От фраксипарин нищо не разбирам, но за мамите с главоболие съм споменавала, че на мен ми е помагало вземането ан топъл душ, течащ върху главата ми продължително време.
Момичета, моята настинка много се засили Вече имам непрекъснато течащ или запушен нос, кихам, кашлям, боли ме гърлото и болката преминава към едното ухо, имам температура и много киселини, дори от водата. Притеснявам се, че с всички лекарства, които взимам ще навредя на бебо. Пия Стодал (хомеопатичен) за кашлицата, Стрепсилс за гърлото, Парацетамакс за температурата, Инфлуцид (хомеопатично) за настинката, Виброцил капки за течащия нос, Талцид за киселините. И към всичко това вземам и но шпа и магнерич Като ходеща аптека съм Знаете ли нещо ефикасно от народната медицина, с което да изключа поне някое от тези лекарства? Пробвах разтвор от вода с хималайска сол за запушения нос, не действа... Моля помагайте
Linapoli дано бързо да се оправиш. Преди седмица и аз бях много болна, но поне нямах температура, и бях на същите лекарства като теб. Само дето вместо Стрепсил, док. ми беше изписала Трахизан.
Аз много се притеснявах от Виброцила за носа и за това, за да не прекалявам с него (използвах го само веднъж вечер преди лягане) си правех инхалации с лайка и солен разтвор за носа (сама си го правех).
За гърлото опитах с компреси от ракия - напоявам памук с ракия и компреса го връзвам на врата. Мисля, че малко ме облекчаваше.
Всеки ден, по три пъти, си правих следния разтвор: една чаена лъжичка ракия и една чаена лъжичка мед се разбъркват и се изпиват наведнъж. Много ми помагаше за раздразненото гърло.
П.П. Предполагам, че си ходила на лекар. Аз бях болна три седмици. След първата помислих, че съм се оправила, като тогава бях само на чай, но втората много се влоших и веднага на лекар. Важното беше, че гърдите ми бяха чисти и с малко повече търпение се оправих.