Здравейте момичета!
Отново нахлувам в темата.
Не знам дали някой ме помни... та си мислех дали не е добре някъде в профила си да си пишем коя с какви "драми" се, за да е по-ясно всеки като чете да знае с какви проблеми всяка от нас се бори.
Е, накратко за мен - през . май тази година навърших 44, малко след четвъртия ми спонтанен аборт. Имам син на 23, но от предишен брак. С мъжа ми правим бебета от 2010-та година. Казвам правим - защото наистина ги правим - досега таман 4 пъти, ама всичките си отиват до към 10-11 г.с. 3 спонтанни забременявания, 1 инсеминация. Като поредност инсеминацията беше второто ми забременяване. след втория аборт започнахме с многото изследвания. Ама аз всеки месец си бях някъде да ми смучат кръвчицата, че не можех наведнъж да правя поповече от 1-2. Значи:
- Спермограми - всичко си е наред;
- Пълни кръвни картини - и при двамата идеални;
- Антифосфолипидни антитела - няма проблем;
- Генетично за тромбофилии - няма проблем;
- Цитогенетични (на двамата - при него - ОК, при мен слаба мозайка, на 11%);
- Щитовнидна жлеза - няма проблем;
- Хормони - в небходимите периоди - 3-5 ден + 19-23 ден. Всичките в норма, ама прогестерона е нисък, а за нормална бременност трябвало да е на горна граница.
- Цитомегаловирус - отрицателен за активна инфекциа, имам обаче антитела;
- Токсоплазма - отрицателен;
Според докторите проблема може би е генетичен. Аз пък се сетих на последния аборт да пратя материал в генетична лаборатория - е да му се не види - било е напълно нормален фенотип ЖЕНА!!!
Хайде сега кажете ми вие!!!
Наскоро моя приятелка ми подостри Фниманието към имунологията. Беше ми казвала за крос мач тестове и активна имунизация. Аз обаче си го пуснах покрай ушите. Бяха ми писнали срещите с докторите. Да, ама преди седмица пак ми напомни. Е, добре де, казах, ще седна да прочета.... и прочетох!!!! Попаднах в този форум на темата за активната имунизация!!! Докато не прочетох "от кора до кора" темата не мирясах! Сега съм толкова ентусиазирана и убедена, че това е моя метод, че продъних земята и намерих контакт и вече имам записан час за консултация и евентуално изследвания (нужни да се установи дали съм за активна имунизация или не) при проф. Мартинова (виден имунолог от Пирогов). За нея четох доста от момичетата, които са писали в темата за активната имунизация (или изоимунизация). Виждах как през годините тези момичета се борят със стерилитета и виждах как под постовете им вече стоят лентичките със родените им съкровища, постигнати след тази процедура. Коя с ново инвитро, коя с инсе, коя спонтанно... но това ми даде надежда! Защото аз забременявах спонтанно, а приключваше толкова бързо. Моята приятелка, която ми каза за тази процедура е с 6 инвитро опита, и нито една бременност. Казвах й, че сме еднакви - накрая резултат НУЛА! Та тази изоимунизация се препоръчвала при последователни аборти или липса на имплантация.
Пиша всичко това тук, защото вярвам, че това може да помогне и на други момичета. Аз съм безкрайно благодарна на всички, които пишат и споделят тук своя опит и сълзи. Можем да си помогнем взаимно.
След консултацията ще пиша тук и в темата за изоимунизацията. А пък същия ден е и моята притялка на консултация, само че в една инвитро клиника, за която знаем, че се прави озпимунизация.
И ще ви държа в течение на случващото се.
До скоро!