0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #740 -: Март 09, 2013, 08:39:13 am »
Резултатите показват само, че има инфекция,но не могат със сигурност да кажат дали е бактериална или вирусна.

*
« Отговор #741 -: Март 09, 2013, 08:49:23 am »
Ниските лимфоцити в съчетание с високи левкоцити и високо СРП, в повечето случаи говори за бактериална инфекция, но аз естествено не съм специалист и отговорих защото нямаше никакво мнение по въпроса от вчера, а имам мнение на база на незначителен опит. Предполагам до сега има вече консултация със специалист, така или иначе.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #742 -: Март 09, 2013, 09:23:01 am »
 Не ти оспорвам логиката, но понеже има хора, които на базата на това започват антибиотици на сляпо, затова го написах. Може да имаш високи неутрофили от вирус, CRPто нищо не означава, единствено, че няма високи лимфоцити, но те се включват по--късно, до колко се сещам.Има и други неща, които могат да причинят само високи неутрофили. Идеята ми беше, че трябва да се потвърди, понеже те вече 2 пъти пият антибиотици.

При нас  хубавите новини са... че нямам новини :-). до днес трбява да са получили резултатите, щом не са се обадили, вероятно не за лоши. Естествено има и вариант да не са ги получили, но много странно би ми било. Стискайте ни палци.
« Последна редакция: Март 09, 2013, 09:35:46 am от Bobbie »

« Отговор #743 -: Март 09, 2013, 10:11:35 am »
Здравейте!

Едната ми дъщеря днес сутринта пишна гъста и много мътна урина, дори миризмата не е обичайната. Преди 5 дни приключи прием на антибиотик заради усложнения след грип. В понеделник ще я заведна при педиатърката, но съм много притеснена.  :? Не се оплаква от болки, няма температура. Освен стерилна урина с анитибиограма има ли още някакво изследване, което трябва да се направи?
  09.11.2007
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #744 -: Март 09, 2013, 14:12:10 pm »
Боби стискаме всички палци,от сърце пожелава всичко да е наред.
*
« Отговор #745 -: Март 09, 2013, 16:18:52 pm »
Жабче, не знам до колко ще те успокоя, но и на мен лично ми се е случвало да ми е мътна и тъмна урината, без да има проблем.
*
« Отговор #746 -: Март 09, 2013, 16:59:29 pm »
Жабче, да не би да е обезводнено детето?

« Отговор #747 -: Март 09, 2013, 19:25:45 pm »
Ами не би трябвало да е обезводнена, тя пие много течности по принцип. Интересното е, че мътна беше смао първата урина, после цял ден пишка нормално. Какво е това чудо сега.
  09.11.2007
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #748 -: Март 09, 2013, 21:58:35 pm »
Тъмна може да е, ама мътна не би трябвало да е, пък и с мирис ( освен ако не е силна, но пак класическата миризма на урина). Аз бих пуснала една урина за всеки случай. Можеш първоначално и без микробиология, просто за скрининг, а ако има нещо, тогава вече микробиология. Ако имахте симптоми, парене при пишкане и такива, тогава направо микробиология, но понеже не си сигурна, една обикновена урина,която излиза на същият ден, ще ти каже дали имаш нужда от микробиология, че да не даваш пари излишно.

По този повод, аз си поръчак сухи тестове за урина, които се топят в нея. Такива ми правеха всеки път като бях на лекар като бременна и бях много очарована колко е лесно. Мисля, че ги има по аптеките и в България, но не знам каква им е цената. Но те са прекрасни, защото се топят в урината за определено време и се сменя цвета като лакмус все едно и после се гледа по една таблица и казват 10  неща - левкоцити, нитрит, протеин( белтък), pH,кръв, кетони, билирубин, глюкоза, специфично тегло и уробилиноген. Та това човек като си го направи и знае дали има нужда да се правят други изследвания.

Ето за нещо такова говоря, УроКолор 10: http://www.biomedbg.com/static/25/%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0
« Последна редакция: Март 09, 2013, 22:04:29 pm от Bobbie »

*
« Отговор #749 -: Март 09, 2013, 22:37:42 pm »
Боби за такива тестове съм чувала от години, но в интернет-аптеките не ги виждам. Ще разпитам дали има, наистина изглеждат удобни  :D
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #750 -: Март 09, 2013, 22:51:11 pm »
Тъмна може да е, ама мътна не би трябвало да е, пък и с мирис ( освен ако не е силна, но пак класическата миризма на урина). Аз бих пуснала една урина за всеки случай. Можеш първоначално и без микробиология, просто за скрининг, а ако има нещо, тогава вече микробиология. Ако имахте симптоми, парене при пишкане и такива, тогава направо микробиология, но понеже не си сигурна, една обикновена урина,която излиза на същият ден, ще ти каже дали имаш нужда от микробиология, че да не даваш пари излишно.

