Доколкото прочетох Монтелукаст и Сингулер са едно и също
Монтелукаст е генеричното име на Сингулер.
Това ще го напиша и тук, че явно много хора не са запознати. Когато един прозиводител създаде и патентова лекатство, това лекарство има генерично име ( т.е. самото вещество) и бранд име т.е. името под което се продава от компанията майка. Обикновено генеричните са някакви кофти,че да запомниш другото.. както и да е. Когато изтече времето за патент, всеки може да започне да го произвежда същото това лекарство, но не може да го нарече Сингулер, което е патентованото продажно име на първичната компания ( в случая Сингулер е на Merck), а трябва да го нарече с генеричното име. Само Merck има право да го продава под името Сингулер.
Генеричните лекарства са много по-евтини, не защото има разлика ( разликата е в обвивката на хапчето, но лекарствената съставка е същата), а защото се произвеждат наготово - в тях не са наливали пари за изследвания, които трбява да си възвърнат. Затова, когато се взима лекарство е добре да се знае генеричното име, за да се знае точно какво се взима.
Също, в момента в който изтече патента и започне да се произвежда от друг, аз лично никога не бих си купила зорлем оригиналното, ако имат другото, понеже няма никакъв смисъл да се дават повече пари за едно и също лекарство... въпреки постоянната бомбардировка с твърдение, казващо обратното. те са спонсорирани от фармацевтичните компании, разбира се
. Сингулер е близо 2 пъти по-скъп от Монтелукласт, а е едно и също. В България като купувах аптекарките ме питаха ама сигурна ли съм била, че другото искам, да съм чакала Сингулер да им доставели. Естествено че съм сигурна
. Купих няколко различни вида от различни производители, понеже всяка аптека имаше по 1-2 опаковки.