0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #460 -: Юни 04, 2015, 19:39:29 pm »
Василена, от такъв "специалист"  аз бих избягала с триста. Не знам дали има въобще подходящ (добър) в Ст. Загора, поне не съм чувала за такъв. Пловдив е на 80км. Аз съм от Пловдив , след няколко посещения тук-там и загуба на известно време се "установих " в София. Никога, никъде, никой не си позволи да ми каже, че съм закъсняла. Забременях след като навърших 43.
Честно казано според мен и 5 мин са достатъчни за първичен преглед и там няма кой знае какво да се говори без налични първични изследвания. След като се видят изходноте хормони + Инх. Б и антимюлеровия, тогава започват приказките и пргледите - така мисля. Проходимост, исторрия на случая, спермограма и всичко останало. Не знам с ехограф как е установил неработещ яйчник, не знам защо ти е казал че нямаш време да кандидатстваш по фонда (на 42г подадох документи), това не те лишава от възможността в това време да правиш опит-и нали!?
Ето тук са клиниките, можеш а си избереш
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=109
Стойностите на АМХ не са всичко. Вече не помня точно колко бяха моите, но всички в референтни граници, учудващо добри за 40те+ ми години и въпреки това "опрях" до донорска програма. Всичко е много, много комплексно момичета.
Факт е наистина, че на тази възраст не е добре да се протака и да се губи време с не до там добри/ не доказани специалисти, още повече с обикновени АГ ( които уважавам), в същото време не бива и да се претупват нещата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #461 -: Юни 04, 2015, 21:52:02 pm »
Василена, мисля, че се досещам кой е въпросният "специалист" в Стара Загора. от цялото му поведение лъха комерсиалност и неистово желание да вкара още една платена пациентка в клиничката си, която се нуждае от разработване.

бягай от там. не губи време, но отиди при реални специалисти - не пречи да се направят първоначалните изследвания в Пловдив, да се види какво е реалното положение с овулации, яйчници, резерви и прочие.  има си стандартен път за изследванията. аз бих ти препоръчала да идеш при д-р Даскалов за начало. факт е, че на 40 нямаш почти никакво време и вероятно ще стигнеш до инвитро, но не с тия номера от селски вечеринки, дето ти продават...

а защо не се вдигнеш в събота до Банско на деня на репродуктивното здраве - там на място ще консултират безплатно доста специалисти, можеш да придобиеш впечатления, да получиш информация за пътя, който трябва да изминеш като изследвания...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #462 -: Юни 05, 2015, 00:59:02 am »
Толкова се радвам момичета ,че се включихте,така се зарадвах.Аз съм от Сливен ,а въпросния лекар е д-р Стефан Стефанов от Стара Загора.След дълго ровене по форумите и куп възхвали които прочетох за него си викам...ето,тъкмо ми е близо,пък и всички го хвалят..отивам Да ,ама не !Благодаря на всички,които писаха,съжалявам че няма да мога да отида до Банско тази събота,но ще попрочета за д-р Даскалов от Пловдив,мисля бях попаднала на неговото име в интернет-клиника беше,и за клиника Малинов в София се колебая...Днес четох за Истанбул,но видях такива цени на процедурите там..главата ме заболя.Като чета повечето от вас през какво са минали ,в името на това да имат дете,аз самата докато чаках в понеделник реда си за да вляза в кабинета и гледайки за какви суми става въпрос, си казах: дали това не е една огромна машина за пари?!!! Ще помисля тези дни момичета,ще реша къде да отида и разбира се ще ви пиша! Щастлива съм от факта че обменяме информация,и между другото сега се сещам....преди всеки ден правих комплекс от упражнения по йога,влияят много добре на функцията на щитовидната жлеза..тези дни пак почвам.Стискам палци на всички !
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #463 -: Юни 05, 2015, 09:21:21 am »
Василена, раздвам се, че се присъединяваш към нашия скромен "колектив" :)
Имаш ли линк за тези йога-упражения? Аз също четох, че е много полезно, изобщо за репродуктивните органи. Започнах да ходя даже на йога, когато имам време - намерих наблизо клуб. За съжаление, не винаги имам време и бих опитала в къщи, ако има откъде да гледам позите и упражненията :)
 
