За детската хирургия в Пирогов останах с много позитивни впечатления -преди почти година -от работата на лекарите и отношението им .Наистина имаха категоричното изискване поне 6-8 часа преди операцията децата да не са яли и пили вода , което с малки деца е доста трудно, но анестезиолозите бяха категорични.
Имам нужда от помощ.
След разтройство , което Калоян получи около Коледа и отмина за два дни с диета и лечебната Хумана , изпражненията останаха редки и кашави.
На Нова Година вдигна температура , последваха сополи -според педиатъра гърлото не бе зачервено , да почиствам нослето и пръскам с Назик Кидс.
Изхожданията останаха така кашести , зеленикаво -кафеви , киселеещи, като консистенцията им в хода на деня се променя- според храната очевидно . Предписаха Линекс , които давам и Мезум Форте- не съм го давала.
Калоян и преди се е изхождал по около три пъти дневно , но сега честотата е много голяма. Опитах на лечебната хумана, но в резултата на яденето на каша, изхожданията бяха още по-редки и течливи.
Когато е имал типично разстройство , изхождането му създава дискомфорт , няма апетит , пръцка вода и пресечени частици храна, а сега не е така.Детето е жизнено , игриво и се храни с апетит , но последните два дни се изхожда многократно. Вчера следобяд в рамките на 2часа около 4-5 пъти по малки количества , през ноща ака както си спи в 10 ,3 ,5 и сутринта със ставането .
Доктор Бърди , моля за вашето мнение къде да търсим причината и какви изследвания да пуснем ?
Понеже ми се стори, че се напряга като пишка , мислех една урина -обикновенна или стерилна ? ., както и микробиология на изпражнения и евентуално кръвна картина ?