0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #580 -: Януари 07, 2013, 20:18:04 pm »
Бубулина, според мен то е повече за удобство на майката да е във вашата стая, от колкото че той разбира.
но повярвай ми, аз откровено вярвам, че той се чувства по-спокоен когато чува познати звуци, наблюдавала съм го и за това мисля така...За удобство, той спи по 10 часа-дали ще е отделен или при мен, все тая.. :D Но иначе разбирам, какво имаш предвид. Аз съм на мнение, че майката не трябва да слуша мненията на околните, а да прави това, което сърцето и подсказва...В моя случай, ние все още имаме нужда един от друг /което знаеш, при мъжете е доста преходно и скоротечно явление/ :lol:
Може,ти си знаеш бебето. Според мен това си го разбираш с течение на времето. Приемерно ти казваш твоето се успокоява. Ама това си го разбрала след като се е родил и си го гледала поне няколко дена.  Моите се успокояваха от допир, та само спане до мен не беше достатъчно. Та мисълта ми е, че хората правят планове преди да се роди бебето. Пък какво ще стане с плановете вече не се знае. Ако не става, сменят се. Не мисля, че някой си изнася бебето в другата стая, ако мисли, че няма да му е добре. Обаче ако на тяхните бебета наиситина им е все тая, това е удобство, ако не им пречи на тях. Така мисля аз. За мен беше по-спокойно да е до мен, за други не е така. Аз го отдавам на това, че първо бебе, треперех и за всичко, страх ме беше да не спре да диша и дори в началото почти не спях да я проверявам да не е спряла. С Андреа вече бях много по-спокойна, затова и като започна да шуми беше изнесена в хола милата. Понякога спях там, понякога не, според зависи. После започна да повръща и беше с рефлукс до близо 9 месеца, та заспиваше месеци наред в ръцете ми, че да е изправена поне половин час след храна. А и двете ми деца са спяли без одеала и въобще нищо в леглото, така че това не ми е било притеснение.

 Аз също не вярвам, че изнасянето в друга стая правело бебето самостоятелно и ако някой заради това го прави, то е излишно.  

При нас сега Андреа се успокоява от гласа ми. Като започне да мрънка посред нощ и само и казвам нещо или шшшш-кам и се успокоява. Не винаги, но повечето пъти.

Съгласна съм, че трябва да правиш това, което сърцето ти подсказваи да не слушаш околните.

Вие сте късметлии с тези 10 часа :-).

 
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 20:21:43 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #581 -: Януари 07, 2013, 22:24:07 pm »
Мери Попинз, при болки подобни на ПМС е добре да те види доктор. И аз казвам, че може да са контракции и ще ти дадат да пиеш повече магнезий, но шпа и т.н. Получават се такива неща.
Боби, виждам, че децата ти са с много малка разлика. Аз скоро родих и понеже годините хич не са ми малко и имам заповед от ФАР, си мисля за второ дете. Притеснявам се как ще се оправям с две с малка разлика. Ти какво ще кажеш? Много ли е трудно?
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 22:28:23 pm от maya_the_bee »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #582 -: Януари 07, 2013, 22:37:11 pm »
нали знаете,че обикновено ние се нагаждаме по децата си,не обратното.Никола от как се е родил не е спал в леглото си,пък камоли в друга стая.Спи само върху мен от болницата още,рядко до мен и то ако е заспал докато го кърмя легнала.А го оставя и веднага е ококорен и реве.Та аз спя вече 2м. в полуседнало положение.Понатъртих се вече,ама пък от друга страна ми е мноого хубаво да си го гуша,ей сега ще порасне и няма да ми дава .Освен това яде на всеки 2 часа през нощта и не си представям да да се разхождам из стаите.Сега само бутам цицата и си заспиваме и двамата.
Георги пък си спеше в леглото от първият ден ,но в нашата стая .Имаше един период от няколко месеца,в които реши да спи с нас,но отмина и пак си легна на леглото.Като се преместихме в наше си жилище,си отиде в самостоятелна стая и нямаше никакви проблеми с отделянето.
И аз като буболинка не мога да си представя да е сам в друга стая.И двете ми деца не съм оставяла и за 10 мин. сами.Георги започнах да го оставям като заспи и да ходя в хола към 8-9 месечен някъде.Ма аз до някъде съм тежък случай  :lol:,той ще направи скоро 5г. и още не е оставян на баби или другаде без нас.

