0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #240 -: Март 09, 2013, 11:12:41 am »
Благодаря ти Amanda, дано всичко е ок и след две седмици и двете да се похвалим с  :bfp: Успех миличка  :bighug: :goodluck:
*
« Отговор #241 -: Март 11, 2013, 09:36:19 am »
Момичета великото чакане почна.Днес съм 2-ри ден от ЗЕТ на 3 ембриона от които само един е по-хубав,но на мен и един ми трябва:D.За сега се чувствам добре,нямам болки в гърдите нито пък в корема.Датата на теста ми е на 17-ти ден/26.03.2013/,но аз мисля да избързам и да препикая един в събота 23.03.2013 тогава ще съм 14-ти ден и мисля ,че ако има нещо ще отчете нали, пък е и празник на тази дата -Тодоров ден, а мъжа ми е Тодор и може би ще го изненадам приятно за празника.
Това е за сега,стискай те палци.

dhhdesi на теб мина ли ти трансфера?

*
« Отговор #242 -: Март 11, 2013, 12:36:35 pm »
Момичета великото чакане почна.
Чувството след трансфер е страхотно, пожелавам ти да прерастне в повече от невероятно след две седмици!  :bighug:

Само да знаеш че предварителен тест не винаги е добра идея, аз на 15-ти ден препишках един, течността премина и той остана отрицателен.. легнах си пак, с много болка и сълзи в очите, притеснения и драми... докато не станах пак, ходих, гледах... беше се появила една много бледа чертичка... Ще е страхотно ако при теб вдигането на чхг е много скоростно, но ако е по-бавничко като при мен само ще се изнервиш излишно. След още няколко дни вече си става наситена както трябва... Аз винаги съм мислила, че на 14-ти ден ще ми покаже хубави и ярки две черти, оказа се че съвсем не е задължително. Така или иначе важното е да сме бременни, а дали ще го разберем два дни преди или след - здраве да е. Ако си имате бебенце мъжът ти ще се радва всеки ден, не само на този празник, така че една дата нищо не значи сравнена с чудото на живота!
Силни прегръдки, почивай и си създавай хубави моменти!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #243 -: Март 11, 2013, 17:07:32 pm »
Момичета,според вас TSH 2.17 добре ли е за процедура или трябва още да се свали?
*
« Отговор #244 -: Март 11, 2013, 18:01:41 pm »
Момичета,според вас TSH 2.17 добре ли е за процедура или трябва още да се свали?
Принципно според ендокринолозите трябва да е 1-1,5. Според гинеколозите 2-2,5 също е допустимо. Все пак зависи и от конкретния случай, консултирай се с ендокринолога си, ако имаш такъв. Тук има темичка по тия въпроси, също може да питаш като обясниш дали вече си на лечение или ти е първи резултат: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49339.new#new
*
« Отговор #245 -: Март 11, 2013, 21:04:20 pm »
sara68, аз правих инвитро в клиника в САЩ. Моят репродуктивен ендокринолог смяташе такова ниво на ТСХ за добро преди процедура.
*
« Отговор #246 -: Март 12, 2013, 07:25:44 am »
Чувството след трансфер е страхотно, пожелавам ти да прерастне в повече от невероятно след две седмици!  :bighug:
Силни прегръдки, почивай и си създавай хубави моменти!
Благодаря ти ,а за теста ще си помисля имам още мнооого време.

« Отговор #247 -: Март 12, 2013, 11:42:39 am »
Принципно според ендокринолозите трябва да е 1-1,5. Според гинеколозите 2-2,5 също е допустимо. Все пак зависи и от конкретния случай, консултирай се с ендокринолога си, ако имаш такъв. Тук има темичка по тия въпроси, също може да питаш като обясниш дали вече си на лечение или ти е първи резултат: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49339.new#new
и Начев и Стаменов са ми казали, че всяко ТСХ под 2,5 е добре и може да се започне процедура.
« Отговор #248 -: Март 12, 2013, 14:17:31 pm »
Момичета великото чакане почна.Днес съм 2-ри ден от ЗЕТ на 3 ембриона от които само един е по-хубав,но на мен и един ми трябва:D.За сега се чувствам добре,нямам болки в гърдите нито пък в корема.Датата на теста ми е на 17-ти ден/26.03.2013/,но аз мисля да избързам и да препикая един в събота 23.03.2013 тогава ще съм 14-ти ден и мисля ,че ако има нещо ще отчете нали, пък е и празник на тази дата -Тодоров ден, а мъжа ми е Тодор и може би ще го изненадам приятно за празника.
Това е за сега,стискай те палци.

dhhdesi на теб мина ли ти трансфера?

