0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Формулата е следната :
100мл+навършени месеци*10 или 110 на 1 месец, 120 на 2 и т.н. Плюс-минус 20 мл все е добре :).
А ако е новородено какво е количеството? Питам в случай че нещо кърменето ни закуца. А не помня от първото какво съм правила.
До достигане на 110мл се увеличават на седмица. Т.е., ако при изписването изпива по 70мл., на другата даваш 80мл, на следващата 90мл и тн. Разбира се, както казва и Гергана, някои бебета изяждат повече, други по-малко... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Аха, аз май трябваше да попитам от колко мл. се почва при новородените. :-)
Мерси Буболина :-)

*
10-20mll
*
10-20mll

Иванита това го копирам от Царството на Бу, от ФБ

Д-р Бергман изследва капацитета на стомахчето на новороденото бебе. Според неговите проучвания средният капацитет на стомаха на здраво доносено новородено е 20 мл (това са 4 чаени лъжички). Такъв капацитет предполага хранене на интервал около час, което кореспондира с времето, за което бебешкото коремче преработва майчиното мляко, както и с нормалните цикли на сън на новороденото.
По-големи интервали на хранене с по-големи количества храна могат да са стресови за бебето и да доведат до връщане на храна, рефлукс и хипогликемия. Смята се също, че така би се избегнал стресът от прехранване на бебета с ниско рождено тегло, като в същото време се подкрепя развитието на нормалната гастроинтестинална физиология.
Според д-р Бергман, циклите между хранене и сън на едночасови интервали вероятно отговарят на еволюционната нагласа на човешкото новородено бебе.
Това е потвърдено и от много кърмещи майки и новородените им бебета с опита им от първа ръка. Как беше при вас?
*
Благодаря, М-и, Мими26. :youwoman:
Както казах с първото дете нямам спомен кога и колко съм давала.(цедях се) Писах в една тетрадка тези неща, ама не мога да я намеря. Иначе знам за тази "формула" +– мл., но ми се губи  първия месец началото.

*
Доктор Бърди, имате ли представа какво може да е това на пръстчето на дъщеря ми? Появи се вчера следобед и приличаше на ухапано от комар - малко изострена пъпчица с червено само в средата. Днес вече е различно - цялото червено и цялата фаланга и е подута. Тя е във фазата, когато ръчичките са и постоянно в уста и не изглежда да я боли. Тук са празници и доктор ще има чак във вторник.

Исках да ви питам още кога препоръчвате да се смени Хумана АР и с какво?

Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Май 26, 2013, 01:05:19 am от ollivia »

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Оливия моят син го ухапа нещо и първо си беше като от комар, а в последствие се промени, по едно време даже като с вода стоеше връхчето. Задържа се близо месец, мазах с фенистил, но нямаше ефект. Нещо комарите ли са се променили не знам  :?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Доктор Бърди, имате ли представа какво може да е това на пръстчето на дъщеря ми? Появи се вчера следобед и приличаше на ухапано от комар - мако изострена пъпчица с цервено само в средата. Днес вече е различно - цялото червено и цялата фаланга и е подута. Тя е във фазата, когато ръчичките са и постоянно в уста и не изглежда да я боли. Тук са празници и доктор ще има чак във вторник.

Исках да ви питам още кога препоръчвате да се снеми Хумана АР и с какво?

Благодаря ви предварително!
Може да намажете с Индекстол или Фусикорт.
На 12-13 м възраст сменяме АР с обикновено прясно мляко.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря ви доктор Бърди. Ще проверя дали мога  да си ги взема тези мазила тук.

М-и, ние нямаме комари тук, поне досега (10-ина години) не са ме хапали. Освен да са мигрирали...

