теди, вие се кърмите нали? ако се кърмите нямаш грижи, просто ако детето поиска й даваш да суче, ясно е, че ако се разплаче - пак. важното е да преглъща, така че ако даваш биберон залъгалка може и с него. виж какво ще проаботи при вас. моят опит от дълги пътувания е, че децата ги понасят доста по-леко - макар, че ние нямам стриктен режим, тя много бързо се наглася по нашият ритъм. пътуваме много често англия-българия - разликата е 2 часа, пътувахме 13 часа до майната си - разлика 5 часа, не сме имали проблеми, просто аз я оставям когато иска да спи, когато иска да е будна и тя много бързо влиза в ритъм (по-бързо от нас често). за пюретата не мога да те посъветвам, защото аз такова не съм ползвала, но не вярвам там да няма внос на големите марки. вземи си за два-три дни да имаш време да се осъферите и да намериш откъде да си купиш. другото, което аз правя и ми е много удобно е да дам количката на багаж още докато се чекираме и си я нося в кенгуро-то до самолета, това ми спестява доста нерви и работа при преминаване на проверките за сигурност (количката също трябва да мине на рентген, та ми се наложи първият път да я поразглобя) и тъй като я нося винаги ръчният ми багаж е на колелца, за да ми е по-леко. ако се сетиш нещо друго питай, аз имам доста въздушни мили под колана си с бебето. сега е лесното, като стане на година и половина-две става по-трудно, щото искат да щъкат. лек път