Докторе , здравейте! Отдавна не съм писала. Горе - долу справям се с научени от Вас съвети.
Само че в момента съм в лек конфликт с личния лекар на детето ми. Фактите:
От 29.12.2012г. детето кашля, първоначално кашлицата е суха, постопенно в дните стана влажна. Секрет от носа - бистър, говори "на нос". Температура няма.
В същия ден преглед при лекаря: обострена трета сливица (как я видя без съответния УНГ преглед незнам), задна хрема и оттам кашлица. Лечение: стеримар промивки, витамини Саностол, сироп Тусавит 3х 5 мл.
Към днешна дата - 04.12.2012г. обаче състоянието на детето си е същото, кашлицата стана "къртеща", няма секрет от носа, но пак има "говорене на нос".
Обаждам се на личната за да предупредя, че ще заведа детето на преглед утре и намеквам за МБ на носен секрет / снимка на бял дроб. Отговори ми се , че много съм обичала да се бърка носа на детето ми, не съм ли виждала какво е времето. Това обостряне и кашлица и говоренето на нос било от от промяната на климата, първия сняг и промяната в налягането.
Въпроси:
1. Според Вас нормална ли е кашлица с такава продължителност и трябва ли да се предприемат изследвания и какви?
2. Права ли съм да искам МБ на носен секрет, евентуално консултация с УНГ препоръчителна ли е?
3. Може ли гореописаното "да е от времето" ?