Според мен може да си пусне и урокултура веднага. За да не се бави. Кристина имаше тъмна урина, с неприятен мирис, точно миналия месец, в комплект с бактерията в носа. На обикновена и стерилна урина нищо не излезе. Урокултурата показа проблем.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #751 -: Март 10, 2013, 01:10:33 am »
Боби за такива тестове съм чувала от години, но в интернет-аптеките не ги виждам. Ще разпитам дали има, наистина изглеждат удобни  :D
Вероятно ги има, защото докато се рових и попаднах на съобщение в бгмама, в което една потребителка казваше, че си е купила такива.

*
« Отговор #752 -: Март 10, 2013, 01:40:49 am »
боби, стискам палци :)
« Отговор #753 -: Март 10, 2013, 05:33:06 am »
Жабче, има тестове за ранна диагностика на уроинфекции. Казват се Черто. Бях питала за тях лятото в кварталната аптека и нямаха тогава. Миналата седмица аптекарката ми даде мостра, защото ме е запомнила. Правили им кампания в момента. Попитай в някоя по-заредена аптека.
« Отговор #754 -: Март 10, 2013, 08:17:55 am »
Още преди 10-ина години на мен ми правиха такъв тест на урината (имах цистит). А преди няколко седмици педиатърката ни и на Севи така й провери урината. Та тези тест лентички отдавна ги има в Бг, но не съм ги срещала по аптеките, може би защото не съм ги търсила.

Боби, надявам се, че липсата на новини, са добри новини!
[/url]
« Отговор #755 -: Март 10, 2013, 09:59:19 am »
Тест лентички има, така преди години ни правеха годишната профилактика в службата.
Днес урината е бистра. Утре ще идем при педиатърката да пуснем изследвания. Дупето й не е зачервено, но се събират доста бели секретчета. Да не сме се сдобили с някакви гъби от антибиотика.
Благодаря за мненията, ще ви пиша утре след прегледа.
  09.11.2007
« Отговор #756 -: Март 11, 2013, 08:42:31 am »
При нас се оказа пиелонефрит. Аз като видях тези резултати, веднага ми светна една лампичка да проверим бъбреците, защото аз самата съм имала няколко пъти подобни кризи. Заведох я по спешност на ехограф, споделих притесненията си, че вероятно е нещо бъбречно. Изгледаха ме с недоумение, но за съжаление след прегледа се потвърди. Направихме и изследване на урина, и тя видя, че всичко се връзва с диагнозата и. Лекарката, която я прегледа беше изключително внимателна, направи много подробен преглед, но не ни изписа лечение.  Това ме изуми. Даде ми заключението си и на въпроса ми какви лекарства да пие, ми отговори, че личният лекар трябва да ни предпише лечението, но в никакъв случай да не оставям детето без лечение събота и неделя и ако трябва да я заведа в педиатрията, където тя работи, за да я види пак....Не разбрах какъв й е проблемът, значи в педиатрията ще й предпише лечение, а тук не :?. Беше петък вечер, личната ни лекарка си беше изключила телефона, та се видях в чудо. Добре, че имаме и частен педиатър, та звъннах на нея и тя ни предписа лекарствата. Сега пием поредния антибиотик. Горкото дете за 1 месец изпи толкова лекарства, колкото не е пила за 2 години, но важното е, че поне се разбра какво е.
<br />[link=http:
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #757 -: Март 11, 2013, 19:07:22 pm »
Да се похваля, другите 2 теста от панела за целиакия са отрицателни. Не може да ми слезне усмивката от устата :-). Пак ще видим гастроентеролога, но поне ще ми е по-спокойно до тогава.

*
« Отговор #758 -: Март 11, 2013, 21:46:21 pm »
ей какви хубави новини, браво. все такива да получаваш от докторите :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #759 -: Март 11, 2013, 21:54:35 pm »
честито, Боби!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!