0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Естествено, че няма с игла да дупчим. По-скоро се плашат от пистолета, когато щракне и някои деца не разрешават да им се направи втората дупка.
Повярвай ми, плашат се и от иглите. Моите са пробивани с игла и червен конец в градината, без знанието на родителите ми. Една леля пита искам ли и аз - Да, но с второто ухо доста са ме молили и убеждавали. Сега почти не нося обеци и смятам, че наистина трябва да се изчака, да изяви желание детето.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Пробих си ушите, когато бях в 8 клас. Сама си реших, че искам, знаех, че ще боли (игла и конец). Просто мама вследствие неприятни спомени от дупки на ушите, беше решила така. Напълно одобрявам. Когато Николета наистина разбира и осъзнава какво иска, ще я заведа да ѝ ги пробият.
Иначе - всяка възраст е подходяща май. Та всеки сам си решава.
Момичето явно си е решило да ги пробиват щом пита дали сега може :)
Аз само да добавя, че на мен като малка ми пробиха ушите с игла и нищо не усетих. Даже не разбрах какво точно става. Докато ми дезинфекцират мястото и вече бях готова :)Не помня точно на каква възраст беше, но явно съм била достатъчно голяма щом го помня, а и също знам, че сама го пожелах.

П.С: А относно това, че съществува риск след първото ушенце да се изплаши... Имам доста приятелки с момичета, които държаха точно на Благовещение да направят "ритуала" и после се смееха, че в яслата или градината, която посещава детето, половината момичета са с по една обеца  :lol:

*
м-и, нямах предвид, че не се плашат от иглите.
Моите уши са пробивани като много малка, много съм плакала, но после не исках да нося обеци и дупките се запушиха. В седми калс по собствено желание ми ги дупчиха с игла - с първото стана много лесно и бързо, но при дупченето на второто беше изключително болезнено, тече много кръв и дупката ми беше накриво... Като доста по-голяма вече си направих още две дупки, които отдавна не ползвам  :lol:
С пистолет определено е безболезнено.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
nomine,

единственото изследване, "доказало" връзка между ваксини (и то конкретно и единствено MMR ваксина!) и аутизъм, е това на британския лекар Андрю Уейкфийлд през 1998 година.

оттам тръгва световната истерия по този въпрос.

после никой не е успял да възпроизведе неговото изследване. даже напротив - в Япония, тройната ваксина е забранена вече над 10 години, но честотата на случаите на аутизъм не е намаляла изобщо.

преди 1 година, изследването на Уейкфийлд беше публично развенчано като фалшифицирано, публикацията за него беше официално заличена от достолепното медицинско списание "Лансет", където е била отпечатана за пръв път, и целият свят разбра за това. на д-р Уейкфийлд е забранено да практикува медицина във Великобритания.

това, че ние не сме привърженици на веганството и ваксинираме децата си, не значи, че сме невежи. преди да реша да ваксинирам детето си преди 6 години, аз прекарах 3 месеца в ровене и четене. прочела съм за ваксините повече, отколкото доста педиатри.

добре е човек да се информира, преди да започне да агитира и убеждава в някаква теза.

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
http://www.segabg.com/article.php?id=618970
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Не съм вегетарианка даже, да не говорим за веган  :lol:
Много добре знам историята с Уейкфийлд, но всяка история има поне две гледни точки. Не съм твърдяла, че някой е невеж, нито съм агитирала против ваксинирането. Само за кърменето агитирам, понякога настъпателно  :wink:
Всяка майка вярва, че прави най-доброто за детето си.
*

Всяка майка вярва, че прави най-доброто за детето си.

Не миличка, аз все си мисля, че може и повече  :D въпроса е, че моето дете не приема някой от идеите ми, надявам се да им дойде ред  :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Много добре знам историята с Уейкфийлд, но всяка история има поне две гледни точки.
Тази няма :-). Поне не от научните среди няма 2 гледни точки.  Хората участвали в изледването се отказаха от него след като истината излезна наяве  и се присъединиха към първата точка ;-) .

Благодаря за мненията ви! Да, решила съм, че ще пробием ушичките и се ориентирам да го направим след лятото. Аз също мисля, че 8-9 месечна възраст е подходяща, но исках да чуя и вашето мнение. Да сме живи и здрави дотогава  :)
*
Аз нямам момичета, но не пречи да имам мнение по въпроса :)
1. В детска възраст риска от закачане, дърпане и падане на обица е огромен. Последствията при дърпане могат да са трудно поправими (виждала съм скъсано ухо от обица).
2. На деца се слага обикновено злато:
- може да се направи реакция към него и да се възпалят ушите
- отново дърпането - златото е доста привлекателно за всякакъв вид дребни крадци - сериозни последствия не само физически, но и психически.
Следователно детето трябва да е на възраст, на която да осъзнава, че има обици и да се пази само, също и да ги е пожелало само.
*
От няколко дни малката си обърна режима на хранене - през деня отказава и наваксва с нощните хранения. От обичайната си доза 120мл приема не повече от 30-40мл по време на дневно хранене. И със спане през деня имаме проблем, освен ако не сме навън. Някакви идеи?

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Тереза имаше един период, в който започна изведнъж да се впечатлява от всичко наоколо и се разсейваше по време на хранене. Започнах да я кърмя /храня/ в спалнята на притворени щори, лека музика и без други хора наоколо. Периодът постепенно отмина и храненето се нормализира.
*
Аделка, правя го това. Тя в повечето случаи спи след като се нахрани и затова се ханим в спалнята с тиха музика и т.н (само щори нямаме, че не ми е останало време да купя :lol:)
Дано да е период и да отмине като при вас.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Пак с въпрос за сополите :(, но някакви идеи какво да опитам?
Бебе на 2,5 месеца със секрет в носа, който не тече навън, а се стича в гърлото. От него бебето кашля и се дави особено ако лежи на равно. Случи се на два пъти да повърне след хранене и кашляне и там имаше жълтеникави секрети.
Изследвахме два пъти секрет /в 2 различни лаборатории/ - няма нищо. Бях сигурна, че ще излезе нещо, тъй като имаме кака, която ходи на ДГ, и имаше същия проблем, който решихме с Аугментин, без да изследваме.
В носа на бебето слагах Виброцил и Макситрол, но няма резултат.
Утре сме пак при педиатъра, но мисля нищо смислено няма да предложи, освен витамин С и калциев глюконат. Не иска да ни сложи и ваксините.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Сладко, прощавай, ама не е ли много малка за Виброцил? 8O
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Ами лекар го изписа и освен това каза, че е едно от малкото позволени.
Здравейте, да се включа и в тази тема :)
По колко мг мляко трябва да изпива бебето на 1 месец? И изобщо каква е схемата?

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Формулата е следната :
100мл+навършени месеци*10 или 110 на 1 месец, 120 на 2 и т.н. Плюс-минус 20 мл все е добре :).
Гергана, благодаря ти :)

*
Формулата е следната :
100мл+навършени месеци*10 или 110 на 1 месец, 120 на 2 и т.н. Плюс-минус 20 мл все е добре :).
А ако е новородено какво е количеството? Питам в случай че нещо кърменето ни закуца. А не помня от първото какво съм правила.