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #464 -: Юни 05, 2015, 12:25:20 pm »
Vilia,ходих определено време на йога и имам минимални познания за основата.Един ден докато се разхождах и влизайки в няколко книжарници( определено има много литература,защото последните години йогата много нашумя),попаднах на "Пълно ръководство по йога- с илюстрации" ,автор - Свами Вишну Девананда.Купих си книгата и вече втора година от време на време си правя упражнения ръководейки се по нея.Та така..А за прегледа,къде да отида ,днес- утре ще реша.Момичета,мога ли да си пусна тук в Сливен някои изследвания,дали ще ми ги признаят.В Стара Загора отидох с изследване на репродуктивни хормони,лекаря ги погледна - нищо не каза...Да си направя ли цветна снимка за проходимост на тръбите? На прегледа попитах :може ли да направим спермограма по Крюгер като се приберем,още не бях довършила изказването си ...отговора беше твърдо НЕ,спермограмата трябва да се направи в нашата лаборатория.Във вторник ще отида да си взема резултатите за хламидия и продължавам към друг специалист.Хубав ден на всички
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #465 -: Юни 05, 2015, 21:56:08 pm »
Спермограма е препоръчително да направите в добра репродуктивна клиника. За това изследване е изключително важна компетентността на ембриолога, който оценява пробата.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #466 -: Юни 06, 2015, 07:06:32 am »
Точно така,а и е добре да е в лабораторията на клиниката ,която сте избрали. Всяка лаборатории си има специфика и докторите са свикнали да боравят с данни от собствените си лаборатории.Не че има големи разлики,но е добре да са точни цифрите.Някои изследвания можеш да си направиш и в Сливен.Стандартните хормони.За друго не бързай,а и то не се знае какво ще ти назначат. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #467 -: Юни 07, 2015, 18:28:34 pm »
Здравей, Василена!
И аз като теб тръгнах след 40-тата си година по този път. Правихме 4-5 месеца опити и отидохме при репродуктивен специалист. Следваха няколко месеца фоликулометрии, изследвания на хормони, спермограми и т.н. и т.н. С изключение на ТСХ, което бързо вкарахме в норма, никакъв проблем при нас не се установи.
Междувременно имах няколко биохимични бременности, един мисед /последвало абразио/. След 6 месеца пак опити. Пак надежди. Нищо.
Смених клиниката. Пак фоликулометрии, 3 инсеминации, едно ин-витро /отрицателен тест/.
Четири месеца след ин-витрото забременях отново спонтанно. За жалост пак всичко приключи със спряла да се развива бременност.
Сега, от позицията на времето, и ако можех да се върна назад още на 40 г. бих тръгнала директно на ин-витро (и вероятно бих отишла директно на вариант "донорска яйцеклетка"). Много съм мислила за това и го отчитам като своя грешка... Не казвам, че и при теб е така, но си мисля, че яйцеклетките ми са били с влошено качество още тогава...
Не губи време.
Прегръщам те силно!
« Последна редакция: Юни 07, 2015, 18:32:01 pm от Ann Marie »
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #468 -: Юни 08, 2015, 09:14:16 am »
Привет момичета!Как сте?Ann Marie,мила,толкова съжалявам за всичко през което си преминала,стана ми тъжно и си мисля (вчера четох доста по темата Забременяване в Истанбул,мога да кажа изпрочетох всичко ),клоня сериозно натам.Цените на процедурите не са никак ниски,но за първоначален преглед мога да отида.Предполагам повечето са запознати с темата,но ще пиша на имейлите и ще чакам отговор.В Мемориал първичния е все още безплатен,а в Бахчеджи прегледа при др Карлъкая е 300 тл.Каквото поискат като изследвания ще го занесем,и 700 лева да дадем за едно ходене там,поне ще чуя мнение на хора доказали се във времето със своя професионализъм.Разбирам ,че всеки случай е индивидуален,че нещата са комплексни,но случа ли тук на още един такъв  като Стефанов мнооого ще се ядосам.Забравих да ви кажа,че по време на прегледа той ми каза: С твоя яйцеклетка шанса е нищожен,но с донорска на 100 % ще стане.Минала ли съм аз през стимулация,правили ли сме друг път опити ....