0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #400 -: Декември 20, 2012, 10:11:20 am »
Честито на мама Перличка! Бързо да се възстанови, за да може пълноценно да се радва на своето коледно подаръче! А бебето да е живо, здраво и много щастливо!  :party:
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #401 -: Декември 20, 2012, 10:24:59 am »
Здравейте, до сега не се включвах, но като прочетох за Перличка и :)
Пожелавам на малката Цветелина щастливо и палаво детство! Да радва мама и тате!
 :sunshine: Страхотна новина! Аз се чудех защо я няма на скайпа  :D хем беше казала, че събира багажа... Много, много хубаво!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #402 -: Декември 20, 2012, 13:04:55 pm »
Перличка,Честита дъщеричка!
Да расте здрава и много щастлива и да има много късмет в живота,а тате и мама много да са горди с нея!
 :welcome_1: osi_5 :bighug: :bighug: :bighug:

[/url]
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #403 -: Декември 20, 2012, 13:45:10 pm »
Момичета, някой имал ли е проблем с ниски нива на тромбоцитите? Моите са 69 при долна граница 140  8O Знаете ли това лекува ли се, изобщо какво означава? Лекаря ми се надява да е лаб. грешка, а при това предположение направо се ошашках. Другата седмица ще пусна още едно изследване.


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #404 -: Декември 20, 2012, 17:27:21 pm »
Десита,може да е лабораторна грешка.Не се притеснявай,не са чак толкова понижени-има хора ,които живеят с 10-20 като стойности.
Твоя доктор ще ги следи и ако продължават да падат се прелива тромбоцитна маса.

[/url]
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #405 -: Декември 20, 2012, 17:44:06 pm »
Да е жива и здрава малката Цвети и бързо възстановяване на мама Перличка!

По ваше настояване накратко как протече секциото:
Отиваме да ме приемат в Шейново към 11.00 ч. на 13-ти с идеята, че ще се раждаме на 14-ти. Да, ама не - прегледът показа напълно изгладена шийка + разкритие и докторите казаха, че не може с двете бебета да рискуваме да чакаме, а те да тръгнат да се раждат през нощта. Бързо преобличане в нощница на болница и джапанки. Водят ни да ми направят клизма. Майка ми, на която й връчвам дрехите и й казвам, че ще й покажат къде да занесе багажа гледа обезумяло не разбирайки защо е цялото това бързане (като е разбрала защо, явно е била още по-зле, защото акушерката, която ни прие на два пъти идва да пита в следващите дни не как съм аз, а как е майка ми :lol:). След клизмата ме водят в предродилна зала, слагат ми абокат и ме тестуват за алергии към упойките. Слушаме тоновете на бебетата. Идва анестезиологът и пита колко съм висока, колко тежа, имам ли алергии и т.н. Водят ме в родилна зала. Учудващо малка. Мерят ме на вратата колко съм висока все пак и с анестезиолога се шегуваме, че ме мери по-ниска, а той ме ускоява, че и него го мери така. Карат ме да се прегърбя като котка, за да ми поставят епидуралния катетър. Лягат ме и ми дърпат "пердето". Д-р Велев почва работа, а анестезиологът ме пита какво усещам. Аз обяснявам, че усещам, че прави първия разрез и явно е било така, защото ми вливат още нещо. После усещам едно яко дърпане и след това само сюрреалистични картини ми се мержелеят пред очите. Нито децата съм видяла, нито съм ги чула. Събудих се в реанимация със синя и розова гривна, на които пишеше колко тежат бебетата и колко са дълги. Много кръв, някаква тежест върху корема за свиване на матката, обезболяващи и т.н. По някое време се освестих и се чух с мъжа ми, който ми каза, че и двете бебета са добре, нито едно не е в кувьоз и ми прати ММС с тях и акушерката. После раздвижване с рехабилитаторката, ходене до тоалетната, пак упражнения и ме качиха във ВИП-стаята.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #406 -: Декември 20, 2012, 17:57:21 pm »
Браво Боги!
По-добре,че е станало раждането в деня на приема,вместо цял ден и цяла нощ преди това да го мислиш! :)
Много се радвам,че бебоците не са в кувиоз:)
Бързо изписване и Весели Празници! :)

[/url]
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #407 -: Декември 20, 2012, 18:08:29 pm »
Мале,Боги:) Било е екшън! Радвам се,че всичко е минало добре!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #408 -: Декември 20, 2012, 18:15:37 pm »
Честито на мама Перличка :) Да е жива и здрава малката Цветелина и да внася много радост в живота на уголеменото семейство!
Bogi, браво! Майка героиня! Благодаря за разказа :)
desita_r, дано да е лабораторна грешка и на следващите изследваниш всички показатели да са в норма!

А ние днес бяхме на преглед, пораснали сме - цели 150 грама сме вече :)



*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #409 -: Декември 20, 2012, 19:38:44 pm »
Кристиан ми го дадоха още деня, в който ме качиха във ВИП-стаята, а Никол на по-следващия, тъй като й вливаха някакъв разтвор с глюкоза (нали се роди дребосъчка). Коластрата се появи на третия ден, а в края на четвъртия и кърмата. Децата сучат различно и са много смешни, особено младежът. Върти си некоординирано главицата със зяпнала уста винаги в посока, противоположна на гърдата, която му се предлага. Искаха да ни изпишат още в сряда, ама таткото настоя да останем още два дни (явно иска да е спокоен, че сме съвсем наред  :lol:) и ни изписват утре.Кристиан сутринта беше 2900 гр., а Никол беше 2320 гр. Той е с 50 гр. повече отколкото се роди, а тя още 30 гр. и ще преодолее физиологичното спадане на теглото. Днес беше блокирал служебния асансьор вШейново и децата останаха при мен от 09.00 ч. до 13.30 ч., защото нямаше как да ги вземат. Добре че ми беше слезла кърмата, че имаше какво да ядат   :wink: По едно време търчи една акушерка и им носи допълнителни шишета с адаптирано мляко и наръч с памперси, ако трябва да се сменят :lol:. На съседката пък не можаха да й донесат детето.Забравих да кажа, че не бях подготвена за големия корем, който си остава и след раждането. Е, не чак толкова, колкото преди, по-скоро все едно съм в 5-ти месец. И благодарение на стриите, които се появиха последните десетина дни, освен преразтегната мускулатура се снабдих и с нацепена кожата на корема. Мъжът ми само ми повтаря колко съм красива и във форма. :lol: За да бъда честна, и краката и лицето ми по-слаби отдавна не съм ги виждала. Като казах на мъжа ми, че вече кърмя, ми донесе инструкция за кърмене от училището за родители, на което ходи. Вечерно време като идваше да ме вижда, ми четеше записките, та да съм в час и аз :wink: Злато!!!Стискайте палци утре всичко да е ОК и най-после да се приберем вкъщи, че ВИП-ВИП, ама на мен ми писна!А и да ви кажа, че като родите минават сума ти акушерки с рекламни подаръци на най-различни фирми - Памперс, Мустела, Бенатен и т.н. Всъщност имаше и полезни - мини-козметика на Мустела, бенатен крем, судокрем, памперси, лигавничета, имунизационни календари, доста полезни книжки и др.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #410 -: Декември 20, 2012, 20:03:30 pm »
Браво Боги:) Радвам се, че всичко е наред с теб и малките съкровища. Все така да бъде. Най-важното е, че мъжът ти те намира все така красива, така че не го мисли много - килограми се свалят. Е, стриите не изчезват, ама какво да се прави. Дано всичко е наред и наистина утре да те изпишат, че да може да се подготвите спокойно за коледните празници и да се насладите на порасналото вече семейство :)
Linapoli браво на вас. Все така да растете:) Когато бебчо беше около 200-250 грама, мъжът ми казваше, че вече е голям колкото опаковка от кафе нова бразилия:) (нали ги разнася). Той все да си го представи колко е голям.
desita_r дано да е лабораторна грешка и всичко да бъде наред.
  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #411 -: Декември 20, 2012, 22:30:19 pm »
Ех, Миленче, Честито!!!! Кога бяхме вчера във форума и чакахме двете чертички, и ето ни сега вече бебчетата плачат  :P . Да ти е честит прекрасният и голям син!!! Браво!!! Лека почивка сега!  :youwoman: :bori_023: :bighug: :cheerleader:  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
Да Рози така е.....,но бързо мина времето сега вече сме мами.Благодаря ти!
Благодаря на всички момичета за хубавите пожелания! Весело посрещане и прекарване на Коледните и Новогодишните празници,нека Бог ви Благослови да сте живи и здрави и вие и семействата ви.
 mc101 tree2a
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #412 -: Декември 21, 2012, 09:38:55 am »
А ние днес бяхме на преглед, пораснали сме - цели 150 грама сме вече :)
linapoli, не е истина колко бързо растат в нас малките човечета. Ти усещаш ли вече движенията, страхотно чувство :)
На ФМ във вторник нашето човече ми се стори толкова голямоооо, и как си има всичко. А таткото ни постави в шах докторката като се изказа, че явно той няма никакво въображение, защото нищо не вижда ;) После пък когато Док започна да ми размърдва корема, за да накара бебо да се обърне, мъжа ми скочи и само дето не й хвана ръцете - той не смее да ми докосне корема, за да не ни причини болка ха-ха, беше много смешен :) И за пола имахме разногласия дали искаме да знем какво ще е. Сигурно ние бяхме най-странните й пациенти :)
За изследванията ще ги повторя другия петък, дано по празниците всичко е наред. При такива лоши резултати, аз си се чувствам много добре...
Боги, весело прибиране у дома и да слушате бебоците :)