Та всеки да направи ,както му диктува сърцето.
<br />
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #583 -: Януари 07, 2013, 22:46:59 pm »

Боби, виждам, че децата ти са с много малка разлика. Аз скоро родих и понеже годините хич не са ми малко и имам заповед от ФАР, си мисля за второ дете. Притеснявам се как ще се оправям с две с малка разлика. Ти какво ще кажеш? Много ли е трудно?
Ако ти кажа, че е лесно ще те излъжа. Зависи от децата. При мен трудно беше първото, понеже хич не спеше и ходехме като сомнамбули и двамата в мъжа ми. Таман започна повече да спи, роди се второто. Тя обаче беше по-лесна. Първите три месеца изкара предимно в спане, та беше по-лесно, ама пък всеки спи по различни времена и пак е изморително. Веднъж като ги организираш да спят по едно време, а не всеки когато на него му е кеф, нещата се улесняват, понеже и ти спиш по-нормално.


  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #584 -: Януари 08, 2013, 08:57:03 am »
Благодаря за милото посрещане.
Да кажа и аз как е при нас със спането, от както се е родила спи в нашата стая, дълго време ставах да слушам дали диша, проверявах дали не се е завила през глава и ние също спяхме на светната лампа месеци наред. В началото беше на смесено хранене, после изцяло на АМ, будеше се често през нощта , никак не си представям да я бях оставила в другата стая и да прехвърчах до там, това означаваше да не спя грам, а и моето дете като малката на Боби издаваше едни странни звуци като съвсем малко, които на бебефона биха звучали още по-влудяващо.
Наистина момичета, планирайте нещата така както ви се иска, а след това в зависимост от бебето ще разберете дали е правилно.
Сега съм се замислила, че като се роди второто бебе, няма как да спят и двете в спалнята, защото каката ще се буди непрекъснато. Приемам съвети кога и как е най-добре да се опитаме да я оставим да спи в друга стая.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #585 -: Януари 08, 2013, 10:00:53 am »
Десита, бебетата са една стая по средата на отделението, виждат се отвсякъде. Можеш да го оставиш там , може да си го вземеш през деня. През нощта не спят при теб, взимат ги за преобуване преди всяко кърмене.По принцип след секцио те изписват на петия ден, първите два дни бебето само ти го водят да го видиш и да го слагаш на гърда, след втория можеш да го храниш с добавка, да го кърмиш и да си стои основно при теб. На този етап, знаеш, те основно спят, не плачат и не пречат на другите да си почиват, ако искат.
Имел, още веднъж много благодаря!


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #586 -: Януари 08, 2013, 10:20:06 am »
Поздрави на всички мами и бъдещи мами в темата :D Аз съм на финала вече :D да видим само как ще протекат нещата.
За стаите ми се прииска да се включа, аз за първото също питах във форума и преобладаваха мнения, че ще ми е по-удобно да е в нашата стая. Моето вътрешно убеждение обаче беше друго - хем на детето да му е спокойно, да не му пречим, хем аз имам проблеми със съня и се приспивам я с телевизор, я с книга. (Всички казаха, че въобще няма да ми е това проблема, като се роди бебето, но проблемът си остана). Така че Малкият от ден едно си спа в неговата стая, само Майка ми (и тя нещо се притесни накрая как така съвсем само бебето ще спи) - спа при детето 10-тина дни.
Сега, спасението за този вариант е видео бебефон, аз в началото бях притеснена ще върши ли работа, но се виждаше всичко перфектно. Малкият беше с рефлукс и падна голямо повръщане цяла година, но всичко се виждаше идеално на бебефона и не съм се притеснявала.
Това, че няма да й се разкарва на майката от стая в стая аз също не го усетих хич като проблем, но явно е индивидуално.
Като споделихме на педиатъра, че ще спи само бебето, тя одобри и каза, че един възрастен "издишвал" въздух като за не помня колко бебета :lol:
Детето си спи много спокойно и досега, сега вече е голям и сутрин, като се събуди, идва при нас да се гушкаме :D

Сега бебе №2, живот и здраве, пак мислим да си спи в самостоятелна стая.

