Направо като чета и не мога да повярвам. Тук системата е кофти за тези, които нямат застраховки, но пък ако имаш застраховка няма такива проблеми, а и за децата винаги има здравно осигуряване. Сега от догодина се очаква за всеки да има, ама ще видим как ще стане. По принцип чакането в спешното е ужасно дълго, но в интерес на истината, ако е нещо наистина страшно, не чакаш. Винаги като влезнеш те преглеждат и решават дали може или не може да чакаш. Когато отидохме с Ивана, когато кара за втори път RSV и и беше паднал кислорода на 90% не чакахме и секунда, вкараха ни пред всички останали. Но ми се е случвало да чакам 3 часа с нея, когато свиреше от астма и дишаше по 60 пъти в минута, но понеже кислорода и беше добре, а имало по-спешни случаи, които минавали първи. Та е според случая. За тях това, че някой се мъчи не е спешен случай, ако няма опасност за живота му. Виждала съм да оставят хора с болки в спешното да чакат, понеже не били спешни. Не че има проблем да им дадат нещо, но за това трябва лекар, а до лекар няма да стигнат докато не ги приемат и не ги прегледа сестрата. Определено спешното отделение в Пирогов е много по-бързо, понеже системата е много опростена. Тук понеже е скъпо и е усложнено, така че което е възможно да не го върши лекаря, понеже прави повече пари. И не знам какво толкова си спестяват така, ама вероятно са го сметнали. Веднъж приемат ли те,вече нещата се движат много по-бързо.