0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #560 -: Януари 07, 2013, 12:53:07 pm »
Момичета искам да ви попитам за вашето мнение относно едно нещо, което много ме вълнува в момента...!
Решили сме да направим самостоятелна бебешка стая за нашето човече в която да го настаним от първият му ден у дома. Първоначално аз ще си спя при него до като се климатизира и постепенно смятаме да го оставим да си спинка само...
Какво мислите вие?
Краси

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #561 -: Януари 07, 2013, 13:13:55 pm »
krasunka, аз лично съм за, но докато малкото яде и се буди през нощта трябва да си в стаята му.А това може да отнеме доста време. Иначе ще стане егати обикалянето от вашата в неговата стая, па макар и да са съседни.
Аз смятам второто като се роди, баткото и таткото да отидат в друга стая са спят а ние с малкия в спалнята и сигурно догодина (хе хе  :lol:) живот и здраве малчуганите в отделна стая.


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #562 -: Януари 07, 2013, 13:20:49 pm »
Честита Нова година на всички!
Щастлива съм да се запиша в тази толкова прекрасна тема за втори път. Живот и здраве през август очакваме нашето второ бебче,след 5-ти опит ИКСИ.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #563 -: Януари 07, 2013, 13:25:08 pm »
krasunka, и ние сме решили същото. Живяла съм в САЩ няколко години и там бебетата спят отделно от ден първи. Нищо им няма. Наблюдават ги само с бебефони с камера. Моят мъж вече е измислил система за наблюдение на бебешката стач с камера свързана към телевизора във всяка една стая и към мобилните ни телелфони. Отделно сме решили да обзавеждаме стаята не за бебе, а направо детска, т.е. с по-голямо легло, бюро и гардеробче. Отделно ще има бебешко креватче разбира се. Затова в началото, и ако се налага естествено по-нататъка, аз ще спя при бебо. Иначе стаите ни са врата до врата и с обща тераса. Не ме притеснява минаването от стая стая по цели нощи, не виждам разлика от това да станеш до съседното легло и да отидеш до съседна врата. Сънят пак ти е разбит.

krisi1812, добре дошла отново в най-хубата тема  :bighug: Лека бременност до края!



Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #564 -: Януари 07, 2013, 13:31:10 pm »
krasunka, аз също съм за това от самото началото бебчо да бъде в друга стая. За съжаление, на този етап ние няма как да го направим тъй като нямаме пространство. Една приятелка, която ражда миналата година направи абсолютно същото. Обзаведе отделна стая за бебчо, като тя спеше при него. Смятам, че по този начин могат да се избегнат доста неудобства за в бъдеще - детето да спи при мама и тати, да бъде отделено на по-късен етап и т.н.
krisi1812 добре дошла за отново :) Пожелавам ти лека бременност и здраво бебче на финал.
  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #565 -: Януари 07, 2013, 13:50:01 pm »
Красунка, ние също направихме стая на бебчо. Купихме и едно голямо легло, на което спя аз. За момента така ми е по-удобно. Иначе като сме в хола следим по бебефона какви ги върши  :lol:
Толкова години съм я гледала тази стая празна и съм стояла вътре, и съм се молила за това човече, че хич не съм се замисляла какво да правим.

Криси, леки 9 месеца. Дай Боже всекиму тази радост да се запише поне два пъти в най-хубавата тема  :D.
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #566 -: Януари 07, 2013, 14:01:21 pm »
И ние имаме отделна стая, още съм в  чудене дали да не го заселваме дирактно там.
Но всички познати ме съветват да е при нас, иначе трябвало да се разхождаме по цели нощи, та още се колебая.
Само знам че няма аз да съм в една стая, а мъжа в друга, той и без това почти не спи, тъкмо да си има занимавка  :lol:
За през деня обаче си мисля да вземем от тия подвижни сгъваеми легла, и не знам дали бебетата свикват с леглата и дали няма да е проблем вечер да спи в едно, а през деня в друго и накрая да стане излишно?
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 14:03:01 pm от pop4o »
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #567 -: Януари 07, 2013, 14:07:10 pm »
krisi 1812, честито миличка. Много се радвам за теб. :party:  Разликата между децата ни ще е една и съща  :lol:


