Елена, Бърди е много против тези лекарства за намаляване киселинността на стомаха и разните му други против рефлукс, защото се получава единпорочен кръг. Препоръчва спиране на кърменето при тежък рефлукс и даване на АМ - АР.
Друго, има АМ с намалена съдържание на лактоза, а и такива безлактозни, та има решение и ако това е проблем. При моето бебе коликите бяха точно от лека лактозна непоносимост-коликите бчха от това. След започването на нисколактозно АМ изчезнаха като с магическа пръчка и не е имал повече колики, не е ревал от тогава изобщо и беше баси най -спокойното бебе на света.
Мда и в нашия случай беше същото положението. Е, бебето не стана "най-спокойното на света", ама то си му е от характера това, не че имаше физически дискомфорт.
TEDI 81 на консултация се ходи, за да се сложи ваксина, да претеглят бебето /ако си нямаш везна у вас/ и да измерят колко е дръпнало на височина. Оттам нататък само кимаш и казваш: "Да добре" и си заминавате без излишни нерви и разправии. Нито ЛЛ ще те убеди в своето, нито ти в нейното - само излишно късане на нерви. Ако за нещо имаш съмнения и притеснения - водиш детето при проверен специалист по въпросния проблем. Дано не ви се налага пожелавам!
От опит ти го казвам това. Докато се обяснявах на педиатърката на Дани какво и как правя и защо - все нещо "не беше наред" с малкия. Или много ядял, или малко ядял, или като не забелвам пишката ще съм видела аз как ще опрем до хирурзите 100%. Като не давам водичка с глюкоза - с бебешката жълтеница щял да си седи до ДГ едва ли не. Мери, тегли, въпреки че влиза в нормите отвсякъде - цъ. Можело, или трябвало по към горна граница, или по към долна да е в тези ми ти таблици, ама все не беше доволна жената. Всичко "контра" дори по въпроси за които имаме принципно съгласие. Да, трябва да е на АР-мляко, да ама не това което давам, ами еди кое си било по-хубаво и непременно трябвало да го сменя.
В един момент взех да се съгласявам с всичко и като ме пита дали това и онова правя както е казала - кимам радостно. Беше на 4м, когато настояваше да съм почвала със сокчета, казах ОК. Той сокче не е пил и до ден днешен, пък го захраних на 5м и 28 дни. Но когато той беше на 5 месеца и ходихме за нещо до ЛЛ, тя отбеляза, че "Ето виждаш ли как е зачервил бузите като му даваш сокове, това е от витамините в тях".
Зачервил беше бузите, вярно е, поради факта, че беше почти 40 градуса навън, в кабинета пак толкова някъде и човекът пръхтеше от жега. Като си го прибрах у дома на "опасния и вреден климатик", който също ми беше забранено да пускам и аз твърдя, че не пускам - Дани си легна и си заспа блажено на хладничко. Скоро същата ми обърна внимание на факта, че пишката се отваря безгрижно, защото добре съм я послушала да забелвам. Разбира се - никога не съм правила подобни глупости.
В крайна сметка, откакто аз твърдя, че й следвам съветите - от моето дете по-хубаво, здраво и чудесно развиващо се просто няма.
Преди все нещо кусур му намираше. Сега всички сме доволни, а аз троша нерви с едно нещо по-малко.
Съветвам те да опиташ и ти.