Нашето семейство е едно от многото с неизяснен стерилитет.И ние минахме през всички гореописани изследвания, имаме инсеминация, ин витро на естествен цикъл, пусках и имунологични изследвания.Лекарите вярват, че след като толкова дълго време не става, значи има някакъв заключен проблем някъде, невидим, малък, който искат да открият.И ние направихм ин витро на ЕЦ за да видим качеството на яйцеклетките, дали ще се оплодят ин витро, как се делят.При нас всичко беше идеално.Само че имплантация нямаше, затова и пуснахме имунологията, а аз се бях засилила да правя генетични.
Лично моя съвет е направете едно ин витро на ЕЦ, вижте дали всичко е ОК там.Ако ли да, направете още 3 инсеминации, за да можете да подадете документи за ФАР.Знам че звучи грубо, но по правилника на ФАР семсейства с неизяснен стерилитет трябва да има 4 самофинансирани опита АРТ.Ин витрото на ЕЦ е просто много по-скъпо като процедура от инсеминацията, а и ако на мъжът ти СГ е добра, не виждам защо да не се пробва с вътрематочна инсеминация, наистина.
Аз забременях спонтанно след 5г стерилитет.ЗНам че стана благодарение на всички изследвания, вкарване на щитовидната в ред, операция за премахване на една тръба и лечение при съпругът ми.Имало е моменти в който се отчайвах и удрях дъното емоционално, имаше моменти на надежда и оптимизъм.Тук в този форум, сред тези момичета, ще намериш подкрепа, съвет, потупване ако трябва.Аз всеки ден ще съм им благодарна, че са до мен.