0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #600 -: Декември 01, 2015, 18:18:10 pm »
Vilia, този въпрос е обсъждан безброй пъти. Причината е, че инструкциите на лабораториите и лекарите в България са толкова разнообразни, нелогични и объркващи, че и тук във форума вместо да си помогнем, все захващаме спор. Нееднократно съм цитирала документи и практики на лаборатории и ендокринолози конкретно за изследване на ТСХ в Щатите - там нищо не се изисква - пациентът се явява, дава кръв и готово.

Левотироксинът е изкуствен хормон, който при хипотиреоидизъм (забавена функция) допълва хормона, произвеждан от щитовидната жлеза. Един вид, помага на жлезата, като дава на организма нужното количество, което тя сама не може да произведе.

По каква логика не бива да се пие лекарството преди изследване, но трябва да се пие редовно всеки друг ден? Изследването ще отчете по-ниско количество на ТСХ от реалното, ежедневното ниво, поддържано с лекарството.

Права си за едно: трябва да се говори с компетентен ендокринолог и на него да с зададе този въпрос. Оттам насетне всеки да си слуша лекаря.

« Отговор #601 -: Декември 01, 2015, 19:47:42 pm »
Благодаря момичета,ще си го пия както всяка сутрин,но ще предупредя,че съм пила хапчето.
На мен ми е за първи контролен след 45 дневен прием и ми е важно да разбера дали има ефект.
Но за втория ще се консултирам с док.
*
« Отговор #602 -: Декември 01, 2015, 23:09:52 pm »
Аз пия еутирокс вече повече от 15 години,  когато трябва да изследвам ТСХ,  винаги си пия хапчето и ходя до лабораторията. Само кафе не пия преди изследването.  Минала съм през много ендокринолози всички това са ми казвали.  Единствено ако се изследва ТАТ и МАТ съвета е бил да не го пия.  За сведение пускала съм ТСХ и по обед,  ако не съм си пила сутрешното кафе. Така,  съгласна съм с Цигу.
« Отговор #603 -: Декември 02, 2015, 11:15:03 am »
Благодаря stoeka71,ще си пусна два пъти -веднъж за ТСХ и веднъж за ТАТ И МАТ но без хапче.
Хубав ден
« Отговор #604 -: Декември 04, 2015, 11:46:22 am »
Здравейте момичета днес много се зарадвах ТСХ от 6.21 е 1.8,но FT4 от 8.3 се е повишило на 11.01
незнам дали е фатално,остава да проверя ТАТ и МАТ какво става с тях.Дано и там да има подобрение.
Пожелавам на всички ни хубави декемврииски чудеса!!
« Отговор #605 -: Декември 04, 2015, 13:28:34 pm »
Какви са референтните стойности на ft4?  Логично и нормално е да се повиши, ако приемаш тироксин.
« Отговор #606 -: Декември 04, 2015, 17:35:54 pm »
rosidanailova -FT4 от 8.3 се е повишило на 11.01/днешно/
Да пия тироксин.
*
« Отговор #607 -: Декември 04, 2015, 18:05:20 pm »
Тими, както rosidanailova ти е казала, нормално в при прием на Л-Тироксин, fT4 да се покачва. При всички е така. Браво за стойностите на TSH :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #608 -: Декември 04, 2015, 21:51:10 pm »
Zlateto ♡ и аз много се зарадвах и това е само за 45 дни
 :cheerleader: :cheerleader:
« Отговор #609 -: Декември 10, 2015, 20:57:26 pm »
Момичета да ви споделя вълнението си,понеже чакам да ми дойде месечния цикъл/15.12/ ще изпусна трансфера защото клиниката ще излезне в празнична почивка така,че януари ще правим трансфер.
Хем се радвам хем ме е яд заради гадното хашимото изгубих два месеца .Док беше много доволна от резултатите ми и нея я хвана яд,ама здраве да е Бог така е преценил-нова година -пълна година!!
*
« Отговор #610 -: Декември 11, 2015, 09:07:33 am »
здраве да е Бог така е преценил-нова година -пълна година!!
Много ми хареса.
Пожелавам ти през Новата година да прегърнеш съкровената си мечта!
Това го пожелавам на останалите и на себе си. И да сме здрави, за да ѝ се насладим.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #611 -: Декември 11, 2015, 10:08:31 am »
Благодаря Теди,дай Боже!!!
 И да сме здрави, за да ѝ се насладим.
« Отговор #612 -: Декември 11, 2015, 20:28:39 pm »
Привет момичета,