П.С. Да добавя, че според мен бебето от ден едно трябва да е със спална торбичка и в леглото да няма нищо друго, освен долен чаршаф с ластик и бебето :D (за безопасност)
« Последна редакция: Януари 08, 2013, 10:22:37 am от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!







Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #587 -: Януари 08, 2013, 11:12:55 am »
Мери Попинз добре дошла и лека бременност до финал. И аз смятам, че болките подобни на ПМС може би са контракции. Аз имах подобни някъде към 15-16 седмица. Хубаво е да те види лекар, дори и само за твое успокоение.
FreshBreeze спокойни оставащи дни до срещата с малкото съкровище. Пожелавам ти леко раждане.
  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #588 -: Януари 08, 2013, 11:48:33 am »
П.С. Да добавя, че според мен бебето от ден едно трябва да е със спална торбичка и в леглото да няма нищо друго, освен долен чаршаф с ластик и бебето :D (за безопасност)
Точно така, препоръките са да не се слага одеало до една годинка.
 Андреа се увиваше за секунди направо беше страшно. Ведъж бях сложила в леглото една хавлиена кърпа под нея и  я намерихме ( а хем бяхме будни и в стаята) с увита глава. Веднъж я бях оставила на пода пред телевизора на едно одеало да си ритка и тя беше хванала единия край и се въртяла с него, та цялата цялята се беше завила на руло в него. Направо ми се изправиха косите, когато мъжът ми ме викна да ми каже, че това е Андреа, понеже Ивана не ги правеше такива и през ум не ми минаваше подобно нещо.


  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #589 -: Януари 08, 2013, 12:23:18 pm »
Момичета искам да ви попитам за вашето мнение относно едно нещо, което много ме вълнува в момента...!
Решили сме да направим самостоятелна бебешка стая за нашето човече в която да го настаним от първият му ден у дома. Първоначално аз ще си спя при него до като се климатизира и постепенно смятаме да го оставим да си спинка само...
Какво мислите вие?
Така процедирахме с дъщеря ми. Спах при нея до момента, в който започна да спи по цяла нощ. При нея беше към третия месец. Изцяло съм за този вариант, но всичко зависи от бебето. Някои много дълго време се будят по няколко пъти на нощ.
Има и нещо друго -Мия не понасяще  да я държат, камо ли да спи с някого. Пробвали смед 2-3 пъти да спи в едно легло с мен, е повярвайте ми -нито тя успя да спи, нито аз. Тя ставаше несспокойна ако има някой близо до нея. И досега си е такава, просто си има нужда от личното пространство. Ще видим как ще е с бебето сега, но ще подходя по същия начин. Първоначално ще преместим Мия в друга стая, докато бебето започне да спи по цяла нощ. Не ми се иска да се буди и тя, пък после ще си спят заедно в стаята. Не е имало случай да не я чуя по бебефона. Не подценявайте майчиния инстинкт.
« Последна редакция: Януари 08, 2013, 12:35:01 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #590 -: Януари 08, 2013, 14:08:12 pm »
Добре дошли на новите мамчета и леки бременности :)
Фреш, то не останало - всичко да мине леко и да се гушнете живи е здрави с малко слънчице!

Сега не мога да си представя да оставя бебчето в друга стая - толкова съм го чакала... Мисля, че и двамата ще се успокояваме само да усещаме присъствието на другия. Това е като гушкането - казват не го носете и гушкайте да не свиква. С кое да не свиква - че мама и тати го обичат и му се радват? Ами като поотрасне само ще ни "отреже". Показването на обич постоянно е важно - дава усещане за щастие, увереност. А пък да спя отделно от мъжа ми - пак не ми харесва. Ако си имаме голям ревльо - може да вдигне къщата на крак и пак ще го чуе и тати :)

Да питам само - Мазнейкова нали в св. София на бул."България" приема за ФМ? В старите теми основно мнения за нея видях, но не и актуални координати.


