0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

От къде започва всичко
« -: Декември 22, 2012, 19:10:45 pm »
Здравейте, мили момичета!

Аз съм от съвсем новите тук, но се надявам да науча повече от вас, отколкото от медиците. Никой не обяснява подробно какво и как. Човек само може да гадае, да тъне в подозрения и притеснения и дотам.
   И така, дойдох в клиниката и аз. Вече на 43, с тегло много над нормалното след безброй хормонални простотии, които ми изписваха в болница " Вита", после в Хил клиник, после гинеколози близки до джипито и т.н. Винаги съм била едра жена, но никога дебела до момента, в който преди 5 години драстично закъсня цикъла. Дадоха ми дуфастон, зца да го провокират и като се почна... Страшен теч, обилно кървене, 2 кюретажа, болки и хиляди неприятности, придружени с много килограми. Попаднах на много добър ендокринолог в болница Токуда, която ми даде да пия сиофор от 1000 мг, глюкобай и като че ли малко по- добре се чувствам. Посмъкнах малко килограми, но сега отново ми се връща апетита. Сега д-р Стаменов ми предписа да пия пак вид хормонален препарат и каза, че така през 12 дни ще повтарям лечението, докато види че лигавицата е заздравена. Моля, обяснете ми простичко, ако някой е минал по този път, от къде стартира всичко преди да се стигне до инвитро опитите. Тук, в нета всичко, което е написано е доста противоречиво, а годините ми се нижат и надеждата почва постепенно да ме напуска. Благодаря ви предварително за отговорите...
*
Re: От къде започва всичко
« Отговор #1 -: Декември 22, 2012, 23:54:27 pm »
Здравей, narduca!
Първите изследвания, с които се започва са изследване на полови хормони, хормони на щитовидна жлеза, цветна снимка, микробиология на влагалищен секрет и спермогама.  Ти вече посещаваш репродуктивен специалист, така че той ще ти ги назначи. По преценка на лекаря се пускат допълнителни изследвания - имунологични и генетични изследвания, хламидия, микоплазма и уреаплазма.

Добре е, че посещаваш ендокринолог. Тест за инсулинова резистентност си правила предполагам?
*
« Отговор #2 -: Декември 23, 2012, 22:16:02 pm »
Наистина започни с инсулиновата и с щитовидната жлеза.

Иначе Меци ти е писала, полови хормони, цветна снимка, а при мъжа спермограма.

« Отговор #3 -: Декември 29, 2012, 20:04:08 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета! Пих утрогестан по предписание на д-р Стаменов. След това ме прегледа, въпреки страхотното кървене, но с капки вит. К и дицинон се оправих за три дни. Сега след още два дни пак ми каза да започна да ги пия- два пъти по две сутрин и вечер в продължение на 10 дни, а докога не се знае. Последния път като го попитах, той ми каза, че лигавицата ми не е добре и ще трябва да я нормализираме.
   Желая ви щастлива Нова Година! Бъдете живи и здрави! :D