Моята хистероскопия мина успешно и сега чакам с нетърпение да се възстановя и да подновим опитите. Док каза да се готвя за инвитро процедура след Нова Година.
Много ми се иска това да е било последното премеждие по пътя и най-накрая да дочакам добра новина :)

Как вървят при вас нещата, момичета?
Успех на всички!
« Отговор #613 -: Декември 14, 2015, 11:32:51 am »
Чудесна новина Mirracles,дай Боже дано да е последното ти препятствие.
Нова година нов късмет!!!
*
« Отговор #614 -: Декември 15, 2015, 22:36:57 pm »
Mirracles ,  първата ми бременност се случи точно след хистероскопия. През декември ми беше тя, след което пропуснах един цикъл, заради празниците, и средата на февруари бях бременна.
Пожелавам ти същия сценарий, както и на всички останали момичета.
Много е хубаво да си мама на 40+ 😜

« Отговор #615 -: Декември 15, 2015, 23:12:01 pm »
Мgstra,

Това, което споделяш много ме обнадеждава! Радвам се, че щастието ти се е усмихнало дори два пъти. По естествен път или с процедура забременя след операцията? Док настоява да почваме инвитро след Нова година. Аз се чудех дали все пак да не пробваме един два месеца сами преди процедурата.

Момичета, исках да ви питам дали веднага ви се нормализира цикъла след хистероскопията? Аз бях на Регулон за да поддържаме тънка лигавицата за операцията, приключих го два дни след операцията. Така и не можах да различа дали ми е цикъла или още изчиствах кръв след операцията. Това което сметнах за цикъл беше доста оскъдно и с бледо розов или светло кафеникав цвят,в рамките на 2-3 дни. След няколко дни съм на контрола при док и ще я питам. Почнах и ДХЕА, както док поръча.
*
« Отговор #616 -: Декември 15, 2015, 23:27:08 pm »
И двете ми деца са следствие на ИКСИ процедури. С тежък мъжки фактор сме. Мишо от втори опит, а Никола от шести, съответно на 39 и 43 години.
След хистероскопията не съм имала проблем с цикъла. Зацапване съм имала 5-6 дни след нея, а цикъла ми е дошъл на 24-тия ден след хистероскопията.

*
« Отговор #617 -: Декември 15, 2015, 23:33:02 pm »
Аз също след хистероскопия забременях. Моята беше само диагностична, не се установиха проблеми и след един цикъл беше ИКСИ то и бременността ми. Стискам палци за успешна процедура!
« Отговор #618 -: Декември 15, 2015, 23:34:40 pm »
Този оскъден цикъл го отдавам на изтъняването на лигавицата от Регулона. Иначе ми е обилен и по 5-7 дни. Надявам се със следващия цикъл всичко да се нормализира и да имаме в най-скоро време добри новини. :)
Пожелавам го и на всички останали, които очакват сбъдването на мечтата си.
« Отговор #619 -: Декември 21, 2015, 16:35:16 pm »
Здравейте момичета,

Я да посъбудим малко нашата темичка :)
Какво ново при вас?
При мен всичко е наред след хистероскопията и док ми каза веднага след НГ, на 2-3 ден от цикъла да пристигам да ми прави схема за стимулация и да почваме инвитро процедурата.
Пожелайте ми късмет! Много се вълнувам :)