въобще как му го побира акъла.Ако вижда че шанса ми е нулев,да каже...така и така...поискайте второ мнение.А той само повтаряше..няма време..няма време..ин витро.Как може Кахраман да казва : докато има даже и една яйцеклетка и един сперматозоид ще се борим, а тук още не съм легнала и той отсича много си закъсняла..много.Ами питам аз ,ако и двата ми яйчника бяха наред,ако имах много фоликули,какво щеше да каже тогава,Разбирам и зная ,че качеството на яйцеклетките не е като да си на 20 или 30,но да ми говориш за донорска яйцеклетка при положение ,че и стимулация  даже не съм минала ,много съм ядосана...Каквото и да ми кажат в Турция,каквото и да стане поне няма да съжалявам че не съм отишла.Да пожелая на всички вас слънчев и усмихнат ден,една ползотворна седмица.Прегръщам Ви силно..
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #469 -: Юни 08, 2015, 10:47:05 am »
Василена, аз ти пожелавам успех в Истанбул.
В Мемориал сбъднаха моята мечта. За да не се повтарям, виж по назад в темата, постът ми от 19 май. В Истанбул не ми излезе по-скъпо от България, даже напротив. Бях с по силна стимулация предвид годините. Но лекарствата там са в пъти по евтини.
Пиши как е минал прегледа и ти пожелавам една Истанбулска принцеса като нашата!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #470 -: Юни 08, 2015, 13:20:35 pm »
Момичета да ви кажа на 40+ време за отлагане няма никакво.Всеки месец е ценен, а всяка яйцеклетка е важна.
На 50+ вече не говорим за ИЯР, а за климакс.Моята майка на 45 е влязла в него, та на 50 вече отдавна е била забравила какво е цикъл.А организма години преди това започва да произвежда по-лоши и лоши яйцеклетки.
Ориентирайте се бързо и действайте!
Успех на всяка една от вас!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #471 -: Юни 08, 2015, 14:39:56 pm »
Stoeka 71..разплака ме..такова хубаво пожелание Да ви е жива и здрава красавицата и много,много да ви радва.Чела
 съм и твоята история,прочетох милион неща и твърдо съм убедена че ще отскоча до Истанбул.Щом ембриолозите им са на светлинни години от нашите,ще бъде пълна глупост от моя страна да не опитам.След прегледа тогава,седнахме да пием по кафе в Стара Загора,стана ми мъчно,очите ми бяха пълни със сълзи. За миг обаче не съм и помисляла да се откажа.Та аз за пръв път отивах при специалист,не съм минала още през процедури,има момичета минали през ада в името на това да сбъднат своята най- съкровена мечта,та аз ли?!!. с риск да се повторя ще кажа:
Каквото и да ми кажат в Истанбул,каквото и да стане,по добре там на преглед отколкото тук.Утре ще пратим по един имейл на клиниките,отговорят ли ми веднага ще ви пиша момичета.
Сега се сещам за една позната..след поредица неуспешни опити тук,на второ инвитро в Истанбул забременя и има момченце на две годинки Късно намерих човека до себе си,благодарна съм с цялото ми сърце и душа че е до мен и трае моите настроения и терзания.Нямаме брак,но не мисля че това определя една връзка,само проблема е за брачно свидетелство което изискват в Турция ,разбира се такова им е законодателството.На 24 стр.в 12 тема  Забременяване в Истанбул в бг.мама попаднах на много интересна информация.Отскоро е започнала реклама на турското здравеопазване в чужбина,посочени са репродуктивни клиники,има жена координатор за България ,на която може да се пише на имейла.И до нея ще пиша...В общи линии това е момичета,включвайте се по често,има доста от вас които четат,но не пишат.Убедена съм ,че не сме малко жените по на 40+,които са тръгнали по този път.Хубав ден да ви пожелая и много усмивки..
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #472 -: Юни 08, 2015, 17:05:31 pm »
Да споделя и аз моя опит с Хашимото и не само. На 41 години съм, освен Хашимото имам пластика на лява тръба след хидросалпингс, един мисед, две химични бременности, генетични тромбофилия и MTHFR; четири инсеминации и два ин-витро. В момента съм бременна 7 месец след втория опит. Въпреки всичките ми проблеми, се водех случай на безплодие с неясни причини.

След първия ин-витро опит бях вече толкова потресена и разтресена от професионализма на някои  местни ин-витраджии, че и аз реших, че нещо ако се прави трябва да е в чужбина. Точно тогава обаче получих одобрение от фонда (доста по-рано от очакваното). Реших, че ми е на късмет, ще се пробвам пак и след като ще е за последно, ще направя всичко възможно поне доколкото зависи от мен да бъда в добра кондиция. Промених доста неща и не мога да кажа, кое е било наистина важно, но между първия и втрия опит ин-витро имаше много голяма разлика. При първия - 15 яйцеклетки, 8 оплодени, на 5 ден - 1 бластоцист, опит неуспешен, при втория - 17 яицеклетки, 15 оплодени, 3 ден - трансфер на 3, на 6 ден - още 6 годни за замразяване.

Между опитите имах 8 месеца, промених си храненето (високопротеинова диета, без глутен), физическата активност (йога и малко бягане всеки ден вместо фитнес), взимах хомеопатични препарати (за Хашимото и общо стимулиране на производството на яйцеклетки), хранителни добавки -рибено масло, coq10, коензимен комплекс Б витамини, селен и куркумин. Някои от тези мерки са свързани и с това, че съм носител на MTHFR. Нищо от тези неща не ми е препоръчано от лекар!

И аз като Vilia смятам, че медицината нещо не го разбира много проблема с Хашимотото и че хормоните не винаги го решават, ако въобще го решават. В моите проучвания стигнах и до хипотезата, че е свързан с някои генетични мутации (част от които имам) и изисква доста по-комплексен подход от хормонозаместителна терапия. Далеч съм от мисълта да проповядвам хомеопатия и безглутенова диета, но не почувствах традиционната медицина дори да се опитва с нещо да ми помогне.

При всички положения високопротеиновата диета и спорта имат безспорен благотворен ефект и в общия случай, така че - възрастта си е възраст и гените са си гени, но обърнете внимание на начина си на живот преди следващия си опит!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #473 -: Юни 08, 2015, 17:25:35 pm »
Василена, аз имам координати на една жена, която се занимава с това - Назифе Ахмедова - +905324762338 - тя помага за преглед при д-р Гювенч Карликая в клиника BAHCECI или нещо подобно беше. Лично аз, все още разчитам на клиника Щерев, но ако до 2-3 месеца не ми обърнат там сериозно внимание и аз ще отида в Истанбул.
Аз също мисля, че кандидат-мамите на нашите години са доста, за съжаление не се включват тук.
Ако има развитие при мен веднага ще пиша, но засега е застой. Просто чакам МЦ, може би още 2-3 дена и в петък най-късно ще звъня на моята док. да я питам какво правим оттук нататък. Щото не мога да чакам повече osi_10
Елен, благодаря за коментара ти! Наистина е страхотен - дава още информация, която по принцип е доста оскъдна! Това за храненето не съм го срещала, но явно има значение. Хашимотото е номер 1 като причина, но никой не взима това под внимание. Абсолютно съм съгласна с теб! Хранителните добавки ги пия с шепите.... ама...
Не се отказвам и това е!
Радвам се, че при теб чудото е станало!!! :cheerleader: Дано само такива коментари поместваме тук занапред!!!!! Целувки на всички!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #474 -: Юни 08, 2015, 20:27:06 pm »
Промених доста неща и не мога да кажа, кое е било наистина важно, но между първия и втрия опит ин-витро имаше много голяма разлика. При първия - 15 яйцеклетки, 8 оплодени, на 5 ден - 1 бластоцист, опит неуспешен, при втория - 17 яицеклетки, 15 оплодени, 3 ден - трансфер на 3, на 6 ден - още 6 годни за замразяване.

elen, пожелавам ти успешна бременност докрая и здраво бебе!

Имаше ли разлики в клиниката, протокола на стимулация и други медицински фактори при двата ти опита?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #475 -: Юни 09, 2015, 00:22:01 am »
на 41 години 17 яйцеклетки е отличен резултат. това говори за доста добър яйчников резерв, което си е  една сериозна компенсация за останалите проблеми.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #476 -: Юни 09, 2015, 09:37:46 am »
Благодаря Цигу, засега вървим безпроблемно - дано е така до края.

За втория опит смених клиниката разбира се. Чувствах се доста по-спокойна и уверена, но обективно погледнато там не направиха нищо по-различно - стимулацията ми беше едно към едно. Разликата беше, че направихме трансфер на 3 ден, но общото качество на ембрионите беше по-добро - все пак на 5 ден замразихме още 6. Другите ми проблеми са от преди първото ин-витро.

