Кристиан ми го дадоха още деня, в който ме качиха във ВИП-стаята, а Никол на по-следващия, тъй като й вливаха някакъв разтвор с глюкоза (нали се роди дребосъчка). Коластрата се появи на третия ден, а в края на четвъртия и кърмата. Децата сучат различно и са много смешни, особено младежът. Върти си некоординирано главицата със зяпнала уста винаги в посока, противоположна на гърдата, която му се предлага. Искаха да ни изпишат още в сряда, ама таткото настоя да останем още два дни (явно иска да е спокоен, че сме съвсем наред
) и ни изписват утре.Кристиан сутринта беше 2900 гр., а Никол беше 2320 гр. Той е с 50 гр. повече отколкото се роди, а тя още 30 гр. и ще преодолее физиологичното спадане на теглото. Днес беше блокирал служебния асансьор вШейново и децата останаха при мен от 09.00 ч. до 13.30 ч., защото нямаше как да ги вземат. Добре че ми беше слезла кърмата, че имаше какво да ядат
По едно време търчи една акушерка и им носи допълнителни шишета с адаптирано мляко и наръч с памперси, ако трябва да се сменят
. На съседката пък не можаха да й донесат детето.Забравих да кажа, че не бях подготвена за големия корем, който си остава и след раждането. Е, не чак толкова, колкото преди, по-скоро все едно съм в 5-ти месец. И благодарение на стриите, които се появиха последните десетина дни, освен преразтегната мускулатура се снабдих и с нацепена кожата на корема. Мъжът ми само ми повтаря колко съм красива и във форма.
За да бъда честна, и краката и лицето ми по-слаби отдавна не съм ги виждала. Като казах на мъжа ми, че вече кърмя, ми донесе инструкция за кърмене от училището за родители, на което ходи. Вечерно време като идваше да ме вижда, ми четеше записките, та да съм в час и аз
Злато!!!Стискайте палци утре всичко да е ОК и най-после да се приберем вкъщи, че ВИП-ВИП, ама на мен ми писна!А и да ви кажа, че като родите минават сума ти акушерки с рекламни подаръци на най-различни фирми - Памперс, Мустела, Бенатен и т.н. Всъщност имаше и полезни - мини-козметика на Мустела, бенатен крем, судокрем, памперси, лигавничета, имунизационни календари, доста полезни книжки и др.