0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ами да се опитва да се изправя,да седи по дълго седнала без да пада,да пълзи ,да мести крачета като е в проходилка,сигурно да маха или пляска с ръчички...знам ли и аз,почвам да се вкарвам във филма...Иначе бърбори тата,баба радва се на кака й ,дава боц,ама рядко,не знам.Още утре ще звъня за час да видим какво ще кажат

и какво повече иска вашата педиатърка да прави едно бебе на 8 месеца и 17 дни???  8O
шпагат, двоен аксел и троен тулуп сигурно :x
Забравих най-важното, да показва къде е лампата.

Бубе,като мине прегледа при Томова и ако тя  види нещо тревожно,ще отидем и до клиниката,за която ти ми писа,все се надявам ,че няма да се наложи.Четох за един прост тест,който правели невролозите,хващаш бебето за едната петичка и го навеждаш с главата надолу,ако всичко е ок ,би трябвало да се опита да те хване за ръка или по някакъв начин да се изправи.Една майка го споделя,не знам дали така се прави,всъщност как протича прегледа при невролог?Аз не смятам да правя този опит,че само да се психясвам допълнително,ще изчакам до вторник и после ще му мислим,дано да няма за какво де.Говорихме и с ортопеда от Горна Баня,при който водихме малката по повод позиционното изкривяване на крачето,та той каза,че много от бебетата напоследък имат проблем с мускулния тонус,каза да минем и през него да я погледне пак и да изключим някакъв проблем от неговата компетенция.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
А това с пляскането с ръчички просто е ... нямам думи. Синът ми за пръв път го видях да прави такова нещо на две години. Също на тази възраст започна да говори със срички - млякото беше мля, другите не ги помня. А сега понякога ми се иска да спре да нарежда. Пример - в колата сме, чакаме на светофар, бебето реве, аз се опитвам да му набутам биберона в устата, а междувременно светва зелено. Отзад се чува клаксон, а синковецът: "Мамоооо, зелено е."  :lol:

*
Ахххх лампата :))) Аз като майка гледаща котка с бебето, мога да споделя същата история, като на друга мама от форума с по-голямо дете.
Въпрос: дали детето знае къде е лампата. Не, не знае. Не знае, защото никога не съм му сочила лампата. Уточнявам, че когато питам къде е котката - знае какво питам и я търси с поглед. Педиатърът: "Е, не е същото"  :lol: И кое точно не е същото?!!!

Едната ми баба беше 13-и набор т.е. знам от нея как едно време не е имало ток и течаща вода, ама жената беше завършила СУ с две специалности. Странно как е оцеляла милата жена и не е била тапир, като са нямали лампи у тях, които като бебе да посочва?!! За съжаление е покойница отдавна и не мога да я питам дали тогавашните бебета е трябвало да посочват свещта, за да ги броят за "нормално развиващи се".;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Жбрул, размя ме с тая баба и лписата на ток едно време. А-а-а, ама имали ли са сигурно някой газеник или свещ да гори, та сигурно тях е знаела да показва покойната ти баба като малка. Иначе току-така две висши не се взимат, да занеш! :D
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Ха ха, и ние не сме и чували за лампата и боц не знаем, но котката се търси с поглед. Само едно ме е яд - къде е котето разбира, а къде е мама - не :lol:.
*
Гергана разсмя ме  :lol: моят син всички ги изреждаше - тати, баба, деде и като кажеш, я кажи мама  :) Лампата сам я откри и се казва шика(крушка)  :D пене седмица се чудех какво е  :lol:
*
Ха ха, и ние не сме и чували за лампата и боц не знаем, но котката се търси с поглед. Само едно ме е яд - къде е котето разбира, а къде е мама - не :lol:.
Хаха и ние сме така...Тати слушам от сутрин до вечер, чак и кучето като види крещи "Бау Бау" и тича след него, ама мама да каже никакъв шанс....
Теди Сигурна съм, че всичко ще е наред, наистина всяко дете си е индивидуално, моята от 8 месечна тича в проходилка, ама да ходи много много не иска :) Избира си моменти дето протичва, а после 2 дни лази само :)
На съседката детето проходи на 18м, нищо му няма на човека, просто не му се е ходило и това е. Ако бях аз на нейно място сигурно щях да отида на 20 лекаря, ама тя жената само казваше супер небрежно "когато иска, тогава да ходи, по-добре за мен да не тичам като луда". Сега ела да го видиш как бие щерка ми за играчки :)
Помня че имаше още неща дето уж не правихме на време, ама вече даже съм забравила какви бяха, аз след 7ми месец престанах и да чета "изискванията", че само не спах по цели нощи :) успех от мен!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Страшно е да се четат редица неща тук...

" много деца имали проблеми с мускулния тонус"
" Позиционно изкривяване на крачката" - кое е "непозиционното"??

