0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #820 -: Март 21, 2013, 14:18:46 pm »
Извинявайте, че се намесвам, но ако детето си е жизнено - няма причина да не го изведеш на разходка, та било и в снега  :wink: Аз винаги извеждам навън - дори като по-малък / в количката/ - жизнен, не жизнен - навън и толкоз! Свежия въздух винаги се отразява добре  :wink:
Вече друг е въпроса, ако и на теб не ти е добре и не ти се излиза!
Бързо оздравяване!
*
« Отговор #821 -: Март 21, 2013, 15:03:03 pm »
М-и, напълно съм сериозна. Детето е хванало вирус. С какво ще му навреди разходката на чист въздух, пък макар и  на студено? Времето е такова от началото на октомври до април поне. Ако не излизаме, ще трябва поне 6 месеца да стоим вкъщи, а ако добавя и дните, в които вали, стават още повече.
И аз не съм много във форма, но мисля да се облечем дебело и да поиграем в градината поне. Иначе той се чувства добре и има енергия, кояо понякога влага и в правене на глупости. Та няма да му се отрази зле, ако подиша малко въздух и се поизмори. Това си е мое мнение, де.

*
« Отговор #822 -: Март 21, 2013, 15:23:18 pm »
Аз също смятам, че детето трябва да излиза и чистия въздух действа добре.
Психологичната ми температурна бариера е -5 градуса  :lol:
*
« Отговор #823 -: Март 21, 2013, 15:48:14 pm »
По принцип нямам психологична бариера за студа и щом на мен ми е добре, не духа и не вали дъжд си излизаме. Но като е бил болен и в днешния ден тук още не се е надухало - не смея. Един ден нищо няма да ни стане, а и аз не знам дали е вирус, защото сме с различни оплаквания така да се каже, по-скоро си мисля, че ни е надухало(защото излизахме една сутрин във вятър) и всеки го е ударило по болното място(както казват бабите).
*
« Отговор #824 -: Март 21, 2013, 16:06:03 pm »
М-и, за вас не мога да знам дали е вирус, но за сина ми съм напълно сигурна. Дори когато има температура, предпочитам да го изкарам на разходка навън, когато е по-студено, и определено след това се чувства по-добре. Вчера не можах да изляза, защото когато единият беше буден, другият спеше.  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #825 -: Март 21, 2013, 20:21:46 pm »
Аз също така мисля. Ако не лежи, не виждам  причина да си седи в къщи.

« Отговор #826 -: Март 22, 2013, 00:17:32 am »
Боби, благодаря ти за отговора! Ако не се пооправи до петък, ще го водя пак. Въпреки че се чака много, понякога и по два часа. Има четири сестри за две лекарки и се чудя що не раздават часове, ами висим там като ...  :x И най-лошото е, че и бебето трябва да взема с нас.  :(

Деси, така е за съжаление. Далече от баби, роднини.... и ние така ходим по лекари.  и навсякъде. И висим също по 1 -2 часа. За да ни кажат, че е вирус, да си чакаме да отмине.
Чудя се какви са тия вируси в Бг  че все с АБ ги лекуват, тука съм виждла такова нещо 2 пъти досега /заа децата ми/

« Отговор #827 -: Март 22, 2013, 00:25:43 am »
А това в бг с извеждането на вън, надухването :D :D, изстиването е всеивестно.

Моите деца, болни, здрави, ... всеки божи ден са навън

*
« Отговор #828 -: Март 22, 2013, 00:32:40 am »
Албена, ако не ми искаха бележка от градината кога може да посещава отново, в този случай хич нямаше и да го заведа. Той се разболя в петък вечер и в понеделник вече беше по-добре. Ясно ми е, че е градински вирус. Детето на моята приятелка, което е в съседната група, го изкара десет дена преди моя. В Люксембург ми казваха да чакам 4-5 дена и ако няма подобрение, тогава да им го водя (освен ако не ми трябва болничен).
И моят досега три пъти е пил аб.

Боби, той вече е голям и казва, когато му е лошо и иска да си легне.  :wink:
« Последна редакция: Март 22, 2013, 00:35:39 am от blue_sky »

