Jam, благодаря ти! Клиниката ще се сменя, ясно е. Знаем много добре какво е ИКСИ и ИМСИ. Благодаря ти.
Ние и в двата случая искахме ИМСИ, за да се изберат възможно най-добрите "бойци"
, но ембриолозите едва ли не ни показаха,че не им се занимава с нас. Съпругът ми е много наясно какво иска и какво трябва да бъде направено, но те не ни послушаха, а си направиха каквото решиха и по тяхна преценка! Аз съм вече на 41 и разбира се, че има и втори фактор, това никой не го отрича, затова съм и в тази група!
Първата ми стимулация беше на 40-годишна възраст с Мерионал по къс протокол. Да приемем, че беше "успешна"
понеже имах 4 зрели фоликула в единия яйчник, за който пък лекарят впоследствие ми каза,че бил повдигнат и при пункцията успели да извадят само един фоликул. Достъпът бил затруднен. В другия имах повече,но малки и незрели фоликули. Имах ЕТ на 3 ден - неуспешен. След пункцията успяха да свалят яйчника и уж сега е свален
. Преди около месец, на 41-годишна възраст, имах втора стимулация отново по къс протокол с Мериоферт- единият яйчник направи 2 зрели фоликула, от които изкараха 2 яйцеклетки, които не можаха да се оплодят понеже се оказаха впоследствие с някакъв проблем в морфологията. Вторият яйчник (сваленият) не реагира въобще, спеше! Според мен бих реагирала по-добре на стимулация по дълъг протокол със синтетичен препарат. Незнам....това е мое мнение...