0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #300 -: Март 22, 2013, 14:19:07 pm »
Ето част от ЗАКОНА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ, ТЪКАНИ И КЛЕТКИ:

3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст
над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
 3.5.7.четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
*
« Отговор #301 -: Март 22, 2013, 14:57:37 pm »
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст
над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
Сърдечно благодаря!!! Ние имаме показания за четири по точка 3.5.3., но какво значи 'компактизация'?
Така ме тресе, че ми е трудно да си представя как ще чакам чак до юни. Последната ми идея е да говоря с док да замразим две април, две май и с по още две пресни през юни и юли да си прибера четворки. Разбира се, за ЕЦ това са идеални ситуации, пък както се получи в крайна сметка.
Много благодаря още веднъж!!!
*
« Отговор #302 -: Март 22, 2013, 15:09:59 pm »
Благодаря за информацията. :wink:

*
« Отговор #303 -: Март 22, 2013, 17:08:43 pm »
Lili2011, по две яйцеклетки на абсолютно ЕЦ ли правиш или с лека стимулация? Пиеш ли някакви добавки?

*
« Отговор #304 -: Март 23, 2013, 13:56:57 pm »
Lili2011, по две яйцеклетки на абсолютно ЕЦ ли правиш или с лека стимулация? Пиеш ли някакви добавки?
Може да съм лили, но не съм  супержена  :D . С Клостил съм.
« Отговор #305 -: Март 24, 2013, 17:17:09 pm »
Здравейте момичета,
утре съм на преглед, а преди това ще трябва да си пусна кръвен тест. Имам следната дилема:
ембриоложката ми каза, че са замразили един ембрион, но аз не съм сигурна дали искам да сключвам подобен договор. В момента нямам тази възможност. Бихте ли ме посъветвали какво да направя. Без значение дали утре ще имам положителен тест или не, мисля да не го ползваме това замразяване, но май вече е късно да говоря с тях за това.....
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #306 -: Март 24, 2013, 20:44:38 pm »
dhhdesi , ако кажеш, че сега не можеш да платиш, няма да има проблем да го направиш на по-късен етап. Или да се разберете на няколко вноски да го направиш. Поговори с док, ще намерите решение
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #307 -: Март 25, 2013, 10:37:59 am »
ембриоложката ми каза, че са замразили един ембрион, но аз не съм сигурна дали искам да сключвам подобен договор.
Деси, при нас в 'Щерев' се подписват предварително документи, в които си пишем с какво сме съгласни и с какво не. Също уточняваме с доктора предварително. Вие в коя клиника сте и имате ли подписани подобни документи?
*
« Отговор #308 -: Март 25, 2013, 11:19:38 am »
dhhdesi аз също като Ива мисля,че няма да има проблем ако поговориш с Док,няма да ти откажат,замразявай не се колебай.Успех днес и да ни зарадваш с  :bfp:

