0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #260 -: Март 13, 2013, 17:17:16 pm »
Да, с Хашимото съм.Дозата ми е 75/100.

*
« Отговор #261 -: Март 13, 2013, 20:36:20 pm »
След опитите на спонтанен цикъл, този месец правим лека стимулация. Днес ми сложиха последния Мерионал и Цитротид, утре Прегнил и в събота пункция. Днес видяха пет фоликула(ляво- 19мм,15мм,11мм., дясно-13мм,10мм). Питането ми е за хормоните:E2-687.0pg/ml, LH-3.39IU/l, Progesteron-0.04ng/ml, до сега не ми бяха изследвали Прогестерон, какво показва той, а LH не е ли малко нисичко? За сравнение януари: Е2-224pg/ml,LH -10.27mIU/mL,(един фоликул, една яйцеслетка); февруари Е2-530 ,   LH-12.86,(два фоликула, една яйцеклетка). Сега въпреки повечето фол., вероятно ще са максимум две яйцеклетки, как мислите?
« Последна редакция: Март 13, 2013, 20:38:20 pm от marsi »

*
« Отговор #262 -: Март 13, 2013, 21:10:43 pm »
В този случай и с толкова ниско TSH ще можем ли да почнем процедурата в края на месеца или ще трябва да отложим...  :(
Мисля че няма проблем, но все пак трябва ендокринолог да го каже. Обаче звънни на някой лекар за трихомоните и кандидата и започвайте лечение веднага.
« Отговор #263 -: Март 13, 2013, 22:26:15 pm »
Питането ми е за хормоните:E2-687.0pg/ml, LH-3.39IU/l, Progesteron-0.04ng/ml, до сега не ми бяха изследвали Прогестерон, какво показва той, а LH не е ли малко нисичко? Сега въпреки повечето фол., вероятно ще са максимум две яйцеклетки, как мислите?
Marsi, Е2 ще се повиши още до деня на пункцията, но трудно може да се предскаже колко, понеже се повишава много до максималната си стойност преди овулация. Изчакай доки да прибере реколтата, до събота има много време, бъди с нагласата, че всичко ще е наред. LH и прогестеронът за 3-4 дни преди овулация са ти добре.
Ето ти линк за прогестерона: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Progesterone_during_menstrual_cycle.png
Прогестеронът става висок чак около 7 дни след овулация.
LH се повишава рязко до максималната си стойност около ден преди овулация.

« Последна редакция: Март 13, 2013, 23:03:53 pm от mammita2012 »
« Отговор #264 -: Март 14, 2013, 09:45:20 am »
След опитите на спонтанен цикъл, този месец правим лека стимулация. Днес ми сложиха последния Мерионал и Цитротид, утре Прегнил и в събота пункция. Днес видяха пет фоликула(ляво- 19мм,15мм,11мм., дясно-13мм,10мм). Питането ми е за хормоните:E2-687.0pg/ml, LH-3.39IU/l, Progesteron-0.04ng/ml, до сега не ми бяха изследвали Прогестерон, какво показва той, а LH не е ли малко нисичко? За сравнение януари: Е2-224pg/ml,LH -10.27mIU/mL,(един фоликул, една яйцеслетка); февруари Е2-530 ,   LH-12.86,(два фоликула, една яйцеклетка). Сега въпреки повечето фол., вероятно ще са максимум две яйцеклетки, как мислите?
Марси, ЛХ е нисък и трябва да е така, понеже са ти слагали цитротид. Това е целта на цитротида. Като ти бият прегнила ще се повиши.
Прогестерона е добре. Според естрадиола ще имаш добра бройка-стискам палци.
*
« Отговор #265 -: Март 14, 2013, 12:18:35 pm »
Благодаря, момичета, в събота ще пиша за резултата.

« Отговор #266 -: Март 14, 2013, 21:10:25 pm »
Пожелавам ти успех и стискам палци :wink:
*
« Отговор #267 -: Март 15, 2013, 13:37:26 pm »
Marsi успех и от мен!
Момичета днес съм 6-ти ден от ЗЕТ и много бавно ми минава времето.Като цяло се чувствам добре, много пишкам -буквално през 1 час, леко ми е подут корема и ми е малко като напрегнат като стегнат такъв  :?,вчера усетих съвсем лека тъпа болка ниско долу,а и друго като се мърдам и ставам от леглото усещам левия яйчник като след пункция все едно е уголемен :ask:,ноо все още се надявам на положителен тест.
След като ми казаха че ще правим ЗЕТ страшно се зарадвах и си казах е този път ще успея,а сега ме е обзела една страхова невроза,страх от датата на теста направо не искам да идва  :balk_133:
Извинявай те за дългия пост,но само вие можете да ме разберете.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #268 -: Март 15, 2013, 15:03:38 pm »
Amanda, и при отрицателните, и при положителния ми тест, симптомите ми бяха точно като твоите. Така че не се отчайвай, все още нищо не е загубено.

Аз се надявам този месец вече да направя ЗЕТ, утре дано док да ме зарадва :)
« Последна редакция: Март 15, 2013, 16:38:34 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #269 -: Март 15, 2013, 16:30:05 pm »
Iva стискам палци,да се отчетеш после.Благодаря ти за куража!

« Отговор #270 -: Март 15, 2013, 20:51:56 pm »
Здравейте, момичета !

Голям купон днес.Прегледа ме, за малко да ме вкара за хистероскопия (това не знам какво точно е), тъй като имаше съмнения за полип.На прегледа се видя задържан фоликул 23 мм при лигавица 9.3 мм и по тоя случай ми биха една инжекция Прегнил 5000 и ни казаха до Неделя секс, а после от Понеделник лечението, предписа на мен Флажил 500 от Понеделник за 6 дни, а на мъжа ми еднократно Микомакс.
Ще чакаме после цикъл.Ще ми направи цветна снимка и мисли да опитаме инсеминация.Според вас така дали няма да ни изгори опита.Само това ми стана чудно, защо инсеминация, като ние отиваме там за инвитро.А и според вас каква е вероятността да стане нещо с тоя задържан фоликул.Може ли пък да се получи чудо.

*
« Отговор #271 -: Март 17, 2013, 20:41:09 pm »
След опитите на спонтанен цикъл, този месец правим лека стимулация. Днес ми сложиха последния Мерионал и Цитротид, утре Прегнил и в събота пункция. Днес видяха пет фоликула(ляво- 19мм,15мм,11мм., дясно-13мм,10мм).

Както очаквах ,резултатът след пункцията е две яйцеклетки. Днес ми съобщиха, че вече са оплодени, надявам се да се развият добре.

« Отговор #272 -: Март 17, 2013, 20:47:03 pm »
След опитите на спонтанен цикъл, този месец правим лека стимулация. Днес ми сложиха последния Мерионал и Цитротид, утре Прегнил и в събота пункция. Днес видяха пет фоликула(ляво- 19мм,15мм,11мм., дясно-13мм,10мм).

Както очаквах ,резултатът след пункцията е две яйцеклетки. Днес ми съобщиха, че вече са оплодени, надявам се да се развият добре.

Марси , колко ти струва с лека стимулация опита ?
*
« Отговор #273 -: Март 17, 2013, 23:29:38 pm »
Тъкмо повод да ги сметна:
Стимулацията ми беше от 2-ри до 6-ти ден вкл. с Мерионал75 по три ампули на ден, общо 15бр. Имах 13 ампули Мерионал, купени от друго място х20лв.( това беше причината да ми направят точно такава стимулация), доплатих за още 2х26лв. от клиниката( общо 312лв.) + един Цитротид(60лв.) последния  ден + Прегнил(6лв) на 7-ми ден, пункция на 9-ти.  Два пъти хормони на 2-ри и 6-ти ден(общо 86лв.) и два прегледа на 2-ри и 6-ти ден(2х10лв.)+ ПКК, протромбиново време,фибриноген(23лв),  вирусология си имахме от предишния месец +  естрофем и утрогестан ( 24лв.)
След пункцията платих 350лв., защото съм имала случай я. да е толкова зле, че не се стигна до оплождане и се наложи платеното оплождане да ми го приспадат на следващия месец.
До тук 881лв. Така както се развиват нещата ще си доплатя оплождането на двете я., което не знам колко ще бъде. Уговорката с Док. е , ако се развият добре, да размразим (имам едно ембрионче от февруари) и ще следва евентуално Трансфер на пресни + ЗЕТ, което също не знам колко е като цена.
Ако някое от сегашните две не се развие добре, ще замразим, за да се съберат повече за следващия месец. 
« Последна редакция: Март 17, 2013, 23:38:27 pm от marsi »

« Отговор #274 -: Март 18, 2013, 22:24:45 pm »
запис

Ние стартирахме по къс протокол...
*
« Отговор #275 -: Март 19, 2013, 07:49:31 am »
Добро утро момичета!
Днес съм 10-ти ден от ЗЕТ и тази нощ като ставах да пишкам имах червено-кафеникаво петно,от няколко дни ме приболва и ниско долу корема като при цикъл,вчера и кръста ме болеше.До сега при другите ми 2 трансфера не ми се е случвало зацапване на 10-ти ден,а по-късно към 17-ти ден или 2-3 дни преди теста.По-късно ще звъня на Док да видя какво ще каже,че от вчера съм си на работа.Притеснено ми е какво ли е станало,а до теста има още 7 дни :(

lagrimita ,Златен дъжд ,marsi Успех момичета!!!

*
« Отговор #276 -: Март 19, 2013, 08:20:25 am »
Успех на всички момичета в процедура.
За първи път се включвам с коментар в тази тема, но amanda, четейки поста ти първото което си помислих бе- имплантационно зацапване. Щом предните пъти не си имала и са били - ,сега ти желая след няколко дни един голям +++++ Успех!
*
« Отговор #277 -: Март 19, 2013, 08:21:03 am »
Добро утро amanda! Искрено ти пожелавам това зацапване да е имплантационно! :) Не се тревожи излишно. Защо толкова късно ще правиш теста-на 17 ден? Спокойно можеш да пуснеш кръвен на 12 ден,ще покаже какво е станало. Хайде успех и стиснати палци от мен!
*
« Отговор #278 -: Март 19, 2013, 09:45:07 am »
amanda , това зацапване наистина може да е имплантация. И при мен се случи същото и веднага направих кръвен тест - показа, че съм бременна, след което и уринния също ми показа две чертички на 10-ти ден. Докторите няма да ти кажат нищо друго, освен да продължиш да си вземаш лекарствата и да си почиваш, доколкото ти е възможно.
Успех!

« Отговор #279 -: Март 19, 2013, 09:50:29 am »
Добро утро момичета!
Днес съм 10-ти ден от ЗЕТ и тази нощ като ставах да пишкам имах червено-кафеникаво петно,от няколко дни ме приболва и ниско долу корема като при цикъл,вчера и кръста ме болеше.До сега при другите ми 2 трансфера не ми се е случвало зацапване на 10-ти ден,а по-късно към 17-ти ден или 2-3 дни преди теста.По-късно ще звъня на Док да видя какво ще каже,че от вчера съм си на работа.Притеснено ми е какво ли е станало,а до теста има още 7 дни :(

lagrimita ,Златен дъжд ,marsi Успех момичета!!!
amanda, според мен ти е време за тест. Като имаш готов резултат, тогава се обади на Доктора. Стискам ти палци!