0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #280 -: Декември 11, 2012, 23:17:55 pm »
bebe_2009, толкова се радвам за теб, стискам палци за прекрасен финал, само положителни мисли и емоции до края! Много, много ме усмихна:)
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #281 -: Декември 12, 2012, 02:11:32 am »
bebe_2009, леки оставащи месеци и здраво бебенце по термин!

anjela77, затварянето на тръбата е около 12г.с и стандартно се препоръчва приемането на фолиева к-на до тези седмици, освен ако няма други показания.

Момичета, какво ви е мнението за бибероните-залъгалки? От една страна не ги препоръчват, защото могат да навредят на процеса на кърмене, а от друга казват, че намаляват риска от SIDS с доста сериозни проценти, та сега съм в чуденка :ask:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #282 -: Декември 12, 2012, 05:00:45 am »
Оли, води се по детето. Добре е да си наясно с ползите и рисковете, но не можеш да предвидиш твоето бебе какво ще иска.

На Марко му дадоха биберон без да ме питат в болницата след раждането през двете нощи там, когато предпочетох да се наспя без него и да ми го носят за кърмене. След това ни изписаха, но биберончето го успокояваше и не му го отнех. Никога не е имал проблем със сукането или объркване на гърдата и биберона, лесно пропи кърма от бутилка, кърмя го и до днес. Биберона сам го хвърли на около 6 месеца и повече не го погледна. Сега напразно му се моля да го вземе нощем, за да не ме буди да суче на всеки час.

Наблюдавай и подреждай по важност нуждите: кърмене, сън, успокояване, някаква сигурност по отношение на SIDS...
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #283 -: Декември 12, 2012, 05:26:32 am »
bebe_2009, много, много се радвам! Знам за изпитанията по пътя ви и стискам палци всичко да е наред!

Оливче, и аз мисля като цигу. На Терезка също й дадоха залъгалка в болницата, никакво объркване нямаше. Още заспива с биберон /някак ритуално  :lol:/, но може и без него. Не съм го използвала да й "запуша устата" като плаче, не й го давам никога през деня, само за сън. Не мисля, че благодарение на него спи по цяла нощ почти от раждането си, по- скоро знае, че като й го дам е време да заспива и не протестира.

С Тони също ползвахме. Той пък се научи да суче от гърда на 42 дни, което съвсем обезцени теорията за объркването в моите очи.

Бебката ще ти подскаже  :D.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #284 -: Декември 12, 2012, 06:25:45 am »
И аз позлвах биберон с Ивана,но Андреа отказа. Мисля, че са много добра идея, пък и като решиш можеш малко по малко да го вземеш докато я се опитай да им вземеш пръста примерно - не става. При всяко положение то ще си намери нещо да си смуче - я гърда за успокояние (не само за храна), я биберон, я пръст. За мен най-добрият вариант беше биберона.
Мисля, че за кърменето говорят за шише с биберон,  което пуска мляко, а не за биберон залъгалка.


  
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #285 -: Декември 12, 2012, 09:40:31 am »
Моята дъщеря въобще не желаеше да ползва биберон залъгалка, но считам, че е добра алтернатива за успокоение и смятам живот и здраве да предложа на бебето, пък да видим. Така, че не си правете сметки без кръчмар. Бебето само ще си покаже. Боже как ми се е искало на моменти да й дам биберон и да се успокои по-бързо, да ама не го искаше и това си е.
bebe_2009 лека бременност и здраво бебе на финала.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #286 -: Декември 12, 2012, 10:18:29 am »
Прекрасни сте - благодаря ви. И с толкова положителна енергия, насочена към бебчо, няма начин всичко да не е наред. Даже и аз се чувствам по-свежа и спокойна. А снощи безкрайно ме зарадва обаждането на една Мама, което пък изобщо не очаквах ;) Явно добрите новини се разпространяват бързо. Дай Боже само добри новини да има в бременната тема и във Форума като цяло!
За бибероните - много ми хареса подреждането на приоритетите на Цигу. Вярвам, че всяко детенце си показва кое е най-добро за него. Гледам децата на мои близки, 20-тина годишни, които без да четат, се справят много добре. Не всичко се подчинява на строги правила, а на малко интуиция.
Фолиева киселина започнах да пия чак в 6-та седмица, след теста  :oops: Просто не вярвах, че може да естествено забременяване -намален ЯР, 8 години - нито един + тест с изключение на инвитрото. Първият БХС беше перфектен. Сега ще чакаме и феталната.

Ако това дава кураж на момичетата с намален ЯР, не възлагахме големи надежди и на инвитро, а то - Господ си знаел работата.


*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #287 -: Декември 12, 2012, 12:13:11 pm »
bebe_2009, честито и от мен!
Лека бременност и здраво бебче на финала!
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #288 -: Декември 12, 2012, 12:21:01 pm »
Какви чудесни новини :D Нови бременни и нови бебчета :D Браво, момичета, успех и само смело напред  :youwoman:



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #289 -: Декември 12, 2012, 14:17:57 pm »
Благодаря на всички, които се включиха за бибероните.
Аз обичам да съм подготвена за всякакви ситуации, а когато действам, действам по инстинкт. Радвам се да чуя, че практиката опровергава теорията, на която се наслушах по класове :lol: Малко ми е тревожно с кърменето, защото се оказва, че по роднинска линия много малко жени са успели да кърмят :? и от двете страни.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #290 -: Декември 12, 2012, 16:14:23 pm »
Малко ми е тревожно с кърменето, защото се оказва, че по роднинска линия много малко жени са успели да кърмят :? и от двете страни.

Тревожно ти е, защото държиш да кърмиш и за теб това е важно нещо. Не мисли за опита на роднините, те не са имали ресурсите и ентусиазма, които ти имаш. А и представи си обратното - всички да бяха кърмили, при теб не се получи, и се чувстваш глупаво, защото само ти не си успяла. Познавам две жени, които са упорствали до втория месец, когато бебетата им вече са засукали добре. Всяка майка с бебето и обстоятелствата си.

Подготви се с теорията и се свържи предварително с консултантка по кърмене, за да си готова да потърсиш помощ бързо, ако ти се наложи.
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #291 -: Декември 12, 2012, 17:50:05 pm »
Моят син беше абсолютен фен на и залъгалката, и на кърменето, нямаше никакъв проблем да съчетава и двете. По-скоро аз имах проблем да го откажа в един момент от нея. Но и сега да се беше случило, пак щях да му я предложа, много го успокояваше, заспиваше с нея, като заспи-му я махах.
Колкото до кърменето-в началото ми беше тежко, признавам си, много мляко, болеше, беше някакво мъчение, мислех си-само да стигна до 3 месец и край. (Не знам защо го бях заковала този трети месец). Да, но в края на първия вече си бяхме свикнали един на друг, болката я нямаше, той беше като помпа, за 5 минути се нахранваше, наддаваше с по килограм и нещо на месец и на уречения трети месец вече знаех, че кърменето си е благословия-за мен, за него..и невероятно улеснение-няма шишета, няма изваряване, кърмехме се навсякъде.
Пожелавам ти търпение и упорство, в нета има много информация, а може да звъннеш и на Лига Лече, дано го пиша правилно. :oops:
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #292 -: Декември 12, 2012, 20:05:50 pm »
bebe_2009, много ти се зарадвах! Лека бременност и много стиснати палци и от мен!  :bighug:

Аз не съм ползвала залъгалки. Имах си два броя за новородени, но децата така и не ги пожелаха, плюеха ги упорито. Едната се научи да си смуче палеца към втория месец, но сама се отказа от него на година и 4 месеца, без да сме се намесвали по някакъв начин.
  09.11.2007
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #293 -: Декември 12, 2012, 20:47:24 pm »
Леле, каква прекрасна новина :D
bebe_2009, изключително много се радвам да видя тази прекрасна лентичка в подписа ти. Честито и лека бременност! Всичко ще бъде наред, ще видиш!

п.п. извини ме, но вчера от вълнение, че Врабчо роди, съм пропуснала новината за бременността ти  :oops:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #294 -: Декември 12, 2012, 21:31:45 pm »
ollivia, то от теория до теория има много - аз с двете деца имах толкова различни преживявания относно кърменето, че ако някой ми беше казал така, нямаше да повярвам. С баткото не стана от началото, много трудно тръгна кърма, по много малко имах - каквото и да правех да я увелича, не се получаваше. Майка ми и двата пъти е давала на други деца и все ми викаха - абе вие млечни сестри и братя имахте, пък при теб не се получава. Тъкмо се научи малкия да суче и се отби :? С девойката - хем един месец стоя в болницата, трябваше там да нося кърмата, хем свръхлактация получих - случваше се да изцедя по 1.5 литра на ден :oops: от страх да не спре млякото, сама се докарах до там, хем девойката я кърмих до година и половина. Най-важното трябва да е, че каквото и да се случи, ти трябва да си спокойна и уверена, че правиш най-правилното нещо за теб и бебето. Останалото ще се нареди!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #295 -: Декември 12, 2012, 22:04:20 pm »
Момичета, утре ме приемат в Шейново, а секциото е планирано за петък. Стискайте палци на мен и бебоците!
*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #296 -: Декември 12, 2012, 22:19:38 pm »
Момичета, извинявайте, че се намесвам  :oops:, но видях една прекрасна новина!  :D :D :D
bebe_2009, Честито мила!!! Много се зарадвах!!! :D
Леки и безпроблемни месеци и на финала сладко бебче/та на всички  :D



Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #297 -: Декември 12, 2012, 22:27:19 pm »
Bogi, пожелавам ти много късмет и незабравима среща двете котенца!!! Стискам палци всичко да мине по план!
Краси

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #298 -: Декември 12, 2012, 23:29:56 pm »
Боги, щастлива среща с двамата юнаци ! Леко и безпроблемно раждане !
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #299 -: Декември 13, 2012, 08:55:56 am »
Bogi, безпроблемно раждане и от мен и сладка среща с бебоците!