докторе, само да поясня, дори и да имаш частна здравна застраховка джи пи-то трябва да те насочи към педиатър, за да отидеш и това да се покрие от застраховката. обикновено тук не отказват, но хора различни.
иначе когато е по спешност, отделението е специализирано педиатрично и там работят само педиатри, но се чака с часове, също понякога се иска направление и не можеш да отидеш за температура 37. навсякъде препоръката е ако не е висока темп и детето се чувства добре да се изчака 2-3 дни. само пояснявам, не споря.
Сериозно ли говориш, че децата ходят първо при джи-пи, а нямат тяхни педиатри? Тук обиконовените педиатри са един вид детски джипита, пък вече ако има нужда от специалист педиатъра те праща при него.
Няма такова нещо в "добрата, стара Англия".
То затова и техните гафове в общата Пдиатрия са толкова много.
В УК ако сте забелязали, вече го "удариха" на алгоритми във всичко в първичната им Педиатрия- просто защото някой, който никога не е работил Педиатрия, и няма специалност, е почти невъзможно да се ориентира без голяма възможност да сгафи. То за нас, и след толкова години практика, пак е трудно, какво остава за хора без специалност... .
Случвало ми се е по скайп англичани да търсят "съвети" за децата си, оставени с месеци с кашлици и симптоми.
За т-та.
Известно ми е мнението на Америкосите за 37.5 "нормална" и т.н. интерпретации.
Аз лично не споделям това мнение.
Считам за важно, всичко над 37, да му се търси причина. Така и главата ми е по-спокойна, и съвестта ми.
Сега, колко "дълбоко" ще е търсенето, "зависи" от ред обстоятелства.
Не е нужно да реагирате като ухапана от отровно влечуго, всеки път когато реча да сложа дребен коментар под ваше написано. Приемето го като МОЕ, лично мнение, и ако не отговаря на Вашето-споделете. Или-игнорирайте, по Ваш избор.