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Здравейте момичета и доктор Бърди. На 13.05.13 на бял свят се появи моята втора дъщеричка - Карина. Нещата около нас са много добре, аз съм напълно въстановена, бебето е добре, но имам една дилема и по-скоро въпросът ми е към д-р Бърди.
Детето се роди 3450, храни се добре, сравнително спокойна е, даже доста, наддава, за съжаление не я кърмя, а е на АМ. В болницата даваха ХИП мляко, и изпражненията и бяха твърди. Когато се прибрахме у нас започнах с НАН, такова мляко давах на Кристина и и понасяше много добре. Бебето също се храни добре и приема НАН, наддава, но все още изпражненията са доста твърди и мисля, че това и създава дискомфрт вече. Не може да се изходи добре, последните два дни се напъва и плаче.
Обсъдих с педиатъката ни и тя препоръча Био гая и разни други неща, които не запомних. Не давам. Вода също не давам. Продължавам да давам НАН без ограничения. Яде горе долу на около 3 - 3.30 часа по около 90-100 мл. Не повръща, само малко понякога връща млекце, но в малки количества, добре се оригва след хранене. Само изхожданията ме притеснява, че не се регулират.
Д-р Бърди, преди да ви попитам четох чрез търсачката, преди време сте писал за схема с Фризовом с нормално АМ, но не можах да я намеря. Бихте ли ме насочили?
Много ви благодаря!
Поздрави от Нина, Кристина и Карина :)
*

Birdie

• 11040
Поздрави и пожелания за здраве на малката!
НАН е известно с "особените" изпражнения, които дава.
Не ограничавайте АМ, стига да не повръща.

Ако проблемът е толкова нетърпим, сменете с Хумана 1.
Иначе е добре да не сменяте млека... .
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
Знам за сменянето на млеката.... Много се колебах за Хумана, но имам опит с НАН и добре се приема. Но ако продължи това, ще сменя с Хумана. Ще изчакам още няколко дни поне и ако са все така оскъдни и толкова твърди изпражненията, а и ако има болки, ще сменя.

Благодаря за съвета и приветствието! :)
Хубав ден!
*
Nina, честито! Да е жива и здрава Карина!
При моята дъщеря Хуманата се отрази страхотно и до днес я пие :D

*

Nina

• 2643
Ники, благодаря :)
Ами ще  изчакам още малко, не ми се ще да избързвам със смяната, защото и детето е сравнително спокойно, само миналата нощ се напъваше, а най-вероятно е и коликите да започват, та ще почакам. Но ако сменя млякото, ще е с Хумана. Спомням си обаче, че и Кристина имаше в началото проблеми, та даже за мой ужас използвах и термометър веднъж....но после нещата се нормализираха и доста време си пи НАН, а тогава пак се бях засилила да сменям млякото.
*

Birdie

• 11040
Ники, благодаря :)
Ами ще  изчакам още малко, не ми се ще да избързвам със смяната, защото и детето е сравнително спокойно, само миналата нощ се напъваше, а най-вероятно е и коликите да започват, та ще почакам. Но ако сменя млякото, ще е с Хумана. Спомням си обаче, че и Кристина имаше в началото проблеми, та даже за мой ужас използвах и термометър веднъж....но после нещата се нормализираха и доста време си пи НАН, а тогава пак се бях засилила да сменям млякото.
Огледайте как текат бибероните, и да не би да се дави (или поглъща много въздух) с тях. НУК са определено най-добър избор... от опит го казвам.
Не изчаквайте силен глад за да храним- давайте 5-10 минутки по-рано млякото.
Следете детето да се оригва много добре след хранене- тупайте гръбчето интензивно.
Следете, НИКАКВО разпенено мляко да не пие детето от биберона.
Не претопляйте- от това много бебета имат често по-твърди изпражнения.
Не давайте горещи млека - води до изпотявания, загуба на течности и екземи в лицевата и челната област ( както и по веждите "корички").

