0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #420 -: Декември 21, 2012, 17:14:47 pm »
Честито на мама Перличка! Ех, че хубаво!!!!
Боги - справила си се отлично - направо мама герой.Какви големи бебешоци.
Добре дошла Хриси 73. Има момичета около твоите седмици. Питай каквото те вълнува. По-напредналите мами дават много полезна информация!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #421 -: Декември 21, 2012, 17:21:38 pm »
Хриси, лека и безпроблемна бременност, добре дошла в темичката .
« Отговор #422 -: Декември 21, 2012, 18:22:59 pm »
hrisi73, Добре дошла при нас. Аз съм емсец по-напред от теб, но каквото искаш питай... А и всички тук са много отзивчиви :)
desita_r, Наистина растат бързо малките човечета... Вече искам да са минали 9 месеца и да си го гушкам. Нямам търпение :) А корема почти не ми личи още с тези дебели дрехи. Още не съм го усетила. И док. ме попита да ли го усещам :(
По-напредналите мами - кога усетихте първите ритничета? И да питам - боли ме корема, знам, че е нормално, но пия но шпа и магнерич и пак си имам болка. Не е постоянна, повече е при размърдване. Така ли ще е до края?

« Отговор #423 -: Декември 21, 2012, 19:22:28 pm »
hrisi73 добре дошла. Лека и безпроблемна бременност до финал. Всички мами са много готини и отзивчиви, така че каквото те интересува, може спокойно да питаш :)
Linapoli аз още от третия месец съм нетърпелива. Все си мечтая как ще гушна малкия бебок:) Относно болките: аз бях с болки от самото начало и като теб все се питах така ли ще е до края. Към 22-23 седмица, смело мога да кажа, че болките изчезнаха. Дори в началото си мислех, че нещо не е наред, тъй като бях свикнала вече с тях. Смахната работа е моята  osi_15. Към момента аз пия само магнерот. Дано и при теб изчезнат скоро, че наистина изобщо не е приятно.

« Отговор #424 -: Декември 21, 2012, 19:34:14 pm »
И аз още не усещам бебетата...нямам и идея какво точно да очаквам.Една моя позната ми каза,че усетя ли ги,ще разбера със сигурност...сега на моменти имам странни, да кажем..усещания...но все си мисля,че не е това...Знам,че има време, ама все пак се чудя :)
« Отговор #425 -: Декември 21, 2012, 19:44:07 pm »
Ами аз усетих бебчо някъде около 16-та седмица, но то беше като пърхане или по-скоро като бълбукане на вода :) От тогава го усещам, но не всеки ден. Има дни, в които нищо не усещам. Но сега от около седмица, усещам ритничета и определено се чувствам много по-добре така :)

« Отговор #426 -: Декември 21, 2012, 19:47:57 pm »
Аз усетих бебчо някъде към 20 седмица. И преди това имах някакви съмнения, но не бях съвсем сигурна. Лекарката ми каза, че за първа бременност е съвсем навреме. В началото чувствах нещо като трептене в корема ми, като пулсации, като хлътване и изпъкване на коремната стена, после разбрах, че са малки сладки бебешки ритничета.
Казва ти ехееей, здравеей, мамо  :hello2:

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #427 -: Декември 21, 2012, 19:58:44 pm »
Аз усетех бебчо около 18-та седмица като пърхане.Сега корема ми на моменти е като бурно море. :D
Добре дошла на hrisi73 и лека бременност. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #428 -: Декември 21, 2012, 20:40:25 pm »
Благодаря ви момичета.Аз засега имам притеснения с кръвното си ,днес ходих на лекар насочиха ме към кардиолог ,но нали се сещате ,че в почивните дни няма как да стане,някой да даде съвет как да се справя с така наречените бабини рецепти до прегледа ми.Кръвното ми е около 140/90 130/80 в тези граници
« Отговор #429 -: Декември 21, 2012, 21:05:01 pm »
Hrisi73,добре дошла и от мен!Дано да мине бързо времето до термин! :)

За сваляне на кръвното аз това,което знам е:кисело мляко с канела и да се пият по-малко течности!Избягвай кафето и кока колата!
Дано да ти помогне! osi_9

[/url]
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #430 -: Декември 22, 2012, 09:54:28 am »
Добре дошла Хриси! Лека и безгрижна бременност ти желая и здраво бебенце или пък 2 ;)
Момичета тази сутрин пак имам бледо кафяво зацапване като ходих до 00. Тъкмо вчера се радвах, че два дни всичко е чисто. И аз от време на време си имам леки болки, но ако не се тревожех и вглеждах, сигурно нямаше да ги забележа. Продължавам да лежа и да се моля всичко да е наред с бебчо.
Понеже ми е втора бременност и имам идея какво да очаквам, май усетих един два пъти едно гъделичкане от човечето. Дано е добре. Така искам вече да е лято и с принцесата ни да излизаме на двора на слънчице  :bori_010:

*
« Отговор #431 -: Декември 22, 2012, 12:11:06 pm »
Бебе–2013 и аз искам вече да е лято и да се разхождам с бебчо. :-) Макар че все още ми е интересно как ще се справя с 2 деца :-D  То сигурно тъкмо големия ще се открехне за бели и ще се появи второто :-) И на мен ми се иска второто да е момиче, но важното да са живи и здрави, пък каквото сме го направили

« Отговор #432 -: Декември 22, 2012, 12:48:10 pm »
bebe_2013 дано това зацапване да спре. Важното е, че на последния преглед бебчо е добре и че не се виждало никакво отлепяне. Може би се изчистваш :ask: Пази леглото, недей да ставаш и си почивай. Продължавай с положителните мисли и всичко ще бъде наред :)
hrisi73 дано се нормализира кръвното, че да не те стресира така. Аз до сега не съм имала високо кръвно и нямам представа какво трябва да се прави.

