Здравейте момичета!Бих искала да ви попитам ако може да ми дадете малко повече информация за етапите, през които се променя дебелината на маточната лигавица по време на месечния цикъл...Сега ще ви разкажа защо ме интересува тази информация:
На 12-ти ден от МЦ бях на преглед в Щерев и лекарката видя един доминантен фоликул в ДЯ-16.3мм и в ЛЯ-около 13.6мм до колкото си спомням и лигавица-8мм.Отидох отново на преглед на 23-ти ден(засякох с тестове за О и мерене на БТ, че беше около 7дни след предполагаемата от мен О) и резултатите от прегледа бяха: спукани и двата доминантни фоликули и в двата Я, имало е О и лигавица-14мм,което според доки беше доста добра и може и да е станало чудото...Сега се чудя дали е възможно или не?След като ме прегледа доки ми изписа Дуфастон 3х1 на ден, фолиева киселина 3х2 на ден и аспирин протект х1таб.вечер.Миналия месец бях отново на преглед и пак беше потвърдено от лекар, че съм имала О, но тогава на 8-9ден от предполагаемата от мен О(пак на база тест за О и БТ) и лигавицата беше 10мм?!Този месец направих и изследване на прогестерона на 7дни след О и беше 66.60 nmol/l реф.граници:М(0.7-4.3) Ж(фол 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут 5.3-86, мен. до 2.5), което за мен е най-високия резултат до сега, а съм изследвала прогестерона около 3-4пъти до сега?!
Може ли някой да ми каже как нараства лигавицата през МЦ и 14мм за 1 седмица след О може ли да е някаква надежда за мен наистина този месец да се е случило и нашето чудо?!Много ще съм ви благодарна момичета ако ми дадете някаква информация по въпроса.В интернет изчетох доста, но точна информация така и не намерих... :ask:Извинявам се предварително ако темата не е на правилното място и моля администраторите да я преместят ако е необходимо.