*
« Отговор #309 -: Март 25, 2013, 11:59:32 am »
Lili2011, и четирите опита в една и съща клиника ли сте ги правили (до колкото разбрах в момента сте при Щерев)? Дават ли ви някакво обяснение за неуспешните имплантации? И променят ли нещо при следващия опит? Успех следващия път!
*
« Отговор #310 -: Март 25, 2013, 14:38:23 pm »
Lili2011, и четирите опита в една и съща клиника ли сте ги правили (до колкото разбрах в момента сте при Щерев)? Дават ли ви някакво обяснение за неуспешните имплантации? И променят ли нещо при следващия опит? Успех следващия път!
Да, четирите са в една клиника, всичките на ЕЦ с Клостил. Първият път изпуснахме яйцеклетката и извадихме само една незряла и мъничка, която ембриолозите оплодиха инвитро и върнахме на трети ден. Качество 25 от 100%. Резултат ясен. При втория опит извадихме двечки, оплодени икси и върнати на трети ден, качество 70 от 100%. Резултат бременност, между втори и трети месец (разбрахме го в трети)мисед аборт. Оказа се че съм се разболяла от токсоплазмоза, открихме генетичен проблем при партньора. Едно от двете или и двете заедно са виновни за аборта. Сега януари и февруари имах два опита, съответно с две ембриончета качества 100 от 100% и 70 от 100% - и от двете резултата са биохимични и после спират да се развиват. Очевидно вината е в генетичния проблем, неочевидно се притеснявам за рецептивността на лигавицата ми. Никакви други проблеми не са ни открити (е, непроходими тръби, но това не е важно при арт.. а и има шанс да се окажат проходими всъщност). Не е променяно нищо, освен че качихме Прегнила от 5000 на 10000, не знам защо док го вдигна. Мен малко ме е страх от промени, тъй като имаше 'успешно' забременяване втория път. За следващ път ми беше препоръчано да направим кокултивация, за да подпомогнем имплантирането. В процес съм на търсене на евентуални други проблеми, но засега не откривам нищо. Единствено тсх-а започна да ми се вдига почти до 3, поради което минах консултации и приемам еутирокс... но това в никакъв случай не е причината. Търся. Мисля да опитам да замразя април и/или май докато чакаме следващ опит... но за това трябват пари, които ще ни трябват после за опити... а също така не давам никакъв шанс да стане по естествен начин... Много ми е колебливо... Единственото сигурно засега е, че възнамерявам да мина консултация с д-р Щерев + да направя цветна снимка другия месец. Ако цветната снимка е наред - може да си пробваме естествено, ако ли не - ще замразявам и това е. Някой ако има съвети или идея - отворена съм (така си мисля) за всичко.  :bighug:
Успех на всички борещи се момичета, дано борбата ни приключи много скоро! Хайде да си направим една мексиканска вълна от бебчета тази година  mf_bounce8 !
« Отговор #311 -: Март 25, 2013, 16:20:34 pm »
Здравейте момичета, моят опит приключи неуспешно  :( Сега започвам отново подготовка за документи по ЦФАР и следващата година ще се включа отново. Успех на всички, които са в процедура  :bighug: :goodluck:
*
« Отговор #312 -: Март 25, 2013, 16:37:56 pm »
Здравейте момичета, моят опит приключи неуспешно
Деси, страшно много съжалявам!!! Наплачи се добре, излей душата си и всички емоции, не пази нищо в себе си. А надежда винаги ще има. Дано да намерите пари отнякъде или да започнат да разглеждат документите по-бързичко. Със замразеното ембрионче какво се случва? Ще си го пазите ли?
« Отговор #313 -: Март 25, 2013, 16:52:53 pm »
Desi, много съжалявам. Все пак имаш замразен ембрион- пожелавам ти късмет с него.
Не разбирам защо не искаш да го ползваш, да се унищожават качествени ембриони ми се вижда много глупаво. Като знам с каква мъка се опитваме да го докараме до замразяване на ембрион.
Дано да Ви е на късмет!
« Отговор #314 -: Март 25, 2013, 17:38:37 pm »
Здравейте момичета, Много  ви благодаря за подкрепата   :bighug:  :balk_21:  Решихме, че ще запазим замразеното ембрионче, но още не сме ходили да сключваме договора. Ще отида, когато  си получа болничния, че вече месец и половина не съм на работа и ще вземем на заем някаква сума и така....ще ги съберем.  Няма какво друго да направя  в момента  Успех на всички останали :)
*
« Отговор #315 -: Март 25, 2013, 18:32:58 pm »
dhhdesi миличка съжалявам,дано скоро да ползваш замразеното ембрионче и то да бъде твоето щастие. :bighug:

« Отговор #316 -: Март 26, 2013, 21:31:44 pm »
Здравейте всички, няколко дни отсъствах, но нямам търпение да разбера какво стана с теста на Аманда. Хайде момиче, тръпна в очакване.  :crossfingers:
« Отговор #317 -: Март 27, 2013, 09:39:20 am »
И аз вчера търсих-търсих из темите вест от Аманда, ама като не намерих си затраях. Силно съм обнадеждена за нейния резултата, очаквам да сподели!
*
« Отговор #318 -: Март 27, 2013, 10:13:49 am »
Милите ми,благодаря ви че ме мислите  :hug2:.Страхувам се ,че ще ви разочаровам вчера 17-ти ден правих тест и резултата е една черта,мислех днес да пътувам до съседния град за кръвен,но нямам сили ,не мога вече,даже и не можах да заплача.Нямам кървене и още продължавам с лекарствата и така до прегледа в събота,ако до тогава ми дойде цикъла ще спра да ги пия и пак ще отида на преглед и да видим как ще процедираме, имам си още 3бр, замразени ембриончета.

« Отговор #319 -: Март 27, 2013, 10:18:00 am »
В събота отиваш на преглед в клиниката и там предполагам ще пуснеш кръвен тест, освен, че ще те видят на ехографа. Продължаваме да стискаме палци, остави ги тези уринарни тестове, а и до сседния град няма защо да се разкарваш. В събота ще се разбере!