Момичета, голям зор с тоя грип
Вече съм се видяла в чудо, приемам всякакви идеи и съвети, особено то доктор Бърди
Кате от миналата сряда (вече осми, та даже девети ден) не може да се вдигне на крака.
Вируса я погна първо с кашлица и хрема - оказа се червено гърло, джи пито изписа изопринозин 3х1/2таблетка или течен 3х5мл. и витамин Ц, каза да капя гаразон в нослето. В четвъртък вдигна температура, в петък също имаше, в събота нямаше, а в неделя с нова сила вдигна 38.9 - заведохме я на лекар и там изписаха АБ – Седакс - веднъж на ден на чертичката за 15кг.(те е толкова) и продължаваме вит. Ц и ентерол, за да не се разстрои стомахчето, освен това започна зверска кашлица, за която ни изписаха Мукоплант през 4 часа по 6,5мл. Проблема е, че вече 6 ден пие антибиотик, а температурата й е почти една и съща - поне по два пъти на ден меря 38.3 и вече се видях в чудо. Всеки ден е на доктор, като все ми обясняват, да съм давала аб-то и чак в неделя да отидем пак на преглед, да й погледнат пак ушенцата, защото от два дни се оплака че я наболява едното уше и изписаха Отипакс обилно да капем, за да се изчистел сектрата и да я прегледат. Тогава щели да изпишат евентуално изследвания, но аз пуснах днес кръвна картина + СУЕ и урина.
P.s. Днес от сутринта държеше 37.4.
А за ужасната кашлица освен д-р Тайс, на своя глава пуснах вентолин 2х3мл. втечни и започна да отхрачва и се прокашля вече само по два три пъти дневно.
Хремата почти на никъде не се е променила, но за това нищо не казват лекарите.
Само ме съветват да съм търпяла и да си давам антибиотика, но вече не знам до къде да търпя...
Всякакви съвети ще са ми от полза.