0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #440 -: Май 13, 2015, 13:52:37 pm »
здравейте момичета,
на 40 съм и с приятелят ми искаме бебе аз имам син на 21 , от 8 месеца правим опити но не се получава четох доста неща и правих някой изследвани и ми се ще да обменя опит с вас
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #441 -: Май 13, 2015, 14:06:23 pm »
здравей, dimi!

Като за начало, трябва да се направи изследване на базовите полови хормони на третия ден от менструалния цикъл, както и да се направи тогава преглед с ултразвук за оценка на яйчниковия резерв.

След това трябва да се проследи какво е положението с овулацията ти, а също така и да се провери проходимостта на тръбите ти - нищо, че имаш едно дете - защото е минало много време.

Приятелят ти също трябва да си направи спермограма.

За Стара Загора се надявам да те посъветват, аз мога да препоръчам отличен лекар в Пловдив - http://www.invitro-plovdiv.com/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #442 -: Май 15, 2015, 15:56:32 pm »
dimi12345, най-добре е да не губите време по "общи" АГ-специалисти, независимо колко са добри
директно запазете час в репродуктивна клиника, особено щом и цикълът ти е започнал да се скъсява
« Отговор #443 -: Май 16, 2015, 22:36:14 pm »
Здравейте, момичета  :)
Имам нужда да се запиша при вас! На 44 г. съм, от 4 години правим опити за забременяване. За това време - две спонтанти бременности, завършили в 8-9 седмица с абразио, няколко биохимични, три неуспешни инсеминации, едно неуспешно ин-витро /с 3 оподени яйцеклетки/.
Реален проблем при нас не се установи, единственият проблем е моята възраст ... Затова сега надеждата ни е за донорска яйцеклетка  :)
*
« Отговор #444 -: Май 17, 2015, 08:44:58 am »
Добре дошла, Анн Мари! На правилното място си  :)! Това ,за донорската,с вашия репродуктивен специалист ли го решихте? Да,44 ,не са малко .... :? но пък тук се случват и чудеса  :D! Пожелавам ти го!
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #445 -: Май 19, 2015, 11:02:26 am »
Благодаря, ra40  :)
Темата не е много активна. Предполагам, малко сме кандидат-мамите на тази възраст, а тези, които са успели, си имат други пухкави занимания  :)
Както и да е, ще се радвам да пишем и да обменяме опит тук...
*
« Отговор #446 -: Май 19, 2015, 12:35:48 pm »
Ан Мари, не мисля, че са малко, а по-скоро по ред субективни причини много кандидат мами не пишат. За съжаление много и от успелите не пишат. Пиши, питай какво те интересува и дано повече се включат да споделят.
Освен леко влошени показатели на спермограмата и при нас не се установиха проблеми. Единственото (и логично) обяснение за неуспехите можеше да се приеме качеството на яйцеклетките.  След също 3 неуспешни инсеминации пунктирахме по всякакъв начин, естествен , с леки стимулации (само хапчета, хапчета с малко инжекции), стимулация, блокаж, с всички необходими съпътстващи изследвания и манипулации... така и не видях положителен тест. В предвид възрастта преминахме на донорска програма. Забеменях с първия трансфер щадящо, без почти никаква подготовка. Много лека бременност без притеснения и налагащи се допълнителни изследвания.
Успех!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #447 -: Май 19, 2015, 15:55:23 pm »
Ан Мари, аз точно навършвайки 42 години видях положителният си тест за бременност. Родих преждежременно в 34 г.с. При нас беше водещо мъжкият фактор - тежка форма на олигоастенотератозооспермия. Първите 4 -инвитро опити бяха в България и вследствие разбрах, че винаги сме имали много лоши ембриони. Последният 5-ти опит беше в Истанбул, където и за мое учудване имах 19 яйцеклетки. В България в началото правех 8-10 яйцеклетки и накрая само 2 яйцеклетки. Тогава ни предложиха донор и за мен и за съпруга ми. В Истанбул стимулацията беше коренно различна и дори факта, че мъжът ми като даде материал и нямаше нито един сперматозоид не ги спря. Изчакаха 2 часа, отново даде материал, намериха се единични бройки и имах трансфер на  2 бластоциста. Едното ембрионче, в момента малко болничко спинка до мен.
Когато мога и аз съм на среща да ти отговоря на въпросите. Не сме правили инсеминации, минахме директно на ин-витро.
*
« Отговор #448 -: Май 19, 2015, 16:25:01 pm »
И на мен много ми похвалиха клиника в Истанбул, не знам дали е само една, и даже ми дадоха координати. Но не знам като финансови параметри как е? Имам пред вид не само процедурата, но и транспорт всяко ходене до там, настаняване, храна и т.н. Даже тази клиника, която ми препоръчаха е с преводач на бг, така че няма опасност от "изгубени в превода". Но не знам, за сега сме се ориентирали в Щерев, да видим какво ще стане....
На първо време, да вземе ми дойде :)
*
« Отговор #449 -: Май 20, 2015, 07:31:56 am »
Ами с годините ставаме все по- свенливи, :oops: :lol: :lol: Може да не пишат много,но съм сигурен ,че много от тях четата тук :lol:,така че ти си питай ,Ан Мари,а то все някой ще отговори "компетентно" :wink:. Най-важното е,че я има тази тема.  :D Има за каквода се пише,а това трябва много да обнадеждава,нали? :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #450 -: Май 20, 2015, 08:37:32 am »
На нас опита в Истанбул ми излезе около 6000 лв. Но тук са включени всички лекарства преди, по време и след трансфера, храна, пътни разходи и изследвания. Но не е включена нощувка, бяхме в приятели за целия ни 21 дневен престой. В България излизаше и повече, защото не сме от София.
За информация първият опит беше в клиника Владимиров. Сега след като е минало време мисля, че беше грешка да сменя клиниката още след първия неуспех. Но си имах причини. Факт е, че там имах трансфер на бластоцисти и качествени ембриони. Там бях както и в Истанбул по дълъг протокол. Следващите три опита бяха в клиника Щерев по къс протокол и както после разбрах когато исках епикриза за Истанбул, имала съм само ембриони лошо качество. С трансфер на 3, 4 и 2 ден.
Явно за мен е било по добър дългия протокол.
А да, аз съм с Хашимото.
*
« Отговор #451 -: Май 20, 2015, 10:07:10 am »
Ох, така като чета коментарите, май всички сме с Хашимото. Не е проблем само възрастта... Аз съм на Л-тироксин най-ниската доза и проверявам редовно ТСХ - последно беше 0.27 и по принцип винаги е под 0.5, което е добре.
Според мен от него става хормоналното объркване и проблема със забременяването, а не от възрастта както смятат повечето гинеколози.
Що се отнася до клиниката в Истанбул, започвам дълбоко да се замислям, защото и от друго място ми я похвалиха много (едно момиче с, което се запознахемв БГ-мама сайта).
И това DHEA дето ми го изписаха не ми действа добре - след като го изпия започва да ми се гади и да ми се вие свят. Или може би е от дуфастона - не мога да преценя...Някой имал ли е такива проблеми.
Преди 3 месеца пих климонорм - от него направо щях да умра - мигрена с гадене и никакво хапче не помага, още като се събудя и главата ми се пръскаше от болка. На всичко отгоре в паузата от 7 дена, когато уж трябваше да имам цикъл, бях с неописумеми болки в матката, контракции като при раждане, а цикъл няма. Измъчих се с него и след втория месец го спрях.
*
« Отговор #452 -: Май 20, 2015, 12:12:49 pm »
Ох, така като чета коментарите, май всички сме с Хашимото. Не е проблем само възрастта... Аз съм на Л-тироксин най-ниската доза и проверявам редовно ТСХ - последно беше 0.27 и по принцип винаги е под 0.5, което е добре.
Според мен от него става хормоналното объркване и проблема със забременяването, а не от възрастта както смятат повечето гинеколози.
Що се отнася до клиниката в Истанбул, започвам дълбоко да се замислям, защото и от друго място ми я похвалиха много (едно момиче с, което се запознахемв БГ-мама сайта).
И това DHEA дето ми го изписаха не ми действа добре - след като го изпия започва да ми се гади и да ми се вие свят. Или може би е от дуфастона - не мога да преценя...Някой имал ли е такива проблеми.

