Честита нова години на всички!
Да помоля и аз за съвет, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно...
Извинявам се предварително, че ще съм малко подробна.
1-ви ден - еднократно повръщане, сутрин, след ставане, още едно преди обяд.
2-ри ден - повръщане сутрин, след закуска отново. По съвет на педиатърката /по телефона/ - натриев цитрат. Вечерта изхождане - кашаво.
3-ти ден - отново повръщане сутринта, след закуска отново. Преглед при педиатър /не личната/ - "добре си е детето". Изписа РЕ-КОМФОРТ. Към 16ч. отново повръщане, няколко пъти при пръцкане от дупето му изтича направо течно. Вечерта изхождане - като вода.
Давала съм само варен ориз, печен картоф, солетки. Течности на малки глътки, често.
4- ти ден - повръщане при събуждане, детето е като парцал. През спешното - в болница. Приеха го с диагноза "gastroenterocilitis acuta".
Напр. изсл. Отхвърлиха хепатит. Ще напиша и резултатите:
СУЕ -15 mm, HB -137; Er -4.87, Leuc-7.3; Ht -0.4; Tr -396; Gra -64.8%, Ly-25.0%;Mo -10.2%, K-4.4; nA -143; кр. билирубин - 7.3/дир.-2.20; АСАТ -28u/l; АЛАТ -20u/l; Амилаза 29u/l; pH-7.32; BE 5.7ммол/л. Фекални проби /-/ отр.
Урина -алб.-/опал/, зах/-/. к.тела /+/, бил./-/, уробил./л.ув./,сед -2-3 Leuc, крист.пик.к-на.
Следват вливания - Ser.glucosae - 4 банки, Sol.glucozae 5%-2 банки. Даваха му да дъвче биогая 2 пъти на ден.
На 5-тия ден вечерта отново се изака -започна течно, после стана кашаво.
Вчера/ 6-ти ден/ повърна веднъж в 11, но определено не беше много.
Тази сутрин ни изписаха. След което, пак към 11 отново повърна - 2 пъти.
Водих го при нашата педиатърка, според нея да изчакаме ден, два, и ако продължи - отново по болници...
Да допълня само, че температура не е вдигал, както и никакви болки в коремчето не е имал.
Благодаря на всички, които ме "изчетоха".