Отговор #123 -: Февруари 23, 2013, 13:26:50 pm »
А по кой метод са оплодени ИКСИ или обикновено,до колкото знам когато има лоши параметри в спермограмата се прилага ИКСИ-то.
само дето яйцеклетките са от донорка ( т.к аз съм към донорската им програма за яйцеклетки)и нали тези жени, донорките се подлагат на редица изследвания и се преценява дали са годни за стимулация?! Как така се получава това нещо тогава?!?

Това наистина е странно ,защо са избрали тази донорка след като е склонна да дава некачествени Я,нали би трябвало да се гарантира качество на яйцеклетките? :ask:
Трябва да настояваш за обяснение от ембриолозите ,те са длъжни да ти отговорят на въпросите.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #124 -: Февруари 23, 2013, 14:16:27 pm »
Аманда на този въпрос не получих отговор :x не, че не съм го задала :? И  с ембриолозите не можеш да разговаряш, незнам защо, но до тях нямаш право на достъп, всъчщност :? аз дори и не разбрах и техните имена, кои са що са :?

« Отговор #125 -: Февруари 23, 2013, 16:44:25 pm »
в клиника Селена всичките оплождания са ИКСИ и аз съм там и при мен се получават същите неща и няма обяснение за нищо .Сега на 1 ще ходя пак за поредния опит и последен дано имаме успех от сърце го пожелавам на всички ни.
*
« Отговор #126 -: Февруари 23, 2013, 17:21:36 pm »
Аманда И  с ембриолозите не можеш да разговаряш, незнам защо, но до тях нямаш право на достъп, всъчщност :? аз дори и не разбрах и техните имена, кои са що са :?
8O 8O 8O
Пациент съм на клиника Селена и Д-р Ставрев и въпреки първият ми неуспешен опит съм на мнение, че професионализмът е на ниво.
И за да опровергая горното мнение: След пункцията ми лично ембриоложката дойде и ми съобщи от колко фоликула колко яйцеклетки са извадени и с какво качество. На следващия ден ми се обади и ми съобщи колко са се оплодили и на по-следващия ми се обади относно замразяването на ембрионите.
Доволна съм от комуникацията. Отговарят винаги на телефонно повикване и не се чака с часове за изследване, преглед или манипулация. Мисля, че всичко е добре организирано.
Надявам се описаното по-горе да е единичен случай.
« Отговор #127 -: Февруари 23, 2013, 18:07:22 pm »
Запис  :crossfingers: :goodluck:
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #128 -: Февруари 23, 2013, 18:52:03 pm »
Аманда И  с ембриолозите не можеш да разговаряш, незнам защо, но до тях нямаш право на достъп, всъчщност :? аз дори и не разбрах и техните имена, кои са що са :?
8O 8O 8O
Пациент съм на клиника Селена и Д-р Ставрев и въпреки първият ми неуспешен опит съм на мнение, че професионализмът е на ниво.
И за да опровергая горното мнение: След пункцията ми лично ембриоложката дойде и ми съобщи от колко фоликула колко яйцеклетки са извадени и с какво качество. На следващия ден ми се обади и ми съобщи колко са се оплодили и на по-следващия ми се обади относно замразяването на ембрионите.
Доволна съм от комуникацията. Отговарят винаги на телефонно повикване и не се чака с часове за изследване, преглед или манипулация. Мисля, че всичко е добре организирано.
Надявам се описаното по-горе да е единичен случай.
pi_pi   аз и по-горе съм го споменал, с донорски яйцеклетки съм! Нямала съм пункция съответно и на мен лично, ми се обади акушерка, няма да и споменавам името, т.к няма да е коректно! Щом ти си разговаряла с ембриолог надявам се ще и кажеш имената им изобщо, кои с те, какви са и пр.?
И не ме разбирайте погрешно, не плюя никого и за нищо, проосто споделям, каквато е идеята на форума, а и на темата конкректно!

« Отговор #129 -: Февруари 23, 2013, 18:57:43 pm »
Gianny, браво! Супер новина! Желая ти безкрайно лека и спокойна бременност!

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
*
« Отговор #130 -: Февруари 23, 2013, 19:05:56 pm »
Щом ти си разговаряла с ембриолог надявам се ще и кажеш имената им изобщо, кои с те, какви са и пр.?
И не ме разбирайте погрешно, не плюя никого и за нищо, проосто споделям, каквато е идеята на форума, а и на темата конкректно![/color]
Не те разбирам погрешно, затова и се нядявам твоя случай да е единичен. Доста е неприятна ситуацията, в която си поставена и мисля, че си в правото си да потърсиш информация и мнение. Ще ти пиша на лични с инфо за ембриолога  :wink:
« Отговор #131 -: Февруари 24, 2013, 12:20:03 pm »
dess_dess, за съжаление какво става в ембриологичните лаборатории можем само да гадаем, ембриолозите могат да си правят каквото си искат и да ни казват каквото си искат, а на хората им остава само да се молят на Бог. Странно е как всички Я от донорката са с лошо качество, наистина поради недостига на донорки сигурно се правят някои компромиси, но чак пък толкова. Според мен не трябва да изключвате проблема в спермограмата. Най-често от там се получават проблеми с оплождането и с качеството на Ембрионите дори при видимо добри показатели. Понякога проблема дреме някъде надълбоко, затова моят съвет е да направите всички възможни изследвания на партньора ти, за да знаете, че проблема със сигурност идва от Я. Желаят ти успех и недей да отписваш замразеното ембрионче, отиди говори с ембриолозите в клиниката и питай за ембриончето дали има смисъл от трансфер. Понякога от най-калпаво проведените процедури излиза здрава бременност и обратно!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #132 -: Февруари 24, 2013, 12:32:41 pm »
Момичета, благодаря ви за подкрепата!
Princess Lea направили сме дотук, всякакви изследвания, които са възможни и се правят и при мен и при съпругът ми. Опита ми не е 1 така, че съм наясно и с нещата и с процедурата. Още веднъж, благодаря за оказаната подкрепа!

« Отговор #133 -: Февруари 24, 2013, 15:18:18 pm »
здравейте аз сам нова тук но се надявам някои да ми даде инфо за клиника Малинов,другия месец на 21-и сам на първа стимулация.Самофинансирам се и щте ми е за първи пат,благодаря ви предваритено
« Отговор #134 -: Февруари 24, 2013, 19:51:00 pm »
Момичета, малко офтопик. Имам останали лекарства-Дуфастон-един блистер, Естрофем-почти цяло кръгче и Утрогестан за два -три дни.
Ако някой има желание да ги вземе, ще му ги дам. В Центъра съм, района на Софийския университет.
Не знам дали е прието да се пускат такива теми, дано не нарушавам някакви правила.
Стискам палци на всички! :D
*
« Отговор #135 -: Февруари 24, 2013, 21:26:02 pm »
Имам останали 13 опаковки Мерионал75, ако има заинтересувани - на лични
*
« Отговор #136 -: Февруари 24, 2013, 22:48:50 pm »
Момичета има отделна тема за подаряване на лекарства-пишете там,по има шанс да помогнете на някое момиче.
« Отговор #137 -: Февруари 24, 2013, 22:56:12 pm »
Лекарствата вече се обещани на първото писало ми момиче.
*
« Отговор #138 -: Февруари 24, 2013, 23:21:44 pm »
Момичета, предлагайте останалите ви лекарства в тази тема:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18097.0

Cucicuci, заповядай в темата за клиника "Надежда":
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49061.0
« Последна редакция: Февруари 24, 2013, 23:52:19 pm от blue_sky »

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #139 -: Февруари 25, 2013, 01:31:51 am »
Малинов вече са отделна клиника, не са заедно с Надежда
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)