*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #591 -: Януари 08, 2013, 15:18:35 pm »
Бебе, ако искаш наистина добър специалист по ФМ, мога да помогна да отидеш при д-р Сигридов. Това е Човекът и Лекарят, който най-добре разбира тази материя. Специализира тясно оглед на сърчице и всякакви дребни, тайни и много важни детайли в развитието.
Иначе д-р Марков
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=144
е другото име, на което бих се доверила.
Поздрави и гушки на теб и тумбака.
Мира


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #592 -: Януари 08, 2013, 15:24:45 pm »
Възхищавам се на смелостта на такива мами и татковци, които могат да оставят бебенцето в другата стая самичко...ние цяла вечер сме на включена нощна лампа, като аз се събуждам през час и все проверявам дали е добре, не мога да се успокоя. Освен това нали трябва да се кърмим 2-3 пъти през ноща, така само се присягам, вземам я и я храня...а ако е в друга стая - голямо разкарване ще стане. Таткото си е при нас, някоя вечер отива и в другата стая да спи за да презареди, но в никакъв случай не всяка вечер. Относно гушкането - постоянно я гушкам и все не ми стига и не се притеснявам, че ще я разглезя...времето минава толкова бързо, и ей сега ще порасне, искам да си я глезя и гушкам сега,когато си му е времето :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #593 -: Януари 08, 2013, 17:38:44 pm »
Бебе, ако искаш наистина добър специалист по ФМ, мога да помогна да отидеш при д-р Сигридов.
Много ти благодаря, Мира. Имам час и за него, но ми се искам да ида и до Мазнейкова - двойна застраховка :oops: Нали знаеш - шубето е голям страх.

Драконче, едва ли ще я разглезиш - просто ще се чувства мнооооого обичана и защитена.  :balk_21:


*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #594 -: Януари 08, 2013, 17:49:13 pm »
Мазнейкова отдавна набляга на търговията, а не на медицината. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #595 -: Януари 08, 2013, 18:26:20 pm »
write препоръчваш д-р Сигридов и аз исках при него но ме насочиха към д-р Михова ,мнение за нея може ли да дадеш?
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #596 -: Януари 08, 2013, 19:16:39 pm »
Напълно споделям мнението на White, bebe_2013  :wink: Преди няколко години, въпросната госпожа ми искаше 500лв за операция на миома на матката, която единствено и само тя видя... 8O Не мисля, че ти трябва преглед точно при нея..но решението си е само твое, разбира се.
Довери се на препоръчаните ти специалисти, аз съм с добри впечатления и от д-р Милена Цолова от "Фемина".
И аз като Дракончето непрекъснато гушкам ли гушкам..., въобще не се притеснявам от разглезване. Той вече изразява с усмивка всеки път, когато ме "пребори" да ми се увеси на ръцете, щом това го радва толкова, коя съм аз да му отказвам  :D
Сигурно като стане  10 кила няма да мисля така, ама ще му мисля тогава... :lol:
« Последна редакция: Януари 08, 2013, 19:21:22 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #597 -: Януари 08, 2013, 20:07:33 pm »
write препоръчваш д-р Сигридов и аз исках при него но ме насочиха към д-р Михова ,мнение за нея може ли да дадеш?
според мен и д-р Михова е много добър избор, аз нямам забележки засега към нея.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #598 -: Януари 08, 2013, 22:55:35 pm »
Момичета,да ви попитам нещо,тази вечер ме обхванаха едни мисли.Не съм се излседвала за токсиплазмоза,късно ли е вече за такова изследване.Какво може да се направи ако съм болна.Никой не ме е насочвал да се изследвам ,нито д-р Сигридов ,нито там където си водя ЖК.И още за нещо се чудя всички ли ги излседват за гестационен диабет или само ако имаш предпоставки.Как се прави това изследване,чувала съм,че се пие глюкоза,така ли е или се взима само кръв.Объркана съм ,дано сте ме разбрали и двата показателя ли трябва да изследвам за токсиплазмозата?
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #599 -: Януари 08, 2013, 23:19:39 pm »
Emilia,аз също се бях притеснила за това,че не съм изследвала токсоплазмоза и д-р Михова ме пита дали имам котка/аз нямам/но ако толкова държа да си пусна и двете ,но ми каза по-нататък.
За гестационния диабет по принцип първоначално можеш да пуснеш само кръвна захар и ако е над 5,5-6,0 тогава се прави натоварване с глюкоза/взимат ти кръв на гладно,след 1 час изпиваш глюкоза разтворена във вода пак взимат кръв и след още един час за последно пак ти взимат кръв и това е/.

[/url]