0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля да ми обясните
« -: Ноември 26, 2012, 13:31:49 pm »
Здравейте,момичета.
Има нещо,което не ми е ясно и ви моля да ми обясните.Вярно ли е,че след като съм с една тръба,възможността ми за забременяване е през месец,т.е яйчниците се редуват в производството на доминантни фоликули???Може да ви прозвучи глупав въпросът ми,но ми се иска да знам,дали наистина е така. :ask:
:thankyousign:
*
Re: Моля да ми обясните
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2012, 14:02:23 pm »
Няма такава категорична достоверност, че яйчниците се редуват всеки месец в отделянето на фоликули. При направени фоликулометрии в няколко последователни цикъла при мен например се установи, че все от едната страна се развиват доминантните. Че се редуват си е така, но няма гаранция, че е всеки месец.
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2012, 15:13:29 pm »
Абсолютно подкрепям мнението на nel_iv. При мен това беше доказано с фоликулометрия. Аз също съм с една тръба и си мислех, че мога да забременея единствено и само ако овулира яйчника към тръбата, която имам. Е оказа се, че не е така:) Както казва моята АГ - при липса на една от тръбите, другата поема нейната функция. Аз забременях с тръба в ляво и овулация от дясно.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2012, 16:05:18 pm »
няма правило, че яйчниците се редуват през месец. трябва да се проследи при конкретната жена какво е положението - при някои жени е по-активен единият яйчник, например.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2012, 17:51:49 pm »
Да, така е както казват момичетата. Възможно е примерно дясна тръба да "улови" яйцеклетка от левия яйчник или обратно. По принцип, най-добре да направиш фоликулометрии няколко последователни месеца, за да се установи как е при теб. Имаш си добри шансове да забременееш, успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2012, 18:13:31 pm »
Много ви благодаря,момичета.Не помня откъде съм останала с такова погрешно впечатление,но....добре,че ви попитах.Сега ще последвам съветите ви и ще започна  фоликулометрии. А те плащат ли се или мога да ползвам направление?
Благодаря още веднъж.Много радост и късмет на всички.
*
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2012, 15:11:11 pm »
За съжаление с направленията няма да имаш успех. Фоликулометрия се прави като  в рамките на един цикъл се проследява развитието на фоликулите с УЗИ, започва се от 3-5 ден на цикъла, после към 10-14 ден и след това още веднъж за да се види дали овулацията се е случила. Това е в най-общи линии. И да не забравя най-важното - доктора който ще посетиш хич не е за подценяване, избягвай кварталните гинеколози - така се пестят време и пари... :wink: