0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #420 -: Март 06, 2015, 15:07:39 pm »
Обръщам се към всички желаещи да забременеят: Наред с мед. изследвания - молете се, уповавайте се на Бог,  защото нищо не е стачало без Божията воля. Имам дъщеря на 4г. след операция на миома, лечение за овулация и бях на 37.След усърдни молитви се случи така, че ми е разкри пътя и това, което трябва да направя за да забременея.Сега се чудя ако имам второ ще бъде ли всичко наред.?.. Няма гаранция..|
Страхвам се да коментирам. feniks, защо да няма гаранция, от така написаното от теб излиза, че с повече молитви може и да има.

Vilia,  също бих те посъветвала да се обърнеш към репродуктивен специалист. Ако правилно съм разбрала говориш за Майчин дом Варна, не мисля, че имаш време, което да губиш при АГ. По добре при Александров - Варна, а най-добре в София.
Успех!!!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #421 -: Март 06, 2015, 21:28:55 pm »
Много си права. Трябва да имаме повече вяра и да не я губим. Помогна ми да се вгледам в себе си. Благодаря avallon.
*
« Отговор #422 -: Март 06, 2015, 21:36:00 pm »
Успех!
*
« Отговор #423 -: Март 07, 2015, 07:28:53 am »
Тоъ , Бог, никога не е напускал сърцата и мислите на всички ни. Убеден съм. :DДа не забравяме и "земните" неща,все пак. :) нека е по-просто-ние с молбите си към Господ,а той ,чрез нашите доктори ,ни връща благосклонността си  :D. Нека отдадем заслуженото и на тези Божии служители. :D
Успех на всички и нека Бог е с вас :).И с нас. :wink: С всички ни....
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #424 -: Март 16, 2015, 11:49:49 am »
Само като добавка към предния ми коментар, искам да споделя, предната седмица пак пуснах ФСХ - този път е 17.04 - май има надежда :) Бях при д-р Симеонова в Олимед Варна - абсолютно ме отсвири, имам чувството, че си подпира случаите и гледа да се захваща само с лесни. Ще търся друг лекар и клиника. Като имате пред вид, че там познат ме изпрати , отидох с референции....
« Отговор #425 -: Май 01, 2015, 17:01:28 pm »
Здравейте и от мен.Днес за първи път попаднах на темата и много ми хареса.Да споделя - аз съм на 41 , имам две деца , но сега в живота ми има друг мъж и много искаме да си направим бебе.За първи път опитахме миналия месец и не стана .Сега ще си взема тест за овулация и ще стискам палци.Лошото е , че последните  2-3 месеца нещо цикъла ми откача , двата закъсня , а сега ми дойде на 15 ден.Тъкмо решихме , че ще правим бебе и се появи проблем.Ще отида на лекар , на чак на 18 , да видя какво ще ми кажат и какво ще ме посъветват.
*
« Отговор #426 -: Май 02, 2015, 08:59:01 am »
Здравей Диди и добре дошла, няма как да не ти хареса темата ни,тя е една от най-хубавите във форума :lol: Надявам се скоро да я "усетиш" :wink:! Добро е решението ти да посетиш специалист. Няма какво да се кривим- не сме първа младост и изненадите не са невъзможни. :? Не знам от кой град си, но моят съвет е да потърсиш мнение от специалист по репродуктивна медицина. Обикновен АГ специалист няма да е толкова прецизен. Успех! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #427 -: Май 03, 2015, 20:32:27 pm »
Благодаря за приема.От София съм.Ще опитам първо с тест за овулация и ако не стане тогава ще търся специалист
*
« Отговор #428 -: Май 03, 2015, 22:54:50 pm »
Диди по добре се насочи към репродуктивна клиника, пък и годините малко казват и намекват нещо  :lol:
Не че аз казвам просто те съветвам - тестовете за овулация понякога доказват наистина овулация понякога ако те са положителни може  жената да няма такава - случай всякакви , но най добре си е лекарската консултация , с кадърен специалист.
Стискам палци за най съкровеното ти желание  :P
« Отговор #429 -: Май 05, 2015, 16:11:39 pm »
Благодаря ви момичета.От събота започвам да се тествам.На 18 имам час при лекар , да видим какво ще ми каже , назначи и т.н.

Преди много , много години една врачка ми беше казала , че ще имам 3 деца - тогава това беше абсалютно нереално , обаче....а дано е била права.
*
« Отговор #430 -: Май 05, 2015, 21:41:19 pm »
Диди, надявам се, че часът ти е за репродуктивен специалист, а не за кварталния гинеколог.

Както са ти казали и другите, не губи ценно време!

« Отговор #431 -: Май 06, 2015, 11:01:44 am »
Мерси момичета  :) Часа ми не е за кварталния гинеколог .Имам си лекарка , която е много добра и е следила и изродила и двете ми деца, а сестра ми преди години спаси от смърт.
*
« Отговор #432 -: Май 08, 2015, 09:27:11 am »
Вчера мина прегледа ми при д-р Ганева - клиника Щерев - май ще минаваме на донорска... Ще опитаме още 1-2 месеца да намалим ФСХ, ама едва ли ще успеем. Някой има ли с такава процедура? Ако има, моля, да сподели, много ми е притеснено и се чудя дали избощо да пробваме.
*
« Отговор #433 -: Май 09, 2015, 13:25:52 pm »
Vilia, в последната година направих три трансфера с донорски яйцеклетки. При мен след всеки от трансферите имаше положителен резултат за кратко и след това загуба на бременността, защото през цялото време имах проблем с тънка лигавица. Правихме проследяване на лигавицата всеки месец и подготовка с различни медикаменти, за да постигнем приемлива за трансфер дебелина и структура. Но така беше при мен, във форума пишат и момичета с успешни донорска процедури.
Напиши какво по-точно те интересува за донорската процедурата.
« Последна редакция: Май 09, 2015, 14:23:10 pm от marsi »

*
« Отговор #434 -: Май 09, 2015, 16:52:20 pm »
Марси, аз имам много въпроси, разбира се 8O, ама първият ми е колко се чака за ДЯ и може ли да се избира , или не? Как се избира - по съвместимост, може ли и ние да си кажем изисквания? Моята лигавица също е тънка - 3 мм каза д-р Ганева, но нищо не ми изписа за нея, лекарства или билки? Финансовата страна също ме интересува, ама тук едва ли е мястото да питам за това. Аз ще питам направо в клиниката. Но все пак, добре ли да се приготвя :?? Каква е процедурата предварително? Трябва ли и аз да имам цикъл или не? В общи линии нищо не знам, изобщо не бях готова за такава епикриза.... Сега пия Дуфатсон 2х1 за 21 дена + DHEA 2х1 + витамин Е, и чакам цикъл уж....ама... не знам какво ще стане.
Като ми свърши Дуфастона трябва да изчакам за цикъла и, ако има такъв да пусна пълните хормонални, ако ли не да и звънна да каже какво правим. Това е за сега.
*
« Отговор #435 -: Май 10, 2015, 09:38:18 am »
Забременях с ДЯ. Процедурата беше ЗЕТ. До колкото ми е известно практикува се и с т. нар. синхронизаци на цикли между донор и реципиент. Преди трансфер не съм приемала нищо друго освен Естрофем, по принцип не съм имала проблем с лигавицата. Проследихме цикъл и лигавица, прегнил и трансфер на 2 ембриона. По отношение изисквания - да можеш да имаш претенции, но колкото са повече, толкова по-дълго ще чакаш за донор, който да отговаря. Цените - освен, че много се спекулира по темата, също и различните клиники имат различни цени, за това е най добре да питаш в клиниката.
Успех Vilia, каквото и да решиш и предприемеш!
*
« Отговор #436 -: Май 11, 2015, 09:53:14 am »
Като чета коментарите и вече съм настроена за ДЯ  :) Съпругът ми също прие идеята супер позитивно, което всъщност най-много ме притесняваше. Сега остава да намеря лек и за тънката лигавица, защото разбирам, че това е много важно. Колко най-малко трябва да стане, за да се пристъпи към трансфер на ДЯ? И какво значи процедура ЗЕТ? малко са ми неясни съкращенията....
*
« Отговор #437 -: Май 11, 2015, 13:21:00 pm »
Vilia, логично е сега лигавицата да е тънка, след като нямаш цикъл от няколко месеца.
Засега си следвай схемата, определена от твоя лекар (с всички медикаменти). Няколко дни след спирането на Дуфастона, би трябвало да започне менструация.

Подготовка на лигавицата за трансфер може да се направи с медикаменти от началото на цикъла, но дали е нужно, ще прецени твоят лекар. Преди това вероятно ще направите няколко месеца проследяване (ехографски прегледи и изследване на хормони), да се провери има ли доминантен фоликул, как нараства лигавицата .....
Засега трябва да се активира месечният цикъл.

*
« Отговор #438 -: Май 11, 2015, 13:38:25 pm »
Като чета коментарите и вече съм настроена за ДЯ  :) .............
И какво значи процедура ЗЕТ? малко са ми неясни съкращенията....
При донорска процедура единият вариант е да се направи синхронизиране между твоя цикъл и цикълът на донорката. Сред пункцията се прави оплождане на яйцеклетките със сперматозоиди от твоя съпруг и на определен ден от развитие на ембрионите, ти правят трансфер, като междувременно е проследявана твоята лигавица.

Другият вариант е да се направи процедура на донора и ембрионите да бъдат замразени (криоконсервация). При теб в следващ цикъл се прави подготовка на лигавицата, ембрионите се размразяват и следва трансфер, това е ЗЕТ (замразен ембриотрансфер).
« Последна редакция: Май 13, 2015, 23:13:52 pm от marsi »

« Отговор #439 -: Май 13, 2015, 13:38:23 pm »
здравейте момичета ,
Първо да Ви се представя на 40 съм и искам второ бебе а не се получава вече 8 месеца освен това и цикълът ми играе някакви гадни шеги идва на по 19 дни после пак 26 дни после 15 дни....кошмар
решихме да се обърнем към специалисти ...като за начало АГ И ЕНДОКРИНОЛОГ НЕЩО ДА ПРЕПОРЪЧАТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ....ХОРМОНИ , А В СТАРА ЗАГОРА