Нямала съм и нямам (поне до сега) проблем със щитовидната. Забременях и родих с ТСХ 2,42. Тук имаше коментари веднага да го свалям. АГ и репродуктивните ми лекари. казаха, че не е наложително, консултирах се и с ендокринолог - той също каза да не "разбутвам" този хормон.
ДНЕА съм пила, но не съм имала подобни оплаквания, но и файда нямаше.  Ако го пиеш сутрин, или на гладно ... виж дали може вече да се пие, добавка е все пак. Не помня по кое време взимах това хапче.
И да добавя, че в Истанбул нямат донорски програми. Останах с впечатление за тази насока при вас.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #453 -: Май 20, 2015, 14:45:46 pm »
Авалон е права, в Истанбул няма донорски програми. На нас ни обясниха, че ако се наложи може да отидем в техния филиал в Кипър за донорство.
От DHEA полза никаква нямаше при мен, много странични ефекти и най-некачествени и малко на брой яйцеклетки. Явно на всеки действа различно.
« Отговор #454 -: Май 27, 2015, 22:01:49 pm »
Здравейте момичета  :),
Аз съм на 40, с хашимото, от 6г. правим опити. Имам 2 инсеминации, 3 инвитра с 2 спонтанни аборта от тях. Лигавицата ми беше тънка и с глобули Виагра определено се повишаваше с 2-3мм. Наложи се и оперативна хистероскопия, след която имам доста по-обилен цикъл.
Моля се Бог да се смили над нас и да стане чудо.
Успех на всички!
*
« Отговор #455 -: Май 29, 2015, 14:27:36 pm »
Голямо затишие тука.... Как сте, момичета???
Аз приключих вчера с Дуфастона, изпих последното хапче и сега чакам да ми дойде, ама след колко дне ане знам. Някой пил ли е дуфастон, да сподели след колко време да чакам цикъл??? После трябва пак да пускам ФСХ, АНХ и инхибин, да видим какво ще стане...
Valima, тези глобули за лигавицата могат ли да се вземат без рецепта и кога се слагат - в смисъл непосредствено  преди инвитрото или трябва дълго преди това? Питам, защото и моята лигавица е много тънка, но на тзои етап док нищо не ми е изписала за нея - само дуфастона и DHEA.
« Отговор #456 -: Юни 02, 2015, 00:15:55 am »
Здравей Вилиа,

Глобулите Виагра (Еротон) от 50 мг. започват да се слагат от 6-я ден на цикъла до 10-11 ден 2 х 1 глобула. Не е лошо да слагаш и месеца предхождащ процедурата, както и в месеца на самата процедура. Вземат се без рецепта от аптеката на Надежда например. След спирането на дуфастона мисля до 3-4 ден трябва да дойде цикълът.

Успех!
« Отговор #457 -: Юни 04, 2015, 17:34:22 pm »
Привет момичета! Да се включа и аз в темата.На 40 години съм с Хашимото.На 01.06 имах първичен преглед при специалист по репродуктивна медицина в Стара Загора.Прегледа мина точно за няма и пет минути...Влизам аз, обяснявам че от две години правим опити и не забременявам,пояснявам че съм с Хашимото и че досега не съм правила изследване за проходимост на тръби,че ми е оскъдна менструацията  и т.н Първите негови думи бяха...на колко казахте че сте...казвам - на 40  Той: много сте закъснели...много..легнете да ви прегледам.Лягам аз,гледа ме той на ехографа и казва:кой ден ви е от менструацията..казвам 16 сти..след секунди пояснява:ляв яйчник няма фоликули,не функционира,десен яйчник няколко фоликули...много сте закъснели...ин витро..Ставам аз да се обличам,през това време той повтаря...трябвало е да дойдете преди две,три години,нямате никакво време ,и да кандидатствате по фонда ще минат месеци,трябва ин витро по най бързия начин..Седнах аз на стола срещу него и аха да попитам нещо той диктува на сестрата ТСХ,FT4,FT3...питам ТАТ,МАТ...той повтаря на сестрата..и ми казва:пускате ето тези изследвания на мъжа ви..ето тези сега изследвания на вас и следващия път с изследванията си взимате карта за ин витро и си запазвате час за преглед при мен...довиждане....довиждане.Излизам аз и вече четвърти ден немога да асимилирам ...как може за две минути човек да е толкова краен.Ще поискам второ мнение момичета,насочете ме къде мога да отида и спокойно да ми се обясни какви са вариантите...
« Отговор #458 -: Юни 04, 2015, 18:32:31 pm »
Не бих го нарекла краен , а лекар без какъвто и да е подход. При такъв бих се върнала единствено ако ме убедят , че е прекрасен специалист , а поведението му е въпрос на личен характер
Аз съм на същата възраст и попаднах при моя си Лекар съвсем случайно , без да търся , без да разпитвам -не казвам ,че това  е правилно , но всеки носи различно количество авантюра в себе си:)

