Отдавна не бях влизала във форума и няма да се спирам подробно на няколкото изказвания след мен, пък и не знам, кога ще влизам пак.
Писанията варират между непознаване на всеобщи закони до чисти фантазии за качествени мутации. Ех, къде е Чарлз Дарвин да го научите на ум и разум?
Нобеловата награда, предложена от Jam, така е формулирана, че никой не може да я вземе, защото е абсолютизирана. Jam, ако ти си в Нобеловия комитет, никой няма да вземе награда
Защо ли да работим, ако нямаме мотивация?
Не сте ли чували мнения на гинеколози в по-ново време, че уврежданията, приемани в миналото, че се дължат на възрастта, в повечето случаи се дължат на състоянието на яйцеклетките по рождение и на влошените с възрастта хормонални показатели за узряване на яйцеклетката и развитие на плода. Всички деца с увреждания съм ги виждала с млади майки.
Жалкото е, че когато всички предразсъдъци бъдат преодолени от самите лекари в България, (защото в САЩ и други страни, отдавна мисленето е друго) на нас ще ни е минало времето, защото все пак и запазването на фертилността си има граница до настъпването на значителни хормонални промени.
Атаките срещу жените на 40+ са по-скоро с цел елиминиране на конкурентки за държавното финансиране, а драстична разлика между жените
с еднакви нормални показатели след 40 г. възраст няма (напр. между 43 и 45 годишна жена). Стремглавото падане на фертилността си личи по повечето от изследванията (АМH, inhibin В, FSH, E2 и др.) и ако тези хормони заедно с генетичните тестове са нормални, място за притеснения няма, а вероятността за увреждания на плода е съизмерима с тази при жени на друга възраст със същите показатели. Случайните мутации няма кой да ги предвиди и настъпват с еднаква вероятност при жените, при които яйцеклетките да дадени по рождение, а с възрастта само узряват под действие на хормоните. Ако тези хормони са с отклонение, тогава има проблем.
Виж, при мъжете, при които се произвеждат постоянно нови гамети, ролята на мутациите е значителна, защото с възрастта може да се натрупват увредени клетки.
Що се отнася до рисковете от раждане на по-голяма възраст, това го приемам, защото с възрастта са се намерили много индивиди, които да ти разбият здравето.
Това е. Както не са вярвали, че продължителността на живота и възрастта за раждане при хората ще се изместят двойно, така им е трудно да преодолеят предразсъдъците си и сега. На някои хора им е трудно да разберат напредъка и още по-малко съвременната медицина, която вярва на лабораторните уреди, а не на личните карти.
Накратко, качествената и некачествена клетка се различават по техните функции и по работата на органите, които ги произвеждат като такива, което безусловно се отразява на кръвните и други изследвания, които трябва да са водещи за лекарите