Д-р Бърди,имам един голям проблем и ви моля за съвет.Имам син на почти 3 месеца.Още от изписването от родилното има една постоянна кашлица прилича като все едно се е задавил с нещо.В последствие беше на един месец и разбрах че детето има ГЕР. Повръщаше храната на фонтан дори и през носа,спи и досега неспокойно,плаче насън ,свива се,дори пищи обикновено след хранене и по време на хранене най-много пищи и се храни неспокойно постоянно се върти и плаче.Горе-долу час след хранене и се успокоява.Не са му правени никакви изследвания при специалист за установяване степента на заболяването,защото докато насрочим час се случи и нещо още по-лошо.Беше точно на 45 дни и се установи че от рефлукса е попаднала храна в белия дроб и ни приеха в болница за лечение.Беше общо 17 дни на антибиотици венозно.Като докато бяхме в болница не чувах тази кашлица.Сега от две седмици сме вкъщи и отново я има но малко по-рядко го чувам около 5-6 пъти на ден,преди стигаше над 20 пъти.Приема АР мляко,като от повечето видове не му понесе,получава разтройство от едни,запек от други и от Фризовом и Хипп пак си повръща.Най-добре му понася Нан,но тя го запича.Яде по 160мл. на хранене през 4 часа.Роди се недоносен 2,450кг. 24 дни преди термин.Баткото е с Бронхиална астма,казаха че може и бебето да развие от рефлукса.За сега мерките които съм предприела са да спи под наклон от 40 градуса,по 20 мин. след храна стой прав,преобличам преди хранене като гледам много да не го въртя.Все още виждам някой път че връща храна но малко и тя му стои в устата без да я повръща като след това обикновено почва да хълца.Много често му къркорят червата дори да се е нахранил скоро и тогава плаче също.Но плаче по различно отколкото като плача при колики.Мисля че той вече почти няма колики.Виждам че помагате на деца с ГЕР моля дайте съвет.Има ли вероятност пак да попадне храна в белия дроб?Вярно ли е че ако започна по-рано да го захранвам ще намалее връщането на храна?С какво мога да го захраня?В магазина съм виждала специални сокове за деца с ГЕР за над 8 седмици.Трябва ли да го заведа и на Гастроентерологи какви изследвания могат да му направят на тази възраст?Стана много дълго извинете ме
Просто съм много притеснена за състоянието на бебето ми.Лек ден и благодаря за отговора предварително!
P.S.Забравих да спомена че и много странно се извива като го гушкам,някак дупето много назад извива кръста и главата също назад,приема горе-долу форма на дъга тялото му.