0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #420 -: Януари 23, 2013, 12:52:26 pm »
антибиотика се "справял" много добре, щото бил нов ;)
зинат 250 мг, нали

Да.
НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАМЕ с АБ!
ОЧИТЕ на четири.
Не даваме мощни и нови АБ за "нищо".
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 12:56:56 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #421 -: Януари 23, 2013, 12:55:51 pm »
Д-р Birdie, нещо не мога да се успокоя, всички ми казват спокойно не мисли повече, детето е добре, но на мен ми е свито.
В понеделник и днес пуснахме по една обикновена урина. Ето резултатите:
 pH (урина) 6
 Относително тегло 1020
 Белтък (- + ) Опалисценция
 Захар ( - ) Отрицателен
 Кетотела ( - ) Отрицателен
 Билирубин ( - ) Отрицателен
 Уробилиноген Неувеличен
 Кръв ( - ) Отрицателен
 Седимент единични левкоцити

pH (урина) 5
 Относително тегло 1015
 Белтък ( + ) Положителен
 Захар ( - ) Отрицателен
 Кетотела ( - ) Отрицателен
 Билирубин ( - ) Отрицателен
 Уробилиноген Неувеличен
 Кръв ( - ) Отрицателен
 Седимент 2-3 левкоцита , плоски епителни клетки

Пишка ок. 7-10 пъти на ден. Като почти преди всяко пишкане има по малко на бельото. Режимът на пишкане е почти един и същ -  като стане сутрин от сън пишка, после пишка чак на обяд (интервал 3-4 часа) и в следобедните часове се почва  пишкане през час- 40мин., понякога и през половин час, тогава има и най-много намокрено бельо. Все така понякога си казва като има пиш, понякога не, и все така продължава видимо да се стиска като усеща че има пиш. Възможно ли е това напишкване да е свързано с този белтък и какво да направя вече за да открия причината. И възможно ли е в нормално урина да има белтък, а в 24 часова да е норма?
Докторе, да продължавам ли да търся или наистина въпреки наличието на този белтък, да се спра вече и просто да изчакам да мине време. А възможно ли е, ако е по-чувствитела и преживява всичко от ежедневието вътрешно в повече да се появява белтък?  

Обсъдете химеопрофилактика с Бисептол, 1 доза вечер. За 5-6 дена като за начало... .
Ако нещата се подобрят, може да продължите за повече.

Ако Бисептола не Ви помогне, трябва да се обсъдят други неща.
Когато давате урина, винаги искайте и посявки.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #422 -: Януари 23, 2013, 14:31:58 pm »
Благодаря, д-р Birdie! Ще обсъдим Бисептол-а.
А що се отнася до посявките, пускахме 4. Винаги оставаха стерилни, няма бактерии. Последно пускахме в нач. на м. януари,а и урината и е така бистра, без никаква утайка (което не е критерий де). Да пускаме ли пак посявка преди евентуално да започнем бисептола или няма нужда?
*
« Отговор #423 -: Януари 23, 2013, 18:30:49 pm »
Д-р Birdie, в случая Бисептола каква роля би могъл да играе, при положение че нямаме/ не сме имали бактерии. Не действа ли само в случай на наличие на бактерии?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #424 -: Януари 23, 2013, 18:51:05 pm »
не съм сигурна в правилната доза, за това моля да ме насочите как да сметна- детето е на 6 години, 23 кг
мерси предварително

Мини, виждам, че няма да го давате, но ако те интересува как се смята, понеже в момента давам абсолютно същият Цедакс на Ивана и листовката е до мен на бюрото ми- гледаш си дозата  на кг и крайната концентрация, която дават, че се получава като се разтвори. дозата е 9мг на кг на ден (максимално 400мг). Значи за вас е 207мг/ден. Това при крайна концентрация от  36мг/мл се получава 5.75мл ( 207/36).  Явно за си ви закръглили на 6мл за по-лесно :-) и се получава доза за 24кг. Обаче няма дори нужда да се смята, понеже спринцовката която върви с него има до 20кг и можеш да си теглиш на два пъти,за  да добавиш отделно още 3 кг вместо да се заниамваш със сметки. Няма как да прехвърлиш максималната доза от 400мг за човек под 44 кг.
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 18:53:39 pm от Bobbie »

*
« Отговор #425 -: Януари 23, 2013, 20:44:35 pm »
Доктор Бърди, бях писала и преди, на малкия на крачето се появи малко петно АД. Мазах с А дерма екзомега и макар, и трудно мина. Сега, няма и месец се появи пак на същото място, но по - голямо. Възможно ли е първото петно да е провокирано от сироп Ескимо и по -скоро от консерванта в него? Пи го 1 месец, след започването му се яви петното и изчезна още преди свършването на сиропа. А сегашното петно може ли да е от шоколад? Запозна се с него по Коледа, не е ял много, но почти всеки ден по 1-2 блокчета.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #426 -: Януари 24, 2013, 17:46:48 pm »

Моля за съвет - някой давал ли е "Тамифлу" на 4 год.дете?
Днес ни го изписа педиатър, след поставена доагноза -грип.
Чета в листовката за едни страшни нежелани реакции...