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #568 -: Януари 07, 2013, 14:22:25 pm »
Аз също съм с отделна стая за бебетата-дори не съм се замисляла редно или нередно е- така си го представях (Врабчо, и нашата стая стоеше така негласно изказана,че ще бъде за детето ни),после някои майки започнаха да ме "поучават" как не било хубаво така. Затова пък аз спрях да им споделям-в крайна сметка каквото ние решим,това. И при мен ще има легло в нея, където ще спя аз в началото,а може би и майка ми,когато идва да помага по-натам. Дори четох в една американска книга за отглеждане на близнаци,че така детето по-бързо се приучавало да различава ден нощ, спане-неспане, когато няма други хора,мърдащи около него (като съпрузите,които стават за работа,примерно) и мисля,че има резон.
При всички положения ще взема 2 кошарки-легла,които през деня да местя в хола,защото той е много слънчев и приятен. Поне засега това са ми решенията :D
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #569 -: Януари 07, 2013, 14:26:19 pm »
Моето момче си е в самостоятелна стая от самото начало. Първите 30-40 дни спях при него, след това сам. Подчертавам, че храних смесено от самото начало, както и че човечето си махна нощното хранене сам много рано. Не зная как е при дълги и чести кърмения и дали няма да е изморително трамбоване м-у двете стаи.

Това за съжаление не е гаранция, че ще си спи в стаята. При нас, след тръгването на ясла и честите боледувания, много бързо разбихме дисциплината и до сега спи 50/50 в леглото си и в леглото ни :) Само да са здрави! Другото ще го наредим.

Леко раждане около термин!!!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #570 -: Януари 07, 2013, 14:47:34 pm »
Нашата детска стая стои празна вече четири години, при всяко отваряне на вратата сме си казвали "Това е детската стая!" Сега вече когато осъществяваме мечтата си и нашето желано и чакано момче е на път искаме всичко за него да е идеално. Перфектната стая, перфектните дрехи, идеания живот - искаме да му дадем всичко, което можем!!!
Самостоятелната стая ми се вижда като част от живота, който не съм имала и винаги съм си мечтала за това. Като кажа на някоя позната за идеята си бебето да бъде самостоятелно все се намира някоя мама, която ще ми каже "А бе сега мислиш така, ама ще видиш после.Като дойде бебето пак ше говорим."
Аз също не виждам разлика между това дали ще ставам да го храня на отделното креватче или ще направя две крачки до съседната врата, така или иначе няма да се спи..., но това е част от радостта да си родител нали!?
Извинявайте за дългия пост, но нещо се вдъхнових. :-)
Супер сте момичета!!!

Криси, добре дошла. Лека бременност!
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 14:50:24 pm от krasunka »
Краси

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #571 -: Януари 07, 2013, 15:25:00 pm »
Да ви напомня момичета, за мамите с близнаци, има помощи за близнаци, по 600 лв. на дете, до навършване на 1 г. на децата, така че побързайте с тях.
Има и еднократна помощ при раждане, за близнаци са 2*600 лв..
Има и месечни добавки, за близнаци са по 52.50 лв. на месец, за двете 105 лв..

Успех на всички!
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #572 -: Януари 07, 2013, 16:15:16 pm »
То май тези до 1 год.важат за безработни и майки с мин.семеен доход 350 лв (не ъсм сигурна)-иначе еднократната помощ важи за всички - ама не се ли подават документи чак,когато се родят?
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #573 -: Януари 07, 2013, 17:02:09 pm »
Не, за всички деца са.


http://pomosti.oneinform.com/
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #574 -: Януари 07, 2013, 19:11:48 pm »
Имел, Марморанке, честити ви рожби!Вярвам, че сте посрещнали най-щастливата за вас Коледа и Нова година !Да са ви живи и здрави малките съкровища, да растат безгрижно за радост на мама и тате, да ви радват със своите игри и закачки, да виждате в очите им своето и тяхното щастие !

