0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #180 -: Септември 18, 2013, 09:20:12 am »
здравейте аз съм  на 41 год. имам 15 год син винаги винаги съм искала второ дете със спирала съм мц ми беше на 3/08/13год на 30/08013 год не  ми дойде  ходих на лекар  след 6 дена закъснение каза че нищо не се вижда още било много рано искаше да ми изписва лекарсто да ми дойде но аз отказах ако ще ми идва да си е нормално  незнам какво да правя може ли да съм бремена

???Какво става с теб???Първо трябва да махнеш спиралата и после опитвайте....и пиши


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #181 -: Октомври 01, 2013, 15:46:05 pm »
здравейте аз съм  на 41 год. имам 15 год син винаги винаги съм искала второ дете със спирала съм мц ми беше на 3/08/13год на 30/08013 год не  ми дойде  ходих на лекар  след 6 дена закъснение каза че нищо не се вижда още било много рано искаше да ми изписва лекарсто да ми дойде но аз отказах ако ще ми идва да си е нормално  незнам какво да правя може ли да съм бремена

???Какво става с теб???Първо трябва да махнеш спиралата и после опитвайте....и пиши
Наистина по принцип първо трябва да се махне спиралата, но е възможно забременяване и със спирала.  Аз съм живия пример за това, а резултата вече е на 19 години. :) Точно шест месеца след като ми беше поставена спирала забременях с големия ми син. Така че всяко правило си има и изключения. :)

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #182 -: Октомври 18, 2013, 19:07:00 pm »
Здравейте на всички, писала съм в други теми, но май е време да мина в тази наближавам 40 г. Правим опити от 3 години но без резултат. Два месеца тази година ( през един)цикъла ми закъснява с по седмица и това ми говори че е имало бременност, макар и теста да беше отрицателен. Иначе имам редовен цикъл 27 дни +, - 1,2 дни. Досега съм посетила 2-ма лекари по репродуктивна медицина - единия направо реши без никакъв преглед че нямам овулация и ми изписа лекарства за намаляне на ФСХ-то,( защото освен инвитро друг избор съм нямала)- които така и не взех. Потърсих втори специалист който каза че ще се случи естествено. Правила съм хормони естрадиол, лх, фсх, пролактин, хламидия,тсх - всички в норма, само фсх-то е 15,99 при норма 4,5 - 11. При  преглед с вагинален ехограф - на 20 ден от МЦ е видян дом. фоликул 12мм, при което ми се обясни че е нормално. При друг лекар на 13 ден от МЦ дом. фоликул беше 17мм, имам и трети преглед на 13 ден от МЦ с преовулаторен фоликул но размери немога да кажа, само че фоликула беше само един. Спермограмата е ОК. Тръбите ми са проходими.  Пиша всичко това да ме посъветвате - къде да отида за да получа адекватно мнение, защото не мисля че 12 мм фоликул за 20 ден от МЦ е нормално и с това високо фсх-трябва да чакам да се случат нещата естествено. Имам син на 19 г. за портокола. Моля за коментар!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #183 -: Октомври 18, 2013, 21:27:52 pm »
Здравей, svetllla!

много правилно си се ориентирала, че нито фоликул 12 мм на 20-ти ден е нормално, нито ФСХ 15.9 е нормално. също така не е нормално да се изписват "лекарства за намаляване на ФСХ", защото такива няма - както няма и лекарства за подмладяване.

за съжаление, нивото на повечето гинеколози по отношение на репродуктивната медицина е отчайващо ниско - горните глупости, които си чула от двама "специалисти" са доказателство за това. всяка жена тук, която е прочела малко по темата за стерилитета, е наясно с това.

