hrisi73, и аз бях почти през цялата бременност с по-високо кръвно. След прегледа при кардиолог пиех постоянно допегит - 1 сутрин и 1/2 вечер. Иначе се рових много в интернет за природни средства за сваляне на кръвното, тъй като последния месец се наложи да ми увеличат приема на допегит и изобщо не помагаше.
За приема на мляко и канела съм чувала, но лично аз не съм го изпробвала, защото навсякъде пишеше, че канелата предизвиква контракции и не е препоръчително да се приема през бременността. Намерих други рецепти - чай, приготвен от 1 пакетче мента, 1 пакетче маточина и 2 супени лъжици цвят от невен, заливат се със 800мл вряща вода и се оставя да поври малко(приблизително водата да остане 750мл), след като се охлади се прецежда и течността се разделя на три - сутрин, обед и вечер по 1 чаша преди ядене. Пробвах също и чай от корени от глухарче - с него се намаляват отоците и също спомага за сваляне на кръвното, но е адски горчив. 1 и 1/2 супени лъжици от корените се заливат със 750мл вряща вода и се оставя да се кисне докато изстине, после се прецежда и се разделя на три части - пие се преди хранене 3 пъти на ден. Аз редувах двата чая - един ден единия, на следващия другия. Също всеки ден пиех по 0,5л прясно изцеден сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон(моркова, ябълката и лимона ги използвах за подобряване на вкуса
). Освен това при високо кръвно се препоръчва повече почивка. Дано да съм ти помогнала.