Поздрави на всички мами и бъдещи мами в темата
Аз съм на финала вече
да видим само как ще протекат нещата.
За стаите ми се прииска да се включа, аз за първото също питах във форума и преобладаваха мнения, че ще ми е по-удобно да е в нашата стая. Моето вътрешно убеждение обаче беше друго - хем на детето да му е спокойно, да не му пречим, хем аз имам проблеми със съня и се приспивам я с телевизор, я с книга. (Всички казаха, че въобще няма да ми е това проблема, като се роди бебето, но проблемът си остана). Така че Малкият от ден едно си спа в неговата стая, само Майка ми (и тя нещо се притесни накрая как така съвсем само бебето ще спи) - спа при детето 10-тина дни.
Сега, спасението за този вариант е видео бебефон, аз в началото бях притеснена ще върши ли работа, но се виждаше всичко перфектно. Малкият беше с рефлукс и падна голямо повръщане цяла година, но всичко се виждаше идеално на бебефона и не съм се притеснявала.
Това, че няма да й се разкарва на майката от стая в стая аз също не го усетих хич като проблем, но явно е индивидуално.
Като споделихме на педиатъра, че ще спи само бебето, тя одобри и каза, че един възрастен "издишвал" въздух като за не помня колко бебета
Детето си спи много спокойно и досега, сега вече е голям и сутрин, като се събуди, идва при нас да се гушкаме
Сега бебе №2, живот и здраве, пак мислим да си спи в самостоятелна стая.
П.С. Да добавя, че според мен бебето от ден едно трябва да е със спална торбичка и в леглото да няма нищо друго, освен долен чаршаф с ластик и бебето
(за безопасност)