Lili2011, и четирите опита в една и съща клиника ли сте ги правили (до колкото разбрах в момента сте при Щерев)? Дават ли ви някакво обяснение за неуспешните имплантации? И променят ли нещо при следващия опит? Успех следващия път!
Да, четирите са в една клиника, всичките на ЕЦ с Клостил. Първият път изпуснахме яйцеклетката и извадихме само една незряла и мъничка, която ембриолозите оплодиха инвитро и върнахме на трети ден. Качество 25 от 100%. Резултат ясен. При втория опит извадихме двечки, оплодени икси и върнати на трети ден, качество 70 от 100%. Резултат бременност, между втори и трети месец (разбрахме го в трети)мисед аборт. Оказа се че съм се разболяла от токсоплазмоза, открихме генетичен проблем при партньора. Едно от двете или и двете заедно са виновни за аборта. Сега януари и февруари имах два опита, съответно с две ембриончета качества 100 от 100% и 70 от 100% - и от двете резултата са биохимични и после спират да се развиват. Очевидно вината е в генетичния проблем, неочевидно се притеснявам за рецептивността на лигавицата ми. Никакви други проблеми не са ни открити (е, непроходими тръби, но това не е важно при арт.. а и има шанс да се окажат проходими всъщност). Не е променяно нищо, освен че качихме Прегнила от 5000 на 10000, не знам защо док го вдигна. Мен малко ме е страх от промени, тъй като имаше 'успешно' забременяване втория път. За следващ път ми беше препоръчано да направим кокултивация, за да подпомогнем имплантирането. В процес съм на търсене на евентуални други проблеми, но засега не откривам нищо. Единствено тсх-а започна да ми се вдига почти до 3, поради което минах консултации и приемам еутирокс... но това в никакъв случай не е причината. Търся. Мисля да опитам да замразя април и/или май докато чакаме следващ опит... но за това трябват пари, които ще ни трябват после за опити... а също така не давам никакъв шанс да стане по естествен начин... Много ми е колебливо... Единственото сигурно засега е, че възнамерявам да мина консултация с д-р Щерев + да направя цветна снимка другия месец. Ако цветната снимка е наред - може да си пробваме естествено, ако ли не - ще замразявам и това е. Някой ако има съвети или идея - отворена съм (така си мисля) за всичко.
Успех на всички борещи се момичета, дано борбата ни приключи много скоро! Хайде да си направим една мексиканска вълна от бебчета тази година
!