*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #413 -: Декември 21, 2012, 09:57:02 am »
Чудесно позитивно настроение витае в темичката :) Браво и честито на новите мами и на новите бременни :)

И аз съм много позитивна от няколко дни. Сякаш преминах някаква невидима граница. В началото, 40та седмица ми се струваше ужасно далеч, все се притеснявах дали ще го износя бебчето. Сега краят ми се вижда много близо и се чудя ще имам ли време да се приготвим за пристигането на новия член на семейството. Емоции, които определено са ми много приятни :)

Усмихнат ден, момичета



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #414 -: Декември 21, 2012, 10:18:57 am »
Руми, ама пък ти вече си почти родила.  :D Все едно беше вчера, когато се похвали с положителния тест, а сега... Много е хубаво и се радвам, че стигна дотук! Безпроблемна оставаща бременност!

А тук наистина има много положително настроение - растящи бебчета, родени бебчета, щастливи майки... Супер!

Хубав ден на всички!  :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #415 -: Декември 21, 2012, 11:02:57 am »
Наистина струи толкова позитивна енергия :)
Приятно гушкане на новите бебчета; леко да минава времето и бързо да растат бремените кормчета и дано още много момичета с положителни тестове се включат в темата ;)


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #416 -: Декември 21, 2012, 12:23:28 pm »
И аз съм много позитивна от няколко дни. Сякаш преминах някаква невидима граница. В началото, 40та седмица ми се струваше ужасно далеч, все се притеснявах дали ще го износя бебчето. Сега краят ми се вижда много близо и се чудя ще имам ли време да се приготвим за пристигането на новия член на семейството. Емоции, които определено са ми много приятни :)

Руми, моят термин е един ден преди твоя и прекрасно те разбирам. Главата ми е експлозия от най-различни емоции - ту съм превъзбудена, ту скована от страх. До скоро всеки незначителен симптом или болежка превръщах в драма, но в последните седмици като че ли и аз се поуспокоих. Тази седмица се замислих, че покрай всичките притеснения не съм организирала нищо във връзка с предстоящото раждане, а пък то вече наближава  :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #417 -: Декември 21, 2012, 15:13:31 pm »
Боги,голям рев му дръпнах като четох как е протекло раждането ти....развълнувах се много.Пожелавам Ви да сте живи и здрави и мноооого щастливи
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #418 -: Декември 21, 2012, 15:24:28 pm »
честито на всички мами,да са живи и здрави и те и малките им слънчица.И аз да се запиша в темата.Аз съм бременна 11 седмица от ин витро при д-р Персенска.Има ли и други приблизително в моите седмици да обменяме инфо относно протичането на бремеността?
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #419 -: Декември 21, 2012, 16:48:47 pm »
Добре дошла, Хриси 73. Лека и красива бременност ти пожелавам!


[161551.gif[/img][/url]