0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
здравейте момичета,
направих си някой изследвания и Ви моля за коментар.
FT4 - 1.3     / 0.8 - 2.0 ng/dl/
TAT - 0.85   / N<1.1/
MAT - 0.81  / N<1.1/
TSH - 0.17  / 0.25 - 5.0 μIU/ml)
този последният резултат ме притеснява, че е нисък, според вас какво означава това.
моля за коментар на хорм.изследвания
« Отговор #1 -: Юни 21, 2006, 17:57:38 pm »
Първо повтори изследванията. Ниската ст-ст на TSH говори за повишена функция на жлезата. Трябва ти добър ендокринолог. Мисля, че и той ще те посъветва да ги повториш... Една ехография също не е излишна, но това ще ти каже доктора. Ако не се вземат никакви мерки, при такова положение TSH се понижава, а FT4 расте. Такава е зависимостта между тези два хормона. И аз съм с повишена функция на жлезата и от месец пия Метизол и Бисогама...
« Отговор #2 -: Юни 22, 2006, 19:05:51 pm »
Да, определено има повишена функция на жлезата. Мацките от форума хвалят д-р Катя Тодорова - ендокринолог.

Зенга, Бизогамата не е ли лекарство против високо кръвно?
« Отговор #3 -: Юни 22, 2006, 19:57:09 pm »
Бисогамата е за сваляне на пулса, който при повишена функция обикновено е завишен. Пият го и при високо кръвно...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моля за коментар на хорм.изследвания
« Отговор #4 -: Юни 22, 2006, 21:44:41 pm »
[
TSH - 0.17  / 0.25 - 5.0 μIU/ml)
този последният резултат ме притеснява, че е нисък, според вас какво означава това.[/quote]

По принцип означава повишена функция на жлезата  !Задължително е да направиш една консултация с ендокринолог......ехография......и да повториш изследването!Можеш да видиш и ФТ3.

Ще ти разкажа за моя случеи!.......Значи миналото лято ми направиха хормонални изследвания и ТСХ беше  малко под нормата!Другото всичко ОК!
на есен пак изследвах хормоните и ТСХ пак 1,47  при норма(1,9-4,1)
всичко друго ОК!!!!Ехография ОК!
После обаче оставих цигарите и пих билка жълт кантарион за нервна система и след 2 месеца ТСХ в идеално състояние!!!!Незнам кое точно ми помогна но си мисля че цигарите и нервите оказват влияние на хормоните!
« Отговор #5 -: Юни 22, 2006, 21:55:29 pm »
Цитат на: adi
Незнам кое точно ми помогна но си мисля че цигарите и нервите оказват влияние на хормоните!

Точно така е!
*
« Отговор #6 -: Юни 23, 2006, 16:01:55 pm »
После обаче оставих цигарите и пих билка жълт кантарион за нервна система и след 2 месеца ТСХ в идеално състояние!!!!Незнам кое точно ми помогна но си мисля че цигарите и нервите оказват влияние на хормоните![/quote]

Благодаря ти Adi аз все още водя битка с цигарите, но ако ми се наложи пак да пия от тая гадост жълт кантарион с радост ще ги спра.  :D  Моята лекарка ми каза да си направя една ехография на щит.жлеза, та сега проучвам къде е тая Ендокринология, че не я знам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Юни 23, 2006, 20:43:26 pm »
Благодаря ти Adi аз все още водя битка с цигарите, но ако ми се наложи пак да пия от тая гадост жълт кантарион с радост ще ги спра.  :D  Моята лекарка ми каза да си направя една ехография на щит.жлеза, та сега проучвам къде е тая Ендокринология, че не я знам.[/quote]

Да направи си едно ехо ....,но е хубаво да спреш цигарите!!!!
Аз с Табекс успях!С него е по лесно но все пак трябва да си  решила наистина да ги спреш!!!Успех и пиши как са нещата! :lol: