Докторе, възможно ли е от алергия да има температура? дъшеря ми в понеделник се заоплаква от болки в ушите и вечерта вдинга температура. Започнахме Cedax, който нямаше никакъв ефект на температурата, нито на течащият и нос, нито на болките около очите ( синуси предполагам). Всъщност теча в носа се усили, макар и да е прозачен. Вчера забелязах, че очите са и много подпухнали и дадох една доза Бенадрил и после започнахме по един път на ден Зиртек. Очите видимо спаднаха, а и от тогава температурата вече не е толкова висока, а е около 37.5. Подпухването го имаше и предишните дни, но аз си мислех, че е понеже много плачеше.
Вече съвсем се обърках, каква е тази температура 5ти ден направо не знам.На антибиотика днес му е 5ти ден, който е последен, но все едно не съм го давала, никакъв ефект нямаше. Носът и тече като чешма 5ти ден вече. Едното ухо мина, сега болката се прехвърли в другото. Вероятно трябва ва чакам да си отмине. Имам чувството, че я тя от началото си е имала алергия само. Със сигурност от както започнахме лекарството за алергия и изглежда много много по-добре. Как е възможно да се разбере, при положение, че вдигна темепратура и плачеше от болки в ушите аз си мислех, че няма какво друго да е освен ушна инфекция след вируса. Понеже тя със сигурност имаше някакъв вирус миналата седмица, с който започна всичко, а и сестра и го изкара и мен ме заразиха, но сега не изглежда да е това.
Та затова искам да попитам има има ли връзка болката в ушите с алергията или просто това си е отделно и възможно ли е от алергията да вдига темпратура, ако примерно се натрупва течност в ушите?