моят съвет е да се ориентираш към клиника по стерилитет (репродуктивна медицина) - специалистите за твоя случай са там. на сайта на Зачатие има пълен списък с клиниките по градове, във форума на Зачатие са обсъждани всички клиники - избери си най-удобната за теб и на добър час!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #184 -: Октомври 18, 2013, 22:00:06 pm »
Благодаря за отговора но точно в такива клиники бях едната е ЦАР "Варна" а другата Медицински център "Майчин дом" специалистите по репродуктивна медицина които работят там няма да споменавам, но именно затова ми беше и въпроса къде  мога да получа адекватно мнение. Че в тоя дух на специалисти минаха 3 години. Или трябва да обиколя като много жени с подобни проблеми всички клиники в страната докато някой наистина специалист.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #185 -: Октомври 19, 2013, 12:24:22 pm »
Здравей  Svetllla,и аз като теб не попаднах на специалист от самото начало. При първия специалист се отчаях тотално.След 10 мин. Преглед ми каза , че имам минимален шанс и то с донорска яйцеклетка . Отидох в друга клиника и там ми обърнаха внимание. Желая успех!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #186 -: Октомври 19, 2013, 17:30:47 pm »
Здравейте момичета!
Отново нахлувам в темата.
Не знам дали някой ме помни... та си мислех дали не е добре някъде в профила си да си пишем коя с какви "драми" се, за да е по-ясно всеки като чете да знае с какви проблеми всяка от нас се бори.
Е, накратко за мен - през . май тази година навърших 44, малко след четвъртия ми спонтанен аборт. Имам син на 23, но от предишен брак. С мъжа ми правим бебета от 2010-та година. Казвам правим - защото наистина ги правим - досега таман 4 пъти, ама всичките си отиват до към 10-11 г.с. 3 спонтанни забременявания, 1 инсеминация. Като поредност инсеминацията беше второто ми забременяване. след втория аборт започнахме с многото изследвания. Ама аз всеки месец си бях някъде да ми смучат кръвчицата, че не можех наведнъж да правя поповече от 1-2. Значи:
- Спермограми - всичко си е наред;
- Пълни кръвни картини - и при двамата  идеални;
- Антифосфолипидни антитела - няма проблем;
- Генетично за тромбофилии - няма проблем;
- Цитогенетични (на двамата - при него - ОК, при мен слаба мозайка, на 11%);
- Щитовнидна жлеза - няма проблем;
- Хормони - в небходимите периоди - 3-5 ден + 19-23 ден. Всичките в норма, ама прогестерона е нисък, а за нормална бременност трябвало да е на горна граница.
- Цитомегаловирус - отрицателен за активна инфекциа, имам обаче антитела;
- Токсоплазма - отрицателен;
Според докторите проблема може би е генетичен. Аз пък се сетих на последния аборт да пратя материал в генетична лаборатория - е да му се не види - било е напълно нормален фенотип ЖЕНА!!!
Хайде сега кажете ми вие!!!
Наскоро моя приятелка ми подостри Фниманието към имунологията. Беше ми казвала за крос мач тестове и активна имунизация. Аз обаче си го пуснах покрай ушите. Бяха ми писнали срещите с докторите. Да, ама преди седмица пак ми напомни. Е, добре де, казах, ще седна да прочета.... и прочетох!!!! Попаднах в този форум на темата за активната имунизация!!! Докато не прочетох "от кора до кора" темата не мирясах! Сега съм толкова ентусиазирана и убедена, че това е моя метод, че продъних земята и намерих контакт и вече имам записан час за консултация и евентуално изследвания (нужни да се установи дали съм за активна имунизация или не) при проф. Мартинова (виден имунолог от Пирогов). За нея четох доста от момичетата, които са писали в темата за активната имунизация (или изоимунизация). Виждах как през годините тези момичета се борят със стерилитета и виждах как под постовете им вече стоят лентичките със родените им съкровища, постигнати след тази процедура. Коя с ново инвитро, коя с инсе, коя спонтанно... но това ми даде надежда! Защото аз забременявах спонтанно, а приключваше толкова бързо. Моята приятелка, която ми каза за тази процедура е с 6 инвитро опита, и нито една бременност. Казвах й, че сме еднакви - накрая резултат НУЛА! Та тази изоимунизация се препоръчвала при последователни аборти или липса на имплантация.
Пиша всичко това тук, защото вярвам, че това може да помогне и на други момичета. Аз съм безкрайно благодарна на всички, които пишат и споделят тук своя опит и сълзи. Можем да си помогнем взаимно.
След консултацията ще пиша тук и в темата за изоимунизацията. А пък същия ден е и моята притялка на консултация, само че в една инвитро клиника, за която знаем, че се прави озпимунизация.
И ще ви държа в течение на случващото се.
До скоро!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #187 -: Октомври 19, 2013, 19:30:42 pm »
Благодаря на всички които споделят. Аз напоследък не пиша, май повече чета... Вече не знам накъде да поема, направих си цветна снимка отново - ОК, направих и диагностична хистероскопия - ОК.
Само пустото ТСХ е 3.85, ама коригирах дозата след консултация с д-р Начев. Никога не сме имали имплантация и при 4-те опита инвитро.
Както казва healthy, и аз да напомня само че сме с мъжки фактор - олиготератозооспермия.

