буболина, напълно съм съгласна с теб и м-и, като човек, който изглежда предизвиква несъгласие у доста хора с начина си на мислене и отглеждане на детето, с боби мога да се разбера и никога не сме стигали до лични нападки, за разлика от други хора.
ади дъвчеше месо преди да има изобщо зъби, по-големите парчета не ги гълташе. сега също има периоди, в които отказва да глътне нещото и го плюе. специаллно за месото това не е проблем, защото при сдъвкването се извличат хранителните вещества.
не виждам никаква причина да ги натискаме да пият прясно мляко.
а вода не ограничавам (то аз нищо освен захар не ограничавам, ама това е друг въпрос
)
таман и аз щях да питам доктора за алергените - освен за глутена много се замислих за фъстъците, защото "в западния свят" това е една от най-разпространените алергии, но в израел, например, децата се захранват с фъстъци (очевидно не цели) и там няма такава алергия въобще. та се зачудих дали да не купя едно фъстъчено масло да опитам дали ще й хареса.
боби, как го ядете карфиола суров, дай някоя рецепта, че бях решила да панирам, ама аз такова не обичам
между другото, много е вкусно настъргана сурова тиквичка - за първи път я ядох на сандвич с козе сирене, но слагам и в салата от киноа или кус-кус и е много приятно. пък на мастно разтворимите витамини им трябва само малко зехтин