Здравей, Успех миличка  :bighug:, вярвам, че задаващите се празници ще ни помогнат да си изпълним мечтата. На мен вчера ми беше трансфера на две ембриончета. Аз на 25-ти трябва да отида на преглед, тогава е Благовещение и  вярвам, че това е добър повод за добра новина  :bfp:  Стискам палци всичко да е наред и за двете ни  :goodluck: :bighug:
« Отговор #249 -: Март 12, 2013, 17:48:41 pm »
Момичета много, много късмет и успех!!!!

Можете ли да ми помогнете с малко инфо относно практиките на прансфери на ембриони на по 3 дни и трансферите на блаптопласт на 5 дни /ако правилно се изразявам/.

Кои имат по-голям шанс !?
*
« Отговор #250 -: Март 12, 2013, 19:00:55 pm »
dhhdesi чул те Господ,дано :bighug:

*
« Отговор #251 -: Март 12, 2013, 19:45:49 pm »
alista, в сайта и библиотеката на Зачатие има доста информация за разликата между двете ситуации и кое определя да се направи трансфер на 3-ти или 5-ти ден. Потърси в библиотеката и чрез търсачката. :)

Няма категоричен отговор на въпроса ти. Зависи от проблемите, довели до асистираната репродукция, отговора на стимулацията и броя оплодени яйцеклетки, броя и развитието на ембрионите в първите дни след оплождането... Тук се проявява изкуството и опита на ембриолозите.

Ще ти дам пример с моя случай. На 37 години и мъжки фактор, 10 зрели яйцеклетки, оплодени 7 (50% инвитро, 50% икси), на трети ден 3 добри ембриона от по 6-8 клетки и 4 изоставащи в деленето (2-4 клетки, с фрагментации). Трансфер на трети ден на 3-те ембриона, резултат успешна едноплодна бременност. Предварително се надявах за трансфер на 1 или максимум 2 ембриона на пети ден, за да избегна многоплодна бременност, но екипът на клиниката реши друго и се радвам, че не упорствах и приех решението им.
« Отговор #252 -: Март 12, 2013, 20:53:30 pm »
Циру, много благодаря! Споделеното много ми помага!

Може би защото и ние първоначално коментирахме трансфер на един блаптоцист, с цел да се избегне многоплодна бременост......а сега разбирам, че при малко яйцеклетки вероятно има голям риск да не доживеят до фазата на блаптоцист
*

sara68

• 269
« Отговор #253 -: Март 12, 2013, 21:10:07 pm »
и Начев и Стаменов са ми казали, че всяко ТСХ под 2,5 е добре и може да се започне процедура.

Дейзи,дано да си права миличка,че никак не ми се иска да отлагаме отново,тъкмо докарахме хубава лигавица...
Успех! :bighug:

*

sara68

• 269
« Отговор #254 -: Март 12, 2013, 21:18:56 pm »
Цигу,благодаря ти мила за отговора- малко ми се разсеяха притесненията :)
dhhdesi,аманда - да се похвалите с + резултати и да доведете нещата до успешен край!!! :bighug:
*
« Отговор #255 -: Март 13, 2013, 08:31:33 am »
sara68 и на теб успех,не се притеснявай ТСХ-то е добре,при мен беше 2.20-2.23 и Ендокриноложката ми позволи започване на процедура.

« Отговор #256 -: Март 13, 2013, 13:02:08 pm »
Успех и на теб sara68  :goodluck: :bighug:.
« Отговор #257 -: Март 13, 2013, 14:37:32 pm »
Момичета, преди малко звъннах за резултатите.При мен има наличие на трихомони, а при мъжа ми на кандида.TSH при мен е 0,07.Хламидията все още не е излязла, другите изследвания са отрицателни.В този случай и с толкова ниско TSH ще можем ли да почнем процедурата в края на месеца или ще трябва да отложим...  :(

*

sara68

• 269
« Отговор #258 -: Март 13, 2013, 15:15:36 pm »
Момичета, преди малко звъннах за резултатите.При мен има наличие на трихомони, а при мъжа ми на кандида.TSH при мен е 0,07.Хламидията все още не е излязла, другите изследвания са отрицателни.В този случай и с толкова ниско TSH ще можем ли да почнем процедурата в края на месеца или ще трябва да отложим...  :(

Предполагам,че първо ще трябва да проведете лечение,все пак е добре средата и при единия и при другия да е добра,но ....най-добре си изчакайте всички резултати и ги коментирайте с лекуващия лекар,той най-добре знае как трябва да се процедира.
Успех!
« Отговор #259 -: Март 13, 2013, 15:31:23 pm »
според мен първо лечение-трихомоните никак не са безобидни.
ТСХ е много ниско, на Л-тироксин ли си?