*
« Отговор #427 -: Януари 24, 2013, 19:21:29 pm »
неда, тамифлу стана "модерно" около птичия и после свинския грип, вашият какъв е :)? но сериозно ако си е "прост" грип и детето не е рискова група за усложнения, не е ли по-добре да си карате на традиционната терапия за облекчаване на симптомите с антипиретици и тн?
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #428 -: Януари 24, 2013, 21:21:01 pm »
Мами,имам Нурофен за деца ягода,по колко се даваше на деца 11-12кг.на 1.и 6м.нали 5мл.беше,знам имаше и някакъв силен дето се давал по малко,че днес бяха на ваксина забравих :oops: точно коя ми каза,че то едни ревове бяха,едно чудо,както и да е не се оправдавам,но помня,че ми каза че е минала 1г.от последния прием.И така де единият от час е с Т 38,3,не знам дали е от ваксината до сега не са вдигали Т след ваксина.Прегледа ги преди да ги ваксинира каза че са добре.

*
« Отговор #429 -: Януари 24, 2013, 21:36:52 pm »
можеш да дадеш 5 мл, спокойно. аз не меря по кг, а по възраст, след годинката можеш да даваш цяла доза (т.е. 5 мл).

най-вероятно е от ваксината, спокойно
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #430 -: Януари 24, 2013, 21:55:08 pm »
Мами,имам Нурофен за деца ягода,по колко се даваше на деца 11-12кг.на 1.и 6м.нали 5мл.беше,знам имаше и някакъв силен дето се давал по малко,че днес бяха на ваксина забравих :oops: точно коя ми каза,че то едни ревове бяха,едно чудо,както и да е не се оправдавам,но помня,че ми каза че е минала 1г.от последния прием.И така де единият от час е с Т 38,3,не знам дали е от ваксината до сега не са вдигали Т след ваксина.Прегледа ги преди да ги ваксинира каза че са добре.

Ами то на него не пише ли, аз не бих питала по интернет без да прочета там първо. Ние как да знаем каква концентрация на Нурофен имаш , че да ти кажем милилитри. Поне това напиши. Тук например има 2 концентрации, за бебета е по-концентриран от този за по-големи деца. Ако ти кажа милилитрите за големи, пък ти имаш от другия, ще се предозирате.

*

бина

• 845
« Последна редакция: Януари 24, 2013, 22:27:36 pm от бина »
*
« Отговор #432 -: Януари 24, 2013, 23:24:56 pm »
"Температура, предизвикана от имунизация:

• Дайте 2.5ml Ако е необходимо дайте още 2.5ml 6 часа по-късно.

• Не давайте повече от две дози по 2,5ml за 24 часа. Ако температурата не се понижава, не давайте

трета доза. Консултирайте се задължително с лекуващия лекар."

Бина, това изкопирах от листовката, която си дала.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
*

бина

• 845
« Отговор #434 -: Януари 25, 2013, 08:56:39 am »
Да,да разбрах по колко,само дето се бях шашнала и чак не виждах какво пише на листовката и за това ви питах.Всъщност е ето това ме обърка "Деца от 1 до 3 години: Една доза от 5ml се приема 3 пъти за 24 часа"
В първия момент го разбрах,че една доза от 5мл.се разпределя за 24ч.Само дето няма как да го разделим на равни части де :lol:

Боби,давам Нурофен не за първи път,но в първи момент,като разтълкувах не правилно листовката и се стъписах,като знам по колко пъти по 5мл.съм дала.

Грешката е моя,че веднага и ви питам,просто трябваше да седна и да прочета спокойно!
Благодаря ви,че се отзовахте толкова бързо,за къде съм без вас.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #435 -: Януари 25, 2013, 09:18:02 am »
И при нас организмът реагира бурно на последните ваксини. Крачето се поду, вдигна температура, плачеше цяла нощ. Нормално е да си притеснена, пък и с две. Докторката ми обясни, че вече се е изградил до някъде имунитет и затова е така!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #436 -: Януари 25, 2013, 11:31:12 am »
Вдигали ли са висока температура вашите деца от ваксината морбили, заушка и рубеола?

Сложихме я вчера следобед, лекарката каза, че ако има проявления обикновено са след 3-5 дви, но снощи вдигна 39.2, сутринта 39.5, ходихме на лекар, чисти гърди и гърло, вероятно от ваксината, но лекарката се учуди, че толкова бързо е реагирал на нея.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #437 -: Януари 25, 2013, 11:58:48 am »
Толкова висока температура - не! 8O Още вечерта след ваксината вдигна, но 38 максимум.
Това да не е грип с такава висока температура???

« Отговор #438 -: Януари 25, 2013, 11:59:01 am »
Силванче, температура около и над 39 гр. не мисля, че ще е от ваксина!

Но лекар все пак би трябвало да каже.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #439 -: Януари 25, 2013, 12:03:58 pm »
И лекарката има такива опасения, прегледа го, и се надяваме да отшуми.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.