страх ме хваща...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Ами,докторе,тези неща са ми казани от специалист по детска ортопедия,ако той ми говори глупости,аз пиша такива.Нито съм лекар,нито имам претенция за точност ,във връзка с медицинската терминология.Обясниха ми ,че изкривяването на крачето се дължи на вутреутробно притискане и не е вродена аномалия,не съм запоазната колко вида освен тези два има.Може би за по-мързеливите бебета на модерните майки(както точно се изрази) имаше предвид,че използваме бъндбита,проходилки и др съоражения,които не оставят малките да скучаят и от немай къде да се научат да пълзят,извадено от контекста може да се тълкува различно.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Теди, то понякога специалистите нямат поглед какво е много и какво малко. Не за друго, ама той е ортопед, при него ходят деца с ортопедични проблеми,нормално той вижда много повече такива от колкото един педиатър. дори и повече да са му станали с някакъв проблем, пак не може да оцени в сравнение с всички как върви това. Педиатърът може по-добре да прецени има или няма много и дали им се увеличават случаите понеже вижда всички.  Поне аз така мисля, може и да не съм права.

докторе, аз хептен нищо не отбирам нищо от тази тема, но гледам, че и на други места се позлва този термин,вероятно така си го позлват ортопедите в България. Може винаги да е позиционно, ама те да си кажат :-)

*
Имам следния въпрос, че от много четене пак не ми е ясно :oops: налага се да включа АР мляко - то замества всяко хранене с АМ /т.е. вместо обикновено АМ давам АР мляко/, или както сгъстяването с оризово брашно само вечер или 1-2 дневно. Става дума за смесено хранене, кърма + АМ.

Въпросът май е за темата за храненето.
« Последна редакция: Април 08, 2013, 13:58:50 pm от sladko »
*
Сладко аз при смесено хранене-кърма + АР давах АР само на дневни хранения, През нощта не връщаше и карахме само на кърма.
*
Ясно, благодаря. Мисълта ми е, че не използвам друго АМ освен АР, независимо по кое време давам АМ.
*
Правилно  :D
Днес бахме на прегледи при доц. Медникаров за крачето,смята че към настоящия момент няма проблем ,обаче каза дори в проходилката да я слагам с обувки с твърда задна част и високи над глезена,а аз съм чела тук ,че се препоръчва бебето да прохожда босичко.Като се опитах да попитам не може ли поне в къщи да ходи по чорапки или буйки се ядоса.Вероятно той си знае работата и трабва да спазя препоръката му,сега остава въпроса как да намеря такива обувки,които да са и удобни,тя има много дебело и късо краче и много трудно мога да и обуя "твърди"обувки.След това отидохме при доц.Томова за трансфонтанелната ехография,тя смята че с мозъка на Жаки всичко е наред,обаче като започна да я преглежда и я сложи с боси крачета да стъпи,видя че си свива пръстчетата и каза,че не трябвало така...обади се на нейна позната от Педиатрията,рехабилитатор и се консултира с нея.сега ново двайсе трабвало да се правят специални упражнения.Ще търся тук в нашия град дали има такива кадри.Като се прибрахме я съблякох и пак я сложих да стъпи,ами не си сгъна пръстчетата,дали не и е било студено там или пък нещо друго?Извинете ме за дългия пост,ама наистина ми се плаче вече,тъкмо да се успокоя и ми дадоха нова тема за размисъл и разправии с цялата рода,аджеба читаво ли дете съм родила,свекървата звъни през час от чужбина...нещо ми идва нанагорно.Мария не знам дали си е сгъвала пръстите,не съм и слагала обувки при прохождането,само буйки...абе уж трябваше с второто да е по спокойно,ама не е
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Днес бахме на прегледи при доц. Медникаров за крачето,смята че към настоящия момент няма проблем ,обаче каза дори в проходилката да я слагам с обувки с твърда задна част и високи над глезена,а аз съм чела тук ,че се препоръчва бебето да прохожда босичко.Като се опитах да попитам не може ли поне в къщи да ходи по чорапки или буйки се ядоса.Вероятно той си знае работата и трабва да спазя препоръката му,сега остава въпроса как да намеря такива обувки,които да са и удобни,тя има много дебело и късо краче и много трудно мога да и обуя "твърди"обувки.
Остава въпроса как аджеба са прожождали бебетата от както свят светува до измислянето на специалните твърди ;-).

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
А защо изобщо ти е проходилка? За здрав човек не проходил не съм чувала.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Оффффф, тия лекари понякога с правата лопата да ги утрепеш - малко им е. Какви упражнения ти казаха да правите, да не те пратиха на рехабилитация?
Моята дъщеря е на 2 години и 3 месеца и понякога като се лигави и се опитам да я изправя, не пръстчетата, ами целите крака си огъва и не ще да стъпи. Ако я види някой невролог и ще ме прати сигурно в космоса. Аз мисля, че трябва да се направи комплексна оценка, за да се прецени дали има нужда от някаква намеса, не само от това, че си била свила пръстчетата. Ми може да му е било студено на детето, да не му се е стъпвало, да не е било на кеф, много неща може да са.
Теди, съветвам те все пак да отидеш при доц. Георгиева и да чуеш нейното мнение. Жената е много умерена, изключителен професионалист и вярвам, че можеш да се довериш на преценката й. То не остана до май месец. Остави детето на мира малко, дай и на себе си малко почивка, опитай да не мислиш прекалено за това и като ви дойде часа, просто заведи малечка и чуй какво ще ти каже доцентката. Претегли двете мнения и тогава реши как да действаш.
Късмет!

Аз мисля, че нищо му няма на детето!
« Последна редакция: Април 09, 2013, 23:40:14 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Аз я слагам за по 20 минути дневно,имаме проходилка от две седмици.Днес питах конкретно за нея ,да я слагам ли или не,каза няма проблем,но да не е за повече от 30 минути.