Та...за моя първи преглед , не помня, май беше около 10-15 мин , на мен винаги ми се струва кратко и винаги забравям нещо. Вече си записвам.
Представих се , години 39 + , на въпроса за какво съм там( все от някъде трябваше да започне) опулих едни  8O
Пропуснах да споделя , че до този момент нищо , ама нищо не знаех за репродуктивното здраве.
Обясних му че съм здрава и че не съм посещавала гинеколог последните 3 години ...с което не се гордея
Освен това подчертах , че в момента нямам партньор до себе си , което е без значение защото имам Мечта.
Човекът Лекар ме прегледа , каза да си пусна еди какви си хормони вкл Анти-Мюлеровия и да се обадя отново.
И ето го подхода (след разпит от моя страна)......... мисля, че спомена точно АМХ ако е над 1 значи възпр на яйцеклетки е като на 30 годишна , ако е по-малко.........ако е по-малко просто ще ги подсилим.Аз бях подготвена , че на 40 най -вероятно няма да съм като на 30 , но има шанс.
/ тези стойности да не се вземат под внимание , говоря наизуст/
Успех ти желая !
*
« Отговор #459 -: Юни 04, 2015, 19:32:50 pm »
Като чета коментарите, пак опираме до синдром на Хашимото. Излиза, че това е по-големия проблем. Моя приятелка миналата година забременя спонтанно на 43, при това без да го иска. Значи годините и ИЯР нямат отношение. За ИЯР би трябвало да се говори след 50+.
Не мога да разбера защо никой доктор не обръща внимание на това автоимунно заболяване. Според мен, там е разковничето.
С л-тироксина, който се предписва обикновено, се внася в организма изкуствено щитовидния хормон, но това е само част от решението. Щитовидната жлеза има роля да праща сигнали до хипоталамуса, който пък е отговорен за другите хормони ( АМХ, ФСХ, ЛХ и т.н.) Затова един от симпотомите на това заболяване е именно нарушения в МЦ. Аз така разбрах, че съм болна + няколкото кг, които качих за по-малко от месец.
При Хашимото реално тя не функционира = не изпраща никакви сигнали никъде и т.н. Това, че в организма влиза Л-тироксин не променя картината, хормонът сам по себе си не може да изпраща сигнали, както това прави самата жлеза.
Сигурно се изказвам непрофесионално, но все пак не съм лекар. По-скоро се опитвам по пътя на логиката и от това, което съм чела, да стигна да някакво разумно обяснение.
Ето, аз пих Дуфастона 21 дни по схема 2х1 и още чакам цикъл, мина вече една седмица! Ни вест, ни кост :(
Трябва някак си (сигурно има медицински трактати на тази тема) тази жлеза да заработи. Само с изкуствено внасяне на щитовидни хормони отвън явно не ще да стане работата.
Пак казвам, това е мое мнение, аз не съм медик, но се опитвам да разбера защо повечето проблемни забременявания на 40+ се случват на жени с Хашимото.
Успех на всички момичтеа, които дерзаят по темата! Стискайте палци и на мен :)