Здравейте доктор Бърди. Отдавна не съм питала и писала но сега имам нужда от консултация / в момента с нашата докторка сме в дупка и не виждам как ще излезем /Накратко :
22,02 Синът ми вдигна Т 38,5, леко червено гърло, без хрема. На следващия ден се появи хрема + кашлица суха. Бяхме в Пловдив и там в спешния център ни казаха- леко червено гърло, не се чува нищо на слушалката. да давам това което давам към момента / Т. понижаващи, Мукоплант, Хомеожен / При дъщеря ми / те са близнаци/ почти същите симптоми с изкл, на това че вдигаше по ниска Т.
4 дни по късно, ефект нямаше и гърлото вече беше много зачервено и ни назначиха Зинат за 7 дни. Изпиха го и 2 та. 4 дни след това ги заведох при педиатърката ни вече в Сф. да потвърди че са добре. Видимо на децата им нямаше нищо при прегледа. Няколко часа по късно Гого ми вдигна Т около 37,8. Назначиха ни кръвни изследвания и урина. CRP -36 при Гого, при Ема 16 , при реф на лаб .6, в урината няколко левкоцита при него. Назначен Клацид за 7 дни. Този понеделник бяха 2 дни на градина и от вторник вечерат са със суха кашлица, вече влажна, обилна хрема и Т еднократно около 37,6. CRP при Георги 36, Ема 21. При нея в урината 1-2 левкоцита, при него няма изменения. Левкоцити и всички други показатели в кръвната картина са са в граници / мисля че намаме утайка /. Днес бяхме на ехограф за бъбреците. Ема е ок, Гого има възпаление на левия бъбрек. Пие вит B комплекс, и червена боровинка. Личната лекарка на слушакла сега не установи нищо, гърлото е по-спокойно от преди 2 дни. Учите са ок. каза да ги наблюдавам НО ОТГОВОР от къде това СРП е 6 пъти по високо при изпити 2 АБ и минало време между АБ и контролното изсл. Защо на Ема се е увел, ЦРП а няма проблем с бъбреците... не получих. На 29,03 ако има пари останали при докторката ще ни пусне гърлрн секрет / декември в носа се изолира Мораксела - лекувана с Макситрол/
Ще бъда благодарна ако споделите възможности за изследвания, какво пропускаме.....всичко каквото споделите ще ми е от полза!!