елма, аз нямам личен опит с тежък рефлукс, дъщеря ми имаше, но не ни е причинявал толкова тревоги. но от това, което зная и съм чела:
нито едно специализирано мляко не е по-лесно усвоимо за корема на бебето от кърмата ти, в този смисъл заменянето на кърмене с ам ми изглежда безсмислено, макар, че зная, че някой лекари го препоръчват.
пиенето от биберон често води до поглъщането на повече газове - оттам проблеми. имаш ли възможност да се видиш с консултант по кърмене, който да види дали в позицията на детето няма някакъв проблем, така че да не захапва добре зърното и да поглъща въздух?
няма нужда да даваш чайове и вода на дете под 6 месеца. това, че пие "неограничено количество" за мен означава, че е гладен. аз лично храних след повръщане и когато плаче винаги предлагах гърда, така и бебето беше спокойно и аз. често, особено децата с рефлукс, предпочитат по-малки, но по-начесто хранения.
липсата на млечни протеини в диетата ти има смисъл само ако се мисли за алергия, не е задължително рефлуксът да е придружен от алергия, доколкото знам. киселинността на храните, които ти ядеш, няма общо с киселинността на кърмата ти, защото тя се синтезира от кръвта ти, не от стомаха
слагането на оризово брашно в кърмата не я сгъстява
накратко, можеш да направиш твърде малко - да храниш когато детето поиска, дори и да има нужда от гърдата само за комфорт, това е ок и ще му помогне, особено като се има предвид, че не наддава много. държиш го изправен, както и правиш. говориш за режим, аз мисля, че е твърде малък за режим и ако повръща, той си е гладен, така че ...
дано се намери решение, че не мога да си представя колко ти е трудно. надявам се пак да пишеш