*
« Отговор #829 -: Март 22, 2013, 09:00:00 am »
Чудя се какви са тия вируси в Бг  че все с АБ ги лекуват, тука съм виждла такова нещо 2 пъти досега /заа децата ми/
Те антибиотиците като за здравей-здрасти ги изписват тука. Обяснението им, че вирусната инфекция можело да се превърне в бактериална osi_8  Но истината е, че така се презастраховат да не стане някое усложнение. А това че антибиотика без нужда може да нанесе повече вреди отколкото ползи...
*
« Отговор #830 -: Март 22, 2013, 13:05:35 pm »
аз и друг път съв ви казвала, много негодувах срещу "английската система", но сега все повече виждам смисъла в това да не се намесват твърде много без нужда. тук като влезеш при джи пи-то (между другото дори и да отидеш "по спешност" тоест същия ден ти дават час) има големи табели на стените, които ти напомнят, че антибиотици не могат нищо да направят срещу вирус.  :)
« Отговор #831 -: Март 22, 2013, 15:37:27 pm »
Здравейте доктор Бърди. Отдавна не съм питала и писала но сега имам нужда от консултация / в момента с нашата докторка сме в дупка и не виждам как ще излезем /Накратко :
22,02 Синът ми вдигна Т 38,5, леко червено гърло,  без хрема. На следващия ден се появи хрема + кашлица суха. Бяхме в Пловдив и там в спешния център ни казаха- леко червено гърло, не се чува нищо на слушалката. да давам това което давам към момента / Т. понижаващи, Мукоплант, Хомеожен / При дъщеря ми / те са близнаци/ почти същите симптоми с изкл,  на това че вдигаше по ниска Т.
4 дни по късно, ефект нямаше и гърлото вече беше много зачервено и ни назначиха Зинат за 7 дни. Изпиха го и 2 та. 4 дни след това ги заведох при педиатърката ни вече в Сф. да потвърди че са добре. Видимо на децата им нямаше нищо при прегледа. Няколко часа по късно Гого ми вдигна Т около 37,8. Назначиха ни кръвни изследвания и урина. CRP -36 при Гого, при Ема 16 , при реф на лаб .6, в урината няколко левкоцита при него. Назначен Клацид за 7 дни. Този понеделник бяха 2 дни на градина и от вторник вечерат са със суха кашлица, вече влажна, обилна хрема и Т еднократно около 37,6. CRP при Георги 36, Ема 21. При нея в урината 1-2 левкоцита, при него няма изменения. Левкоцити и всички други показатели в кръвната картина са  са в граници / мисля че намаме утайка /. Днес бяхме на ехограф за бъбреците. Ема е ок, Гого има възпаление на левия бъбрек. Пие вит B комплекс, и червена боровинка. Личната лекарка на слушакла сега не установи нищо, гърлото е по-спокойно от преди 2 дни. Учите са ок. каза да ги наблюдавам НО ОТГОВОР от къде това СРП е 6 пъти по високо при изпити 2 АБ и минало време между АБ и контролното изсл. Защо на Ема се е увел, ЦРП а няма проблем с бъбреците... не получих. На 29,03 ако има пари останали при докторката ще ни пусне гърлрн секрет / декември в носа се изолира Мораксела - лекувана с Макситрол/
Ще бъда благодарна ако споделите възможности за изследвания, какво пропускаме.....всичко каквото споделите ще ми е от полза!!
*
« Отговор #832 -: Март 22, 2013, 17:44:48 pm »
да питам и аз, че нещо съм се вкарала "във филми" - от известно време забелязвам на гърба на ади синка. точно до/на гръбнака между плешките. не мисля, че изчезва напълно, завяхва до полузабележимо сиво и следващият пък като ми направи впечатление е синьо. мислех дали не е защото там се падат пръстите ми като я хващам под ръцете, но е съвсем малко петънце, под половин сантиметър в диаметър и не може да е от това, няма дреха с нещо на гърба, особено пък такава, която да носи толкова често. иначе си има синки по обичайните места - пищялите й, но те са от катеренето по столове. вече не знам да се притеснявам ли и да чета за симптоми на левкемия или не. не съм я водила на доктор, щото ще ми кажат, че нищо й няма и те при децата синките са нормални. мен ме притеснява това, че я забелязвам вече няколко седмици. на някоя от вас да се е случвало такова нещо?
д-р бърди, вие какво мислите?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #833 -: Март 22, 2013, 20:14:42 pm »
Ивана има една синка, която обаче и е всъщност петно по рождение. Но изглежда като малка синина.

*
« Отговор #834 -: Март 22, 2013, 22:04:40 pm »
Да не e тн mongolian spot.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mongolian_spot

*
« Отговор #835 -: Март 22, 2013, 22:24:03 pm »
боби, васи, мерси, не мисля, че й е от раждането, преди няколко седмици го забелязах, но благодаря
*
« Отговор #836 -: Март 24, 2013, 14:12:15 pm »
Племенницата и детето на приятелка болни от вирусна ангина.
Децата ходят при различни лекари, едното пи АБ, другото не :x

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #837 -: Март 24, 2013, 15:47:46 pm »
Ами едното може да е развило бактериална инфекция, а другото да не е. Не може да се каже.  А може и както мислиш, заради лекаря да е и единият лекар да се подсигурява срещу евентуална бактериална инфекция.

*
« Отговор #838 -: Март 24, 2013, 20:42:11 pm »
Ами едното може да е развило бактериална инфекция, а другото да не е. Не може да се каже.  А може и както мислиш, заради лекаря да е и единият лекар да се подсигурява срещу евентуална бактериална инфекция.
Единия лекар няма АБ за нищо... Всеки път изписва - За всеки случай

*
« Отговор #839 -: Март 24, 2013, 21:55:50 pm »
аз бих си сменила лекаря, ако е такъв.

да ви питам нещо, как им давате вигантол на вашите деца? аз досега давах едни комбинирани витамини, които бяха много гадни на вкус и й ги разтварях в малко сок (да, знам, че е захар, ама трябваше да ги пие  :)). имам едно шише вигантол, като беше малка й го давах на пръста ми, сега обаче докато стигне да го оближе се разиграва малка сценка и според мен основното количество витамин се губи. та, мога ли да го давам в напитка, понеже нали бил мастно разстворим и щял да се отложи по стените на съда (така ми каза джи пи-то преди много време)?