Фурия, Криси, лека и спокойна бременност и никакви тревоги!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #575 -: Януари 07, 2013, 19:34:26 pm »
Да се намеся малко по темата къде трябва да спи детето, че ми е слабо място... :wink: Изказвам лично мнение и не го смятам нито за меродавно, нито го натрапвам...просто споделям! Моя син спи при нас и честно казано, още спя на светната лампа..Смешно или не, аз това дете съм го чакала 10г. и от първия му ден стана най-важното нещо в живота ми...Как да го оставя сам, ако се задави с мляко недай си боже /и не го чуя/, ако се увие с одялцето /правил го е минахме на спален чувал/, ако му е студено/топло, ако е неспокоен, ако се чувства сам? Дали аз ще спя при него или той при нас, каква е разликата? Да го свиквам? На какво бога ми да свиквам едно толкова малко бебе? Че цял живот ще е сам?! Може ли той да направи разлика между сам и самостоятелен? Да му направя система за наблюдение сякаш е банка а не бебе, вместо просто да вдигна глава и да видя спи ли спокойно....а и аз покрай него...Не, това не е за мен! Има време за всичко това, лека полека ще го отделя, той си има креватче и знае, че там се спи.../против съм спането в леглото на родителите/. Предпочитам сега, след като 9 месеца е бил на уютно в мен, да продължава да се чувства сигурен, че мама е там и ще дойде ако трябва...Иначе ние сме на АМ, той заспива в 22ч и става обичайно към 7,00ч, нищо не ми пречи и стая си има...освен желанието, да му се порадвам до като спи и спокойствието, което присъствието ни с баща му осигуряваме... :wink: САЩ си гледали децата отделно от първия ден, а в Германия ги къпели 2 пъти седмично..Ми да, ама аз съм в България, къпя го всеки ден /той обича това!/ и ще спи при мен до момента, в който решим, че е готов да остане сам...Остоятелен.  :wink:
П.П. не искам да обидя никого! Това е просто мнение! Пожелавам ви лека и спокойна бременност, раждане около термин и много здрави и щастливи бебета!  :D
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 19:35:57 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #576 -: Януари 07, 2013, 19:47:03 pm »
Най-после се престрашавам и се записвам и аз в тази тема-очаквам близнаци живот и здраве в края на юли...Днес съм особено притеснена- имам болки в яйчниците и като седна имам чувството че са пораснали както по време на стимулацията и че са се смъкнали надолу...Знам, че трябва да ме боли като се разширява матката, но каква е болката,и дали има причина да се притеснявам ако е подобна на ПМС.Много ме е страх.От 2008 съм в този форум, отдавна не пиша, но сегаимам нужда от подкрепа и от някой, който да ме изкарва от филмите...Успех на всички бременни мами!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #577 -: Януари 07, 2013, 19:48:51 pm »
Бубулина, според мен то е повече за удобство на майката да е във вашата стая, от колкото че той разбира. При положение, че си спи сам в креватчето, то на него му е все тая ти дали ще долетиш от другата стая или от 3 метра, важното е да си там когато повика. За теб е разлиакта, не за него. Андреа още спи при нас,защото се буди през нощта и трябва да я успокоя. Отнема секунди, но не искам да имам две събудени деца, с които да се оправям, понеже имам само една детска стая.Понякога, когаот много ми се спи, като тази нощ, я взимам в леглото си. Не искам да я свиквам, но пък каот не мога да си отворя очите от преумора и това е вариант. Ивана я отделихме на 8 месеца и до сега си я слушам с бебефона. Като се будеше, просто отивах при нея, не е толкова далече, на някои хора стаите са им по-големи:-)... обаче по-добре спя и аз понеже тя много се въртеше и шушкаше. Андреа също известно врема като съмвсем малка я бяхме махнали от стаята ни, защото никой освен нея не спеше от шумовете, които правеше. Та тогава имах 2 бебефона  в стаята :-). После като спря, я сложихме пак при нас, че да е по-близо.Така че не мисля, че е за самостоятелност, а просто правиш, което ти е по-удобно.