НЕ сменяйте АМ без всичко друго да е опитано.
В НИКАКЪВ случай не сменяме безразборно млека!! в "търсене и опити".
В НИКАКЪВ случай не слагаме лечебни млека ( соево, хидролизат) без желязна аргументация.
« Последна редакция: Май 28, 2013, 14:06:52 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Здравейте и от мен! Д-р Бърди, съветите Ви в горния пост са много полезни за мен, Благодаря!
И при нас положението с изхождането е подобно. Само че изпражненията са кашави, но много трудно се изхожда, горе-долу по веднъж на 2 дни. Например в събота бебето не е акало, в неделя веднъж - в 7.00ч. сутринта, в понеделник веднъж чак вечерта - в 22.00ч., днес - все още не е акал. Много е неспокоен, непрекъснато се напъва и плаче. Какво мога да направя, за да го облекча?
Виктор е на 1 месец, на смесено хранене. И аз не исках да сменям млеката, но се наложи. В началото добавката беше на Хип хипоалергенно, след това се появи силен обрив по тялото и ни смениха млякото на Фризо ПЕП. След като отшумя обрива се върнахме на Хип, но Combiotic и на това сме в момента. Ползвам биберони на Авент 0+
Освен това от около 3 седмици има ситни пъпчици по бузките с бели връхчета. Според неонатолозите в болницата това е бебешко акне и ще изчезне без да го мажа, но стана много време и вече започвам да се притеснявам  :? Какво е Вашето мнение?

*

Birdie

• 11040
Здравейте и от мен! Д-р Бърди, съветите Ви в горния пост са много полезни за мен, Благодаря!
И при нас положението с изхождането е подобно. Само че изпражненията са кашави, но много трудно се изхожда, горе-долу по веднъж на 2 дни. Например в събота бебето не е акало, в неделя веднъж - в 7.00ч. сутринта, в понеделник веднъж чак вечерта - в 22.00ч., днес - все още не е акал. Много е неспокоен, непрекъснато се напъва и плаче. Какво мога да направя, за да го облекча?
Виктор е на 1 месец, на смесено хранене. И аз не исках да сменям млеката, но се наложи. В началото добавката беше на Хип хипоалергенно, след това се появи силен обрив по тялото и ни смениха млякото на Фризо ПЕП. След като отшумя обрива се върнахме на Хип, но Combiotic и на това сме в момента. Ползвам биберони на Авент 0+
Освен това от около 3 седмици има ситни пъпчици по бузките с бели връхчета. Според неонатолозите в болницата това е бебешко акне и ще изчезне без да го мажа, но стана много време и вече започвам да се притеснявам  :? Какво е Вашето мнение?
Снимки на обрива?
Сменете с НУК биберони... или поне опитайте... има НУК в БГ?
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
Аз, докторе, допускам една грешка, това е не, че претоплям млякото, давам го леко топло, в никакъв случай много топло или горещо. Приготвяме го малко по-рано, за да се утаи пяната, но според мен малко попретоплям детето. В България са малко неестествени температурите и още не мога да свикна да преценявам и според мен завивам малко повече. От там и леко лющене на кожата, а не знам дали това не предизвиква обезводняване и от там и твърдите изхождания. По-скоро това, от колкото млякото, зашото както казах, не го давам много топло.
Другото, което ще коригирам ще са бибероните. В болницата ги хранеха с НУК, аз си бях купила Авент, хранех Кристина с такива. Още тогава бяха калпави, пропускаха, трудно се правеше вакум и все покапваше мляко. Сега уж имат подобрения с някакво уплътнение, но според мен детето сучеше по-добре с НУК. Много бавно се храни с Авента, освен всичко друго.
Но спазвам препоръките Ви и според мен за сега не е наложителна смяна на млякото.
Да, имам един биберон и на НУК, размер S е, но ми се струва по-голяма дупката, като наведа шишето млякото изтича само, а детето сякаш не смогва да го глътне и му изтича извън устата. Освен да питам за още по-малък размер, ако има такъв  :ask:
Ето и снимка на обрива, дано се вижда добре

*

Birdie

• 11040
А-Дерма Екзомега... внимавайте с какво забърсвате лицето след миене.
Има всякакви размери НУК.
« Последна редакция: Май 28, 2013, 15:38:30 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness