И аз не купувам вафли и бонбони, но извинете няма никаква връзка между имунната им система и яденето на вафли. Което има връзка е, че такова дете не яде достатъчно витаминозна храна, понеже си взима калориите от боклуци. Та не е самата вафла, а до какво води тя, до неядене на друго. Аз затова и сокове не давам, понеже дали са истински или не, водят до тъпчене със сладки неща и не си ядат достатъчно от храната. В градината ме гледат като някакъв цербер, понеже освен вода, друго не давам да пият през деня,никакви сокове и дори не и мляко. Плод ядат за десерт ,СЛЕД като са яли, не да ми се наливат цял ден със сокове, а млякото за деня накуп сутрин и вечер, няма нужда и на обяд мляко да пият.
Номине, не те смятам за сектантка, напротив мисля, че това което правиш е много полезно, просто се опитвам да ти кажа, че обяснението от къде идват ползите не е вярно. Иначе това е много добра диета, спор няма. Но има неща, които са вярни и има неща, които не са и аз лично не виждам на кого помагат заблудите. Ако беше казала захрата е вредна, нямаще въобще да се включа. включих се, понеже написа за киселинни и алкални.А защо нечие дете е здраво има много фактори, та това не е аргумент. И моето дете малкото е много здраво,да чукам на дърво ( нито е кърмено много много и само от бурканчета е захранвано, от 8 седмично ходи на ясла). Не смятам, че е редно някой,
без грам основание, да ми вменява някаква вина, че съм си захранвала детето с бурканчета. Напротив, моята храна в повечето случаи е била по-полезна от домашната, понеже аз купувах само био храни, а на пазара плодовете и зеленцучите в голямата си част не са био, та ако не си си ги набрал от градината, не си хранил с по-полезна храна. Голямата като е яла повече готвено пак е ( беше) по-болнава.
А за Норбеков и свалянето на очивлата също не идва от хлоропластите, щото хората хлоропласти нямат
Стефи,ако искаш да ядеш топло ядене трбява или да го купиш или да го вземеш от ресторант. Ти имаш ли крава? Или зеленчукова градина? Щото аз нямам и домашно приготвената ми храна не е от домашни съставки. Не че не готвим,готвим и е рядко да не ядем у дома, но просто не си правя илюзията, че е много различно от яденето навън.