А да и генетични направихме -  нормални кариоптипи и при двамата.

Сега вече реших и клиниката да сменя и да направя последен опит в Мемориал Турция. Но все още се колебая да ли да започнем опит - предлагат дълъг протокол с микродози Лукрин и после с Гонал стимулация или да се откажа и да прекратя всякакви опити. Колебанието идва от финансови съображения, на мен и съпругът ми вече нито една банка не ни дава кредит, толкова много сме изтеглили досега. Наши приятели се съгласиха да теглят кредит вместо нас и така...

Между другото и аз изчетох много подробно темата за изоимунизацията и се чудех дали няма да подейства и при нас, но може би трябва да споделя с докторите в Мемориал.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #188 -: Октомври 19, 2013, 19:41:23 pm »
stoeka71, направи си ЛАД тест.
ето малко информация:
http://www.sharedjourney.com/define/lad.html
ако отвориш сайта през google chorm, той може автоматично да ти преведе целия сайт, в случай, че не ползваш английски, както съм аз.
А турската клиника е възможно да не знаят или да не практикуват АИ.
Доктор Мели е постнала следното:
Адреси на клиники, в които се прави АИ:

Германия http://www.immu-baby.de/default.htm
Атина http://www.infertility.gr/
Солун http://www.iakentro.com/
Сайт на д-р Alan Beer http://www.repro-med.net/repro-med-site2/index.php?option=com_content&view=article&id=69:lymphocyte-immunization-therapy&catid=2:pages-ett&Itemid=25

Но аз имам информация, че и в БГ се прави АИ - клиника Тодорови, мисля също в Малинов и също в Плевен. Съвсем скоро ще имам от първа ръка информация.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #189 -: Октомври 23, 2013, 23:07:14 pm »
само фсх-то е 15,99 при норма 4,5 - 11
само този резултат е достатъчен да побързаш да отидеш в репродуктивна клиника - яйчниковият ти резерв се изчерпва;
закъснението на МЦ с 1 седмица не е обезателно признак на бременност, има и други причини.
Моето ФСХ е нормално, но в клиника "Надежда" в София знам за успешни бременности и при високо FSH. Знам един случай на родено дете от по-млада жена с високо ФСХ чрез ин витро с много силна стимулация, прави се и ин витро на естествен цикъл, но е възможно част от успешните случаи да са с донорска яйцеклетка.
Ето ти линка към темата на клиниката в Зачатие с координати на 1 стр:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49720.680

« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 23:26:18 pm от mammita2012 »
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #190 -: Октомври 27, 2013, 20:52:37 pm »
Здравейте момичета!
Ходих при проф. Мартинова и пуснах изследване за циркулиращи (HLA) антитела (или ЛАД тест). Резултата беше слабо положителен - 9%. Тя каза, че това е показание за АИ и ми препоръча доц. Русев. Той сега е в клиника Малинов в София. Той е имунолог и знае какво прави.
В клиника Тодорови също правят, но там замразяват серума. Аз знаех това и го подсказах на проф. Мартинова. Тя ми отговори, че не трябва да се замразява, защото при размразяването се губят свойствата на серума. Т.е. упражнението става безсмислено. Затова забравям за Тодорови.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #191 -: Октомври 28, 2013, 20:51:08 pm »
Ходих при проф. Мартинова и пуснах изследване за циркулиращи (HLA) антитела (или ЛАД тест).
Колко струва този тест и къде го прави в България :ask:
Искат ли направление/предписание от гинеколог?
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #192 -: Октомври 29, 2013, 10:24:34 am »
Проф. Мартинова е в Пирогов, клиника по имунология и още си нещо. Не се иска направление. Изследването струва 50 лв + 5 лв за вземане на кръв. Всеки работен ден е там от 8 (може би) до 13ч.
Хубаво е да се направи и ХЛАсъвместимост между партньорите, тогава трябва да се даде кръв от двамата в един и същи ден. Това мисля, че струваше 35 лв.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #193 -: Май 13, 2014, 18:35:12 pm »
Момичета... тук лъха хлад... никоя не е писала след мен :-(... от 29 октомври 2013 г.... а аз си мислех, че тук кипи дискусия !!!...
Ами... ако има население пишете... че то .. сама да си пиша...
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #194 -: Май 13, 2014, 19:07:16 pm »
Ами аз съм бременна след ЗЕТ на 30.11.2013 г. През април тази година навърших 42.Скоро ще вляза в 7 месец.Бременността ми се развива нормслно и дай боже,шакам да родя здрави близнаци.Започнахме ин витро заради тубарен фактор, но после излезе и мъжки. Замразените ни ембриони бяха от два поредни стимулирани опита. И двата икси, с използване на макс,втория и на имси.А да и в някакъв инкубатор бяха поставяли ембрионите последния път.От там ни беше единия замразен.Общо неуспешните ни стимулирани опити преди този ЗЕТ бяха 6.Никога преди не сме стигали до имплантация и положителен тест.Е стана.Усещането ми не е,че е станало късно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #195 -: Май 13, 2014, 21:10:21 pm »
имаше една друга тема, подхваната от дама на 45, но тя май се обиди от мненията и зачезна.

healthy, ти докъде я докара?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #196 -: Май 13, 2014, 21:23:01 pm »
Аз съм на 40 без три месеца и бременна към 8-ма седмица спонтанно, много неочаквано.
Накратко, на 34 започнахме опити за забременяване, открихме мъжки фактор, лекувахме го, не успяхме с 4 стимулирани инсеминации, но родих на 37 здраво дете от първа процедура с оплождане инвитро.

Не съм се и надявала да забременея отново, повече АРТ не възнамерявахме да правим. Сега съм много притеснена и чакам да наближа 12-та седмица, за да започна изследванията за хромозомни аномалии. Нямам илюзии, на 40 една от три бременности не приключва добре.

Имам една любима музикантка цигуларка, току що роди шестото си дете на 42, със синдром на Даун. Надявам се на щастлива развръзка, но засега не изпитвам радост, само страх.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #197 -: Май 14, 2014, 00:08:33 am »
Ах, Цигу, каква новина, много се радвам, миличка, няма да се притесняваш .... сигурна съм, че всичко ще бъде наред, прегръщам те силно .... ех, как ме зарадва, браво, браво ...  :D :D :D

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #198 -: Май 14, 2014, 07:26:31 am »
Ааааа,Цигу, тази новината съм я пропуснал аз  :? Или не чета където трябва,или съвсем недовиждам :lol:. Честити от сърце ! Няма да мислим за статистиката,нали? :wink: Нека усложнениата си останат в таблиците и не се появяват тука,аааааа :D
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #199 -: Май 14, 2014, 08:10:52 am »
Цигу, стискам палци всичко да върви нормално и да гушнеш още едно здраво бебенце!  :D
Чудесна новина  :D Много, много се радвам  :D