Имам едно притеснение. Как ще разбера дали донора е българка, а не ромка или афроамериканка или арабска жена (толкова много бежанци има в страната) или от китайски произход? Относно гените, поне от едната страна ще са на мъжа ми. Предполагам, че когато се разбере за бременността и се чуе сърчицето, се забравя за факта, че детето от части не е твое. Моля, както Vilia, така и други, които са запознати с донорството, да се включат с информация. Ако се използва замразена Я, какви са шансовете за успех? Ще очаквам коментарите Ви, момичета. Благодаря.
Попитай в клиниката в която си. Там подробно и достоверно ще ти обяснят условията на донорските програми. Едното е, че ТИ поставяш изискванията си относно донора. Попълва се формуляр с всичките ти изисквания, една от точките е етнос. Едва ли някоя от клиниките ползват донори от изброените от теб групи (за китайския и афроамериканския произход искрено ме разсмя, арабска жена също), а за измама с това и дума не може да става.
Успехът със замразени яйцеклетки е реален, но всичко е твърде относително, нищо не опира само до яйцеклетката.
Въпроса с гените никога не ми е стоял на дневен ред. Решението взех мигновенно. Е, да трябва да съм много благодарна и на мъжа ми, че във всяко действие от моя страна в борбата за дете е стоял зад гърба ми и сме мислили като един - без излишни приказки, кандърми и условности.
Усещането като майка на дете заченато благодарение на една благородна жена ..... ами дъщеря ми си е моя. И никакво "отчасти" не съществува. Отчитам факта с мисъл за чисто прагматична гледна точка в бъдеще. Следващата мисъл пълни очите ми със сълзи от благодарност всеки път (както и сега, когато споделям с вас).
Направихме достатъчно, изчерпахме много от емоциите, годините си, средства също, в битката ... да можеше и още, но след 40 нещата много се променят и шансовете силно намаляват, дори всякаквите изследвания да изглеждат наред. Останахме си със неизяснен фактор до края и запазен яйчников резерв (14 яйцеклетки на пунция на 41г), качеството е нещо съвсем друго обаче, а то може да носи и последствия.
Vilia, още веднъж честито!