Crystal, все пак си забременяла на 40. Съвсем друг е въпроса, че ИЯР и влошено качество на яйцеклетки може да има и на значително по-млада възраст. На всеки случая си е частен. За теб ИКСИ може да не панацея , но за мнозинство от жени, както каза
Jam е, особено в предвид възрастта
над 41-42. Коментара тръгна по случая на
ira.EG , а тя не споменава за мъжки фактор. Открий разликата
. Както каза моя доктор след 40 може и се очаква във всеки един момент нещата рязко да се влошат от към качество, резерва вече е започнал да се озчерпва. Не случайно е сложена границата 35 години от доста по знаещи хора, от там нататък се приема, че започва обратното развитие - при някой по-рано, при други по-късно. По отношение на добавките има разлика мъже/жени, до толкова, че аз не съм чула за чудеса при жени особено над 40. Аз също съм изпила огромни количества и не помръднах и на йота, да не говоря какъв оборот направих на една аптека за сметка на и сем. бюджет - твърде осезаемо. И твърдя, че загубих много ценно време и средства.
qui sa, не се оставяй на предрасъдъците си. За себе си знам, че едно дете дали биологично , дали осиновено, дали с донорски материал ще го обичам еднакво силно. Опит след опит (инсета ИКСИ) и когато доктора ми каза , че почти нямам шанс, продължих да упорствам с една лека стимулация , после още една(8 лоши Я), една изтървана и една пак лоша на ЕЦ , трансфер на 3 замразени от преди и пак отриц. тест , най накрая се убедих - отново загубено ценно време и много средства от опърпания вече бюджет. Не искам и да си спомням за емоционалното си и физическо състояние - стрес от серията процедури в поредни месеци какво ще стане, стрес да не загубя работата си (отсъствия през ден през два на никой не се нравят), ставане по тъмно, пътуване, прегледи, пункции, връщане, работа, неминуеми грешки произтичащи от преумора , на практика почти без почивни дни .... Убедих се истински, че това е МОЯ начин. Донорска Я. Решението взех мигновено.Казах на мъжа ми - реакцията му беше сякаш цял живот е знаел, че така ще стане - готов беше. До ден днешен (дори в момента) само като се сетя за безприкословната му подкрепа (на иначе чепатия му характер) се разплаквам. Нито за миг не ми е позволил да задълбавам за после - дали , какво и ако,....
qui sa, не се опитвам да налагам мнението си - само разказах накратко част от преживяното.
cinic, и аз съм с такива чувства. Предплагам и повечето с такива перипетии, на тези години, по пътя на единствения си уловен шанс за рожба. С цялата си душа успех!