Здравей, marina vdb. Вчера бях на консултациите, организирани от МЦКИРМ и разговаряхме с трима представители- гинеколог, андролог и доц. Конова. Събеседването е с всеки един по отделно.Внимателно ни изслушаха и ни дадоха препоръка за извършване на изследвания, които да покажат каква е причината за тези аборти. Според доцента след като направя изследванията(може и във Варна) трябва да й ги изпратя на мейла, след което тя ще ми изпрати план за лечението, което според нея ще се извърши в няколко етапа- преди забременяване, по време на забременяването и по време на цялата бременност. Не й харесаха нивата ми на TSH и ме изпрати на ендокринолог. Според нея при тази ми бременност лечението е било правилно, но закъсняло. тя каза, че изследванията, които ми назначи могат да се направят най-рано две седмици след аборта. Резултатите от тях ще ги очакваме след около месец и повече.Съпругът ми ще ходи в Плевен след седмица, за да даде материал за изследвания. Обясниха ни, че аортите до 20 седмица могат да се дължат както на жената, така и на бащата. При него ще се прави нова спермограма с морфология по Крюгер, ДНК фрагментация и изследвания за инфекции.
Не мога все още да определя ценността на тази консултация и насочеността й, но ние малко се поуспокоихме и решихме да правим всичко, което ни посъветваха. Препоръчаха ни да сменим доктора ни, което ни учуди защото той е специалист по репородуктивна медицина във Варна и е с много добро име. Насочиха ни към обикновени гинеколози на месно ниво. Цялата комуникация за сега ще се извършва по мейл и всяко заключение или предписание ще ни бъде изпращано по този начин. Записаха ни номер- ние сме 4040 и по този начин ни отвориха досие при тях. Не сме го искали изрично, но предполагам такава е тактиката- дали комерсиална или не, незнам още. Обясниха, че с предварителна уговорка можем да се срещаме с тях и в събота, което малко ще ни улесни. Не искам на работата ми да разбират.
Ами това е от мен засега. Ако мога с нещо да ти помогна или да ти кажа- винаги съм насреща.
Успех на всички ни.