Crystal, ти сигурна ли, че си чела историите и проблемите на тези жени тук и изобщо, убедена ли си, че знаеш какво е стерилитета и как се лекува? Това, че и ти си минала през АРТ изобщо не значи, че си наясно, само държа да отбележа. И всъщност, всичките ти постове от предната страница насам го доказват - хабер си нямаш. Защо докато си правела процедури не си правила и секс, си е лично твой проблем и избор. Никой тук НИКОГА НИКОГО не е съветвал - сакън, не пробвайте естествено - само с ин витро. Направо се изумявам как си позволяваш да пишеш тези неща, при положение, че си минала през същото
Как не се посвени да обясниш на жените с ИЯР, че си губят времето с ин витро, направо съм в потрес, честно
Ти като си цитирала определението за ИЯР, дали го прочете преди това и дали знаеш какво е ИЯР? Да, права си за едно - има по-ефективни методи за лечение на ИЯР о ин витро - пак ин витро, ама с донорски яйцеклетки. Имаш ли представа какво решение е това? Аз нямам, обаче и не си позволявам да го коментирам и да агитирам, неетично е някак. Това е ЛИЧНО!!! С тези намеции съвети, които правиш не помагаш, напротив, натъжаваш и нараняваш, па макар и да не ти е това целта. Вземи се замисли малко.
Питаш как се чувства жена, която няма пари за ин витро, пък й кажат че това е единствения й шанс? Ще ти отговоря - така както се чувства жена, която няма яйцеклетки, пък ти й казваш, че нееее, имало и други начини освен ин витро, има време, споко, няма нищо по-добро от естественото! Какво предлагаш да се казва на жена без тръби? Че има шанс да зачене непорочно ли? Да чака светия дух, може би? И ще ти кажа какво е чувството, щото го знам от личен опит - ужасно! Да, има лекари, които препоръчват ин витро, дори когато не е наложително, което е гадно и жалко. НИЕ В ТОЗИ ФОРУМ НИКОГА НЕ СМЕ ПРАВИЛИ ТОВА!!! Никога не сме съветвали някой да прави ин витро до дупка. Грешно интерпретираш думите на Джам. Тя просто изреди възможните варианти, не ги дава като съвети, има разлика, не мислиш ли? Времето за една жена е фактор, огромен при това, особено след 35. Това че има изключения като теб, за което много се радвам, е чисто и просто казуистика и е несериозно да съветваш жените да разчитат на случайността и късмета. След 35 години, особено ако има ИЯР, една жена не може да си позволи да губи време в чакане на случайната качествена яйцеклетка, особено пък ако има и друг установен проблем в двойката. Защото я я дочака тази яйцеклетка, я не, ама междувременно може да не й останат хич, та като накрая опре пак до ин витро, да не може да направи и него.
Остави хората сами да вземат тезирешения на база личните си разбирания и информацията, която имат. Не мисли, че жена стигнала дотук не е проучила всички възможности и не е претеглила всички За и ПРОТИВ. Да разкажеш историята си е чудесно, окуражаващо и обнадеждаващо! Но спри дотук, не налагай мнения и виждания, не давай уклони, прекрачваш границата! И преди да вземеш пак да се обидиш и да сметнеш, че някой ти държи тон, си помисли ти как звучиш с твоите поучения за естественото на хората, които НЯМАТ друг вариант освен ин витро. Да знаеш, много, много боли! Редно е да им се извиниш!
П.С. Момичета, извинявам се, че се намесих и си позволих да коментирам и предполагам вашите чувства и емоции, без да съм или да съм била във вашето положение! Но дори мен ме жегна и възмути начинът, по който се настоява тук, че едва ли не, не опитвате достатъчно настоятелно по естествен път, ами залагате на тая пуста панацея ин витрото