« Отговор #433 -: Декември 22, 2012, 13:52:42 pm »
Аз вече почти непрекъснато усещам движенията на бебето, дори понякога ме буди нощно време  :lol: Но все още се усещат като пулсации, а външно и при допир не се вижда :)
Аз обикновено имам болки ниско долу в корема, но се оказа, че бебето е ниско и затова усещам тежест. А вече се обазаведох и с киселини - много гадно  :x но ще търпя...
Бебе, а ти слагаш ли утрогестан вагинално? Моите зацапвания в началото се оказа, че са от утрогестана, като започнах да го пия и зацапванията спряха, но аз май бях писала за това.
Приятна почивка момичета! Вие ще пътувате ли някъде по празниците? Ние щяхме да ходим на една хижа близо до Доспат, но се отказахме...с тези контракции, които получих на два пъти не смея да мръдна никъде. Нищо, важното е бебчето да е добре  :)

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #434 -: Декември 22, 2012, 16:22:17 pm »
Десита, благодаря ти -пия го утрогестана. Дано всичко е наред с всички наши така желани бебета :balk_602:

*
« Отговор #435 -: Декември 22, 2012, 16:43:45 pm »
Здравейте мамчета :)
Hrisi73 добре дошла миличка, лека и безпроблемна бременност и на финала здраво бебче :)
Момичета, искам да ви питам при настинка какво пиете? Имам лека температура, хрема и отвратителна кашлица, не мога да спя даже... Освен чайче нищо друго не смея да пия.
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #436 -: Декември 22, 2012, 17:53:36 pm »
Дяволче, колко лека температура? До колко знам около 37-37.2 е нормално при бременни. Иначе моят лекар ми разрешава хомепатия, а когато правих инвитро ми казаха, че парацетамолът се приема за безопасен. Но все пак най-добре да се свържеш с доктор и разбира се да го предупредиш, че си бременна. Как е зацапването?

« Отговор #437 -: Декември 22, 2012, 18:09:33 pm »
malkoto_dqvolche, bebe_2013 е права за температурата. Дори моята АГ ми е казвала, че температура до 37,4-37,5 е абсолютно нормална при бременност. Може да опиташ с хомеопатия или с парацетамол. В първите месеци аз също бях настинала, но се оправих само с чай (в промишлени количества) и пиех повече течности. Знам, че в началните месеци не е препоръчително приемането на медикаменти, за това е хубаво и лекар да те види, за да може и той да прецени какво да ти предпише.
Скорошно възстановяване:)

П.П. Надявам се, че вече няма зацапване и се чувстваш добре.

*
« Отговор #438 -: Декември 22, 2012, 18:27:08 pm »
Bebe, беше 37,5. И аз знам за парацетамола, но все пак викам да попитам за всеки случай :) А случайно фервекс или тайлолхот мога ли да пия? Основната им съставка пак е парацетамол  :ask: Иначе съм в Англия, тук за всичко парацетамол изписват :) Сега съм по-добре, зацапването спря засега, да не чува дявола :) Иначе много ми е отпаднало, спи ми се и ми се повдига като хапна малко, но е нормално, не се оплаквам  :D
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #439 -: Декември 22, 2012, 18:32:05 pm »
hrisi73, и аз бях почти през цялата бременност с по-високо кръвно. След прегледа при кардиолог пиех постоянно допегит - 1 сутрин и 1/2 вечер. Иначе се рових много в интернет за природни средства за сваляне на кръвното, тъй като последния месец се наложи да ми увеличат приема на допегит и изобщо не помагаше.
За приема на мляко и канела съм чувала, но лично аз не съм го изпробвала, защото навсякъде пишеше, че канелата предизвиква контракции и не е препоръчително да се приема през бременността. Намерих други рецепти - чай, приготвен от 1 пакетче мента, 1 пакетче маточина и 2 супени лъжици цвят от невен, заливат се със 800мл вряща вода и се оставя да поври малко(приблизително водата да остане 750мл), след като се охлади се прецежда и течността се разделя на три - сутрин, обед и вечер по 1 чаша преди ядене. Пробвах също и чай от корени от глухарче - с него се намаляват отоците и също спомага за сваляне на кръвното, но е адски горчив. 1 и 1/2 супени лъжици от корените се заливат със 750мл вряща вода и се оставя да се кисне докато изстине, после се прецежда и се разделя на три части - пие се преди хранене 3 пъти на ден. Аз редувах двата чая - един ден единия, на следващия другия. Също всеки ден пиех по 0,5л прясно изцеден сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон(моркова, ябълката и лимона ги използвах за подобряване на вкуса :)). Освен това при високо кръвно се препоръчва повече почивка. Дано да съм ти помогнала. :)