Мира, добре дошла!
Напълно разбирам какво ти е - и нашите са много чакани (заедно сме от далечната 1995 г.) За повръщането погледни в предишната тема. Момичетата бяха дали идеи за чай и бисквитки с джинджифил. На мен също ми помагаха обикновените бисквитки.
За хемоглобина - просто наблегни на богати на желязо храни (спанак, коприва и т.н.) Аз не ям месо и затова наблягам на сирене, кашкавал, извара, боб, грах, леща, киноа, ленено семе, орехи и сурови ядки (лешници, бадеми, кашу) по съвет на д-р Сигридов. Обяснявам по-подробно за храненето, тъй като и някой друг ме беше питал. 80% от въглехидратите на закуска, а вечер предимно протеини и витамини. Важно е да се ядат качествени и разнообразни храни и да не се тъпчем с боклуци. Все пак ще имаш да захранваш и двете мъничета в теб. Хапване по-често, а не по много.
Наистина е рано да почваш с хапове от сега. Можеш да си вземеш салата от червено цвекло и моркови (аз добавям зехтин и орехи и е супер) и сусамов тахан. Аз си го разбърквам с една лъжица мед. За витамините - аз и сега не пия. Просто хапвам поне 2-3 пъти на ден плодове. Сега поне плодове и зеленчуци се намират и през зимата
Но и с тях не трябва да се прекалява количествено, тъй като в някои има много захари.