врабчо, не съм лекар, затова се извинявам, че се намесвам, но моя близка приятелка имаше и още има същият проблем с бебето - слуз и понякога червени нишки в акото на бебето, така започна. оказа се алергия към белтъка на кравето мляко. много е рядка при изключително кърмени деца, но се случва. те също мисля изолираха клепсиела. не е пила антибиотици, просто тя мина на диета - без млечни, риба, някой плодове и зеленчуци. когато не приема тя (и бебето, защото вече е на година и нещо) такива храни няма проблем, иначе - има. ако искаш мога да я питам дали мога да ти пратя мейла й, сигурна съм, е няма да откаже. знам, че при съмнение за алергия препоръката е да изключиш възможните алергани за поне 2 седмици и после да включваш (в твоята диета това) едно по едно, за да видиш от кое има реакция. също така от нейните проучвания разбрах, че в момента дори и при алергия към млечния белтък препоръката е да се кърми, а не да се дават ам. трудно е, но те вече година се справят съвсем добре, най-големият проблем е яденето навън. дано е това, защото е малкият дявол, стискам палци