Красунка, първоначално то бебето не може да види до тавана,камо ли да знае в коя стая е и въобще му е все тая дали спиш до него или не. Обаче на теб ще ти е по-лесно да спиш в близост до него. Аз дори спях първата седмица на светната нощна лампа, че да съм я наблюдавала. В един момент мъжът ми не издържа и каза, като съм искала да я видя, да съм си светнела, нямал проблем, но да не държа непрекъснато светнато. И беше прав, започнахме малко по-добре да спим, въпреки че непрекъснато светках :-).
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 19:58:53 pm от Bobbie »


  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #578 -: Януари 07, 2013, 19:57:24 pm »
Бубулина, според мен то е повече за удобство на майката да е във вашата стая, от колкото че той разбира.
Боби,да ти призная, ти си ми една от най-симпатичните участнички в този форум. :) Много съм те чела, почти винаги си в 10-та, макар и неприемливо за някои или малко остро "влизане". Ивайло ми е първо дете и за това няма да споря с теб...но повярвай ми, аз откровено вярвам, че той се чувства по-спокоен когато чува познати звуци, наблюдавала съм го и за това мисля така...За удобство, той спи по 10 часа-дали ще е отделен или при мен, все тая.. :D Но иначе разбирам, какво имаш предвид. Аз съм на мнение, че майката не трябва да слуша мненията на околните, а да прави това, което сърцето и подсказва...В моя случай, ние все още имаме нужда един от друг /което знаеш, при мъжете е доста преходно и скоротечно явление/ :lol:
П.П. моя мъж проявява търпение относно лампата, но мисля скоро трябва да се престраша да я загася... :oops: :D

Мери Попинз, по време на бременност яйчниците се качват с матката, в никой случай не се смъкват, надали те те болят...Ако болките приличат на болки от ПМС, възможно е да са контракции - посети лекар, дори за собствено успокоение...
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 20:02:07 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #579 -: Януари 07, 2013, 20:07:05 pm »
Да се намеся малко по темата къде трябва да спи детето, че ми е слабо място... :wink: Изказвам лично мнение и не го смятам нито за меродавно, нито го натрапвам...просто споделям! Моя син спи при нас и честно казано, още спя на светната лампа..Смешно или не, аз това дете съм го чакала 10г. и от първия му ден стана най-важното нещо в живота ми...Как да го оставя сам, ако се задави с мляко недай си боже /и не го чуя/, ако се увие с одялцето /правил го е минахме на спален чувал/, ако му е студено/топло, ако е неспокоен, ако се чувства сам? Дали аз ще спя при него или той при нас, каква е разликата? Да го свиквам? На какво бога ми да свиквам едно толкова малко бебе? Че цял живот ще е сам?! Може ли той да направи разлика между сам и самостоятелен? Да му направя система за наблюдение сякаш е банка а не бебе, вместо просто да вдигна глава и да видя спи ли спокойно....а и аз покрай него...Не, това не е за мен! Има време за всичко това, лека полека ще го отделя, той си има креватче и знае, че там се спи.../против съм спането в леглото на родителите/. Предпочитам сега, след като 9 месеца е бил на уютно в мен, да продължава да се чувства сигурен, че мама е там и ще дойде ако трябва...Иначе ние сме на АМ, той заспива в 22ч и става обичайно към 7,00ч, нищо не ми пречи и стая си има...освен желанието, да му се порадвам до като спи и спокойствието, което присъствието ни с баща му осигуряваме... :wink: САЩ си гледали децата отделно от първия ден, а в Германия ги къпели 2 пъти седмично..Ми да, ама аз съм в България, къпя го всеки ден /той обича това!/ и ще спи при мен до момента, в който решим, че е готов да остане сам...Остоятелен.  :wink:
П.П. не искам да обидя никого! Това е просто мнение! Пожелавам ви лека и спокойна бременност, раждане около термин и много здрави и щастливи бебета!  :D
:youwoman: :youwoman: