0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
kkk това имаме, сега се върнахме от педиатъра, имаме Розеола, някакъв вид шарка явно :( С нищо не се лекува, ще чакаме да мине. Характерна е с висока температура 2-3 дни и в момента в който се изрине детето температурата спада до нормално.
Това е при нас, надявам се най-лошото да е минало и сега да се оправяме само :) Обрива при нас е на цялото тяло и лицето.
« Последна редакция: Март 25, 2013, 13:17:37 pm от Krisi88 »


*
криси, поне знаеш какво е. да се оправя бързо девойката
*
М-и, синът ми не беше вдигал температура преди да почне ясла. Първия път наистина много се стреснах. От парацетамола не успя да я свали. После се научих какви дози са подходящи и че мога да редувам парацетамол и ибупрофен през четири часа. И свикнах, че така организмът се бори. Досега е пил 3 пъти аб, а е боледувал не знам колко, но сигурно има около десетина пъти. И аз като Боби гледам да го разсъблека, отворя прозореца, изведа на разходка, ако е студено. Да му дам възможност и сам да свали температурата. Все още не иска да взима никакви температуропонижаващи суспензии, та трябва да действам със свещичките.

Криси, бързо оздравяване и подкрепям Стефи, че вероятно е от температурата. На вас скоро ще ви слагат ваксината за шарките.
Блу правя ги тези неща, той няма на къде да го събличам. Стои по боди или по тениска. Просто тук са едни ветрове и по принцип не излизаме в тях. Дозите ги давам според лекарска препоръка или от таблицата на листовката. Това че пиша тук, не означава, че не говоря с лекаря, че не водя детето или че не е информиран за действията ми Свещички парацетамол слагах веднъж, защото спеше, а Т над 39, той пъшка и трепери, нищо не свали.

 
АЗ пак с въпрос. Видимо здрав, но не иска да яде някой неща, сякаш не може да ги преглътне. Просто като го посдъвче и зяпа да изплюе-това с месото е винаги освен ако не е на трохи по 5мм. Днес забелязах, че сливиците са доста големи, не са червени, нямат налепи. Ще го водя утре, но дали има някаква причина да са толкова големи? Аз за втори път ги виждам  :oops: първия път бяха с гнойни налепи и нямам идея дали са си така по принцип. Педиатъра казва, че са му по-големи, но толкова, а той досега си е ял.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
м-и , защо питаш при "малките "  :lol:
Предполагам вече имате обяснение от лекар - при нас имахме подобно положение -налиташе само мляко да пие и не искаше да яде, дори вдигна температура  -оказаха се афти и с подходящо мазило минаха бързо.


*
Ох, ми малко е на мама бебето, то до 20 сигурно ще е бебе  :D
Отговора на педиатъра е предполагаемия от мен-"Никне зъб"  :lol: но поне го погледна и ако имаше нещо притеснително би забелязал.
*
м-и и ади прави така - ей сега дъвка спанак и го изплю, месо също понякога, но понякога си го яде с удоволствие и за още пита. не мисля, че е показателно за проблем някакъв, не се притеснявам, че не е яла, защото при дъвченето се извличат полезните сокове (на месото специално), напълнил си е коремчето с нещо друго. добре е и че докторът те е успокоил, че всичко е наред
Моля да ми препоръчате добър детски невролог,който да прави ехографски преглед през фонтанелата.Без значение дали е в София или Пловдив,важното е да работи с бебета.Имам направление,но не е проблем да заплатя и посещене в частен кабинет.Струва ми се,че някоя съфорумка скоро води детенце на такова изследване,ама не е се сещам коя беше.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Само да споделя,че съм водила дъшеря си на невролог,за да направя това изследване.Тогава тя беше на 7м. и докторката каза,че съм закъсняла,защото се прави докато не се е затворила фонтанелата,а нашата беше почти затворена.
*
Теди, Rosefromstars беше май най-скорошната съфорумка с такива изследвания. Провери и последните постове, дано намериш каквото ти трябва.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Плами,фонтанелата на Жаклин е много голяма,може да се проведе изследването.
Оливче,вярно че беше роуз,ще поровя да видя къде ходи тя,благодаря.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Момичета,как да се справя със сополите цяла нощ не сме спали,не може да диша и се буди постоянно,много е неспокойна.Няма температура,контактна е ,само хрема ,секрета е прозрачен,но гъст,слагам само физиологичен разттвор,друго мога ли да направя.Не сме си в града и не мога да я заведа на лекар днес.Виброцил имам ,ама той нали е след годинка.Кака и е с хрема също,може би е вирус някой
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Теди, и при нас положението е същото. Само хрема, без температура, весело щастливо дете, което даже си хапва добре :wink: НО нощно време няма сън, постоянно будене, плач, въртене, сумтене, а и запушения нос върви в комбинация с канещ се да пробие зъб 8)
Аз освен физиологичния разтвор, пръскам и някакъв хомеопатичен спрей, това ни предписа личната, не че видях голям ефект от него. Друг е въпроса, че това впръскване на каквото и да е в носа е цяла борба, а за аспиратор за нос и дума не може да става.
Вече 5-ти ден става, днес вече нослето на Рая не тече като чешма :lol:, само похърква ужасно, но пък лигите се точат...

Бързо оздравяване :) След това ще си отспим :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз съм много, ама много доволна от бейби вака - купих помпата след като цяла нощ не спахме от сополи, втори път такова нещо не ми се е случвало. Плачат, не плачат, пъхам в носа, защото поне после спим спокойно. А сега даже и сами си е слагат :D


*
Правим го като игра това с физиологичния разтвор и няма проблеми, дори сам си го иска като го сърби носа.
*
Аз съм много, ама много доволна от бейби вака - купих помпата след като цяла нощ не спахме от сополи, втори път такова нещо не ми се е случвало. Плачат, не плачат, пъхам в носа, защото поне после спим спокойно. А сега даже и сами си е слагат :D
Eille, как ги излъга малчуганите с този бейби вак?? Докато беше малък се справяхме, ама сега бяга като куршум и рееевввв.:-(  Иначе определено върши работа


*
И аз в началото много плахо подхождах с аспиратора, все виках плаче, е да, ама като му е запушен носа е по-зле. Сега съм малко като цербер, обаче го догонвам, хващам го и бутам аспиратора (купих си електронен, много съм доволна). С времето разбра, че така му олеква и сега сам идва.
Моля ви кажете нещо ефикасно за хрема при малко бебе. От една седмица пръскам стеримар и един хомеопатичен спрей, обжаче продължава да сумти. Всъщност не изтичат никакви секрети, дори с аспиратора изтеглям много рядко по нещо, но си похърква и сумти. Следващата седмица му предстоят 2 ваксини, така че това ме притеснява реално.
<br />[link=http:
*
Някои бебенца просто са с по-тесни каналчета, но задължително се консултирай с педиатъра, а ако имаш и най-малкото притеснение, по-добре да отложите ваксините.
*
meshko106, пусни един секрет. Нашето сумтене беше стафилокок. Често ги изписват от родилния дом с някоя гадина.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Теди, аз съм водила моята дъщеря на такъв преглед - трансфонтанелна ехография. Ходехме при доц. Ралица Георгиева в Педиатрията, работи с направления, а дори да няма час за ден, в който е по НЗОК, частният преглед струва 20 лв. Много добър лекар, препоръчвам я с две ръце, много съм доволна. Ако те интересува, пиши ми на лични да ти дам координати.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!