Нещо друго, което ми направи впечатление в българските клиники - като видят жена около 40 и стимулират като за последно без никаква преценка на други фактори. Аз очевидно правя много фоликули, нивото на хормоните и антралните фоликули също го предвещаваха това. Не знам защо беше нужно да произвеждам по 20 фоликула. От клиниките, които съм проучвала единствено в Токуда твърдят, че имат индивидуален подход към стимулацията и се стремят към по-малък брой фоликули. Някъде тук четох мнение на лекар от турска клиника, че прекомерната стимулация влияе негативно на качеството. Та явно има много накъде да се развиват местните клиники, а и като цяло медицината в тази област - това не е занаят, нещата прогресират много бързо и наистина се надявам на пазара да останат тези, които се стремят да се развиват постоянно.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #477 -: Юни 09, 2015, 13:05:45 pm »
Да споделя и аз моя опит с Хашимото и не само. На 41 години съм, освен Хашимото имам пластика на лява тръба след хидросалпингс, един мисед, две химични бременности, генетични тромбофилия
Между опитите имах 8 месеца, промених си храненето (високопротеинова диета, без глутен), физическата активност (йога и малко бягане всеки ден вместо фитнес), взимах хомеопатични препарати (за Хашимото и общо стимулиране на производството на яйцеклетки), хранителни добавки -рибено масло, coq10, коензимен комплекс Б витамини, селен и куркумин. Някои от тези мерки са свързани и с това, че съм носител на MTHFR. Нищо от тези неща не ми е препоръчано от лекар!

здравейте, това е първият ми пост тук. нямам още 40 и допреди 2 месеца не бях правила сериозни опити нито за спонтанно забременяване нито АРТ, освен една неуспешна инсеминация преди години с бившия ми приятел, който по ирония на съдбата беше акушер-гинеколог. Въпросът ми е към elen  относно добавките за Хашимото. 2 месеца не ми се получава с настоящия ми приятел, който много иска деца - моите хормони са наред, яйчниковия резерв също по мнение на д-р Владимиров и тръби проходими, спермограма мн добра. твоят пост ме наведе на мисълта за хашимотото, и аз  имам, скоро ТАТ и МАТ не съм изследвала. от месец опитвам да спра глутена, но е трудно. моля за инфо относно добавките. благодаря предварително.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #478 -: Юни 10, 2015, 14:15:26 pm »
Здравейте отново, момичета!

Искам да споделя с вас поредното си разочарование. Този път от клиника "Надежда" и д-р Събина Персенска.
Да уточня само, че чакахме шест месеца за този час при нея.
Преглед де факто нямаше. Влязохме, поговорихме, като разбра, че съм на 44г. без да погледне нито изследвания, нито да ме прегледа отсече, че няма как да станат при мен нещата. Казах й, че съм наясно и че сме се насочили към опит с донорска яйцеклетка. На което тя ми отвърна, че много правилно сме се ориентирали, но че при тях нямало как да се включим, защото имала един куп народ чакащи, а донори - няма. Категорично отказа да ни запише в листата на чакащите. Изобщо не очаквах такова нещо и , да ви призная, чувствам се като полята с леден душ...
Клиника "Надежда" разби и последните ни надежди за детенце ...

Мъжът ми я попита - "Добре, а ако намеря някоя жена, на която да дам 2-3000 лв, за да стане донор, тогава?" Тогава можело. Тогава да сме били дошли и щяла да ни включи. Разбира се, жената, която ние намерим няма да стане наш донор, за да се запази анонимността, но сме щели да имаме предимство... Е, къде да я търся тази жена?!?

Вече се чудя - това ли е същността на т.нар. "Донорски програми"? Ти сам си търсиш донор, пък иначе се тръбят съвсем други неща  ... Наистина не зная какво да мисля и как стоят нещата всъщност! Наистина не разбирам защо не се регламентират нещата с плащането и да е ясно веднъж завинаги, а не завоалирано да се намеква, а пък на глас да се разправя как всичко е безвъзмездно, благородно и т.н...
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 14:22:42 pm от Ann Marie »
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #479 -: Юни 10, 2015, 15:06:53 pm »
Ан Мари, и аз съм се насочила към донорска яйцеклетка. Чакам док. да ми се обади, за да уточним нещата - клиника Щерев. Още не знам какво ще ми каже, но знам със сигурност, че поне 3-4 месеца чакане не ни мърдат :(
Ако си от София, нищо не ти пречи да отидеш до там и да разпиташ. За мен е трудно всяко ходене, защото пътувам чак